header20190423

Företag i Nätverket: YSTADappen

IMG_3189.jpg

Upplev Ystad med mobilens knAPPar

Är det verkligen möjligt att få tillgång till hela Ystad i mobilen?
Appsolut!
YSTADappen är här och den kommer att göra ditt liv lättare, roligare och mer spännande än någonsin tidigare.
– Företagen i Nätverket Österlen kan ha mycket nytta av tjänsterna i appen, säger YSTADappens grundare Peter Hansen.

Öppettider, förmånliga erbjudanden och information om företag och olika samhällsfunktioner är några av de tjänster som den nyligen lanserade applikationen YSTADappen erbjuder. Evenemangskalender, mat- och fikaguider och lokala nyheter är ytterligare tre. Kort sagt så tar YSTADappen ett helhetsgrepp på allt som har med Ystad att göra.

Stort kontaktnät
Bakom idén står driftige Peter Hansen, som har ett stort kontaktnät från sin tid som lokal mediasäljare på Lokaltidningen och Radio Active och som varit en flitig gäst på Nätverket Österlens frukostmöten genom åren.
– Idéen till appen fick jag när jag läste en artikel om mobilanvändandet. Vi använder "livets fjärrkontroll" i snitt 4 timmar/dag och 87 procent av den tiden tillbringar vi i olika appar. Detta beteende är förmodligen ingen fluga utan något som kommer att öka, säger Peter som med ovan nämnda siffror i bakhuvudet började fundera på om det inte behövdes en app i Ystad.
– Jag fick kontakt med WIP i Karlskrona, ett företag som bara jobbar med appar. WIP hade då redan tillverkat stadsappar för Karlskrona och Oslo och var på väg att göra en app även för Jönköping. Det kändes som att de kunde sin sak så vi inledde ett samarbete kring YSTADappen.

Många funktioner
I slutet av september släpptes den live och appen fylls successivt på med nya företag och erbjudanden. Genom YSTADappen kan du exempelvis hålla koll på vad din favoritrestaurang serverar till lunch, vilka tider en viss butik håller öppet och hur den lokala väderprognosen ser ut. Är du i behov av en taxi hittar du rätt nummer med en knapptryckning. Vill du hitta närmaste fotbollsförening finns även den formationen lätt tillgänglig i appen. Med mera …
För kunden fyller YSTADappen ett stort behov eftersom den samlar all information under och ett samma digitala tak. Näringsidkaren å sin sida har möjligheten att möta sina kunder i den kanal de använder mest – mobilen. Samma sak gäller för turistbyråer, föreningar och kommunal förvaltning.

IMG_20170929_093829.jpg

Gillar Nätverket
Även Nätverket Österlen – och dess medlemmar – kan ha mycket nytta av appen.
– Både Nätverket Österlen och Team Nätverket är med i appen så här kan alla som har den nerladdad läsa om Nätverket och vad teamet gör. Företagen i Nätverket bör självklart vara med i appen för att nå mobilanvändarna på ett enkelt och smidigt sätt, säger Peter Hansen, som själv inte tvekade över att bli medlem med YSTADappen.
– Nätverkets koncept är bra. Jag både tror på och gillar lokal handel och här kan Nätverket Österlen spela en viktig roll. Som medlem lär man känna många personer och företag vilket i sin tur leder till affärer på sikt. Sedan är det så klart kul att följa teamet och höra hur det går för de duktiga idrottarna.

Nationell spridning
Peter Hansen tror att appen har en framtid även i andra delar av landet.
– Först gäller det att etablera appen i Ystad och se till att nya tjänster tillförs så att det alltid är intressant att använda den. Går det riktigt bra så är jag helt övertygad om att det går att kopiera konceptet till andra orter, dock tror jag att det är viktigt att det finns en lokal förankring med ett stort nätverk för att lyckas.
Han uppmanar alla – privatpersoner, företagare och alla andra som har ett intresse av Ystad – att ta chansen och vara med från början.
– Ladda ner YSTADappen idag! Tillsammans gör vi regionen intressantare! Vi visar också att vi ligger steget före med ny modern teknik, avslutar Peter Hansen.

Appen finns tillgänglig både i GooglePlay och Appstore.

Text: Kostas Foussianis
Pressansvarig Nätverket Österlen
press@natverketosterlen.se

YSTADappen
Ägs och drivs av Yapp i Ystad AB
Peter Hansen
0763-243496
info@yappiystad.se

ystadappen.jpg

 

REPORTAGE OM OCH MED MEDLEMMAR

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar