header20190423

Företag i Nätverket: Nordic Sea Winery

NSW-2014-10-Exterior.jpg

Nya medlemmen en riktig VINnare!

Här finns viner från när och fjärran, hypermodern utrustning och en besöksanläggning som inte lämnar något i övrigt att önska.
Nordic Sea Winery i Simrishamn har som mål att vara ett vineri i världsklass.

35 000 årliga besökare kan knappast ha fel – och en vinproduktion på 24 miljoner per år talar sitt tydliga språk. Någonting stort är på väg att växa fram hos Nordic Sea Winery i Simrishamn.
Sedan öppnandet i juni 2014 har Nordic Sea Winery tagit emot över 65 000 besökare, fördelat på privatgäster, företag och grupper som vill lära sig mer om vin och vinproduktion.
– Vår verksamhet riktar sig såväl till ”vanliga” turister som till företagsgrupper och evenemangsarrangörer, säger Linda Ungh som är Marketing Manager på nyblivna nätverksmedlemmen Nordic Sea Winery.

Öppet året runt
Nordic Sea Winery är idag en av Systembolagets största leverantörer och en viktig lokal arbetsgivare. Dessutom är det en besöksanläggning – öppen året runt sju dagar i veckan – som anordnar guidade turer och vinprovning samt erbjuder vinbar och restaurang.
– För oss är målet att kunna ge så många som möjligt chansen att uppleva hur en modern vinproduktion går till och provsmaka våra populära viner på plats, i den här unika miljön, säger Linda Ungh.
Det är entreprenören Takis Soldatos som står bakom Österlens i dagsläget kanske mest omtalade turistattraktion. Takis är en pionjär och innovatör i vinbranschen och han besöker vingårdar världen runt för att hitta druvor av den allra främsta kvaliteten.

DSC_0233-Delibricka.jpg

Grundades 2008
2008 beslöt sig Takis och hans företag Oenoforos för att förverkliga drömmen om ett vineri i Sverige. Nordic Sea Winery etablerades och nu jobbar ett 90-tal anställda i företaget.
– Ambitionen är att fortsätta vidareutveckla vår besöksdestination och vi tar hela tiden fram nya erbjudanden, säger Linda Ungh som menar att medlemskapet i Nätverket Österlen är ett annat steg i den utvecklingsprocessen.
– Det är viktigt med bra samarbeten mellan företag, ur flera perspektiv. Inte minst för att stimulera besöksnäringen. Sedan vi öppnade upp vår verksamhet för besökare så har vi knutit ett flertal samarbetsavtal som fungerar utmärkt. Tillsammans attraherar vi kundgrupper och besökare till vår region och med Nätverket Österlen kommer vi både att stärka befintliga samarbeten och etablera nya sådana.

Gynnar lokal näring
Nordic Sea Winery är ett ultramodernt vineri och produktionsanläggning. Här förädlas, lagras och buteljeras viner från hela världen. Men företaget försöker hela tiden gynna lokala producenter allt från snickare, rörläggare, vaktbolag till kontorsmaterial.
– Visionen att skapa ett levande Österlen bygger på att det finns jobb året runt. Här spelar vi en viktig roll genom tillverkningen av hela 24 miljoner liter vin per år, säger Linda Ungh.
Det är inte bara svenskar som besöker vineriet i Simrishamn för att äta, dricka eller genom guidning följa vinets väg från druva till flaska.

nordicseawinery-guidade-turer.jpg
senses_wineclub.jpg

Utländska gäster
Under sommarsäsongen hittar även allt fler danska, tyska och engelsktalande gäster dit. Och för företag kan möten, affärsluncher eller rentav konferenser med fördel förläggas till Nordic Sea Winery.
– Vår verksamhet riktar sig såväl till ”vanliga” turister som till företagsgrupper och evenemangsarrangörer. Gillar man god mat och vin så trivs man här, säger Linda Ungh.
Vi hoppas att Linda och hennes kollegor kommer att trivas på Nätverket Österlens frukostmöten. Trots att dessa, i alla fall hittills, varit utan de ädla drycker som produceras på Vingatan 2 (var annars?) i Simrishamn ...

NORDIC SEA WINERY
Vingatan 2, Simrishamn.
Telefon: 0414-18679
E-post: showroom@nordicseawinery.se
Hemsida: nordicseawinery.se

 

Oenoforos_NSW-Logo-250.jpg

 

REPORTAGE OM OCH MED MEDLEMMAR

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar