header20190423

Företag i Nätverket: Ystad Entertainment

Ystad Entertainment
Företaget som fixar festen
Bröllop, företagsfest, studentparty eller konsert.
Oavsett sammanhang skapar nybildade aktiebolaget Ystad Entertainment förutsättningar för bästa möjliga nöjesupplevelse.
Möt festfixarna som brinner för lokala samarbeten och sprider lovord över Nätverket Österlen.  
– Nätverket är ett fantastiskt forum för regionens företag, säger delägaren Henrik Sonne.

 
Skillnaden mellan en lyckad företagsfest och en misslyckad dito sitter sällan i chefernas mer eller mindre snustorra middagstal.
Den sitter i högtalare och lampor.
Ett företagsevent eller en personalfest blir inte detsamma utan bra ljud och ljus. Utan rätt utrustning och kompetens blir resultatet ofta därefter. Men fiaskot går att undvika om du anlitar ett proffs.
Som nyblivna nätverksmedlemmen Ystad Entertainment.

Stort engagemang
– Vi fixar fester både för företag och privatpersoner. Inget uppdrag är för stort eller för litet och vi känner lika stort engagemang inför en företagsfest med 50 personer som för en konsert med 5000 åskådare, säger Henrik Sonne som tillsammans med kollegan Robin Persson driver bolaget.
De båda ljudteknikerna har över 20 års erfarenhet av att jobba med event och har nu alltså slagit ihop påsarna och bildat Ystad Entertainment. I teamet ingår även diskjockeyn och teknikern Hugo Bengtsson.

Stort kontaktnät
– Och så har vi ett stort kontaktnät av samarbetspartners och frilansare som innebär att vi kan erbjuda helhetslösningar till alla typer av evenemang, säger Henrik Sonne.
Förutom att leverera teknik för ljud och ljus och därmed säkerställa att publikens upplevelse håller högsta kvalitet, kan Ystad Entertainment ta hand om en rad andra tjänster kring eventet. De kan exempelvis boka in artister och via partners inom catering fixa maten till festen.
– Det är det som skiljer oss från många andra företag i branschen. Vi tänker bredare och tar ansvar från första planeringsstadiet till själva genomförandet. 

Anlitad av Armand
När Radio Active sände live från Sockerbruket i Köpingebro under årets cruising var det Ystad Entertainment som stod för tekniken och när Basic Elements spelade på en företagsfest Borås för en tid sedan var det Henrik och Robin som riggade scenen. Även ljussättning till Armands Krajncs senaste boxningsgala kan signeras Ystad Entertainment som även levererat all ljudinstallation till samme Armands senaste projekt Open House.
– I slutet av maj är vi anlitade till Markus Roséns show på AF-borgen i Lund. Och vi har fler stora grejer på gång, säger Henrik Sonne lite hemlighetsfullt.

Älskar Nätverket
Det väl utvecklade nätverket av samarbetspartners är en av företagets främsta styrkor. Nu är det tänkt att kundkretsen ska växa ytterligare och medlemskapet i Nätverket Österlen går hand i hand med den ambitionen.
– Vi vill sprida våra tjänster till medlemmarna i Nätverket och hoppas att de kommer till oss för att få hjälp med företagsfesterna, säger Henrik som bara har positiva intryck av Nätverket hittills.
02
– Jag verkligen älskar Nätverket Österlen! Nätverket är ett fantastiskt forum för regionens företagare och det råder en härlig atmosfär under frukostmötena. Och så är kvaliteten på föreläsarna otroligt hög.

Inte störst
Även om det i Ystad Entertainments framtidsvisioner ingår såväl nya samarbetspartners som kunder, är inte målet att bli störst. Istället handlar det för Henrik och kompani främst om att leva upp till mottot ”Bästa kundupplevelse till ett bra pris”.
– Det viktiga för oss är att leverera hög kvalitet och att tillhandahålla bästa service för våra kunder, så att besökarna under eventet får en så bra upplevelse som möjligt.
Vill du att din fest ska ha det där lilla extra som ger besökarna ett minne för livet vet du numera vart du ska vända dig…
Text och foto: Kostas Foussianis
E-post: press@natverketosterlen.se
 
Ystad Entertainment
Webb: http://ystadentertainment.se
E-post: henrik@ystadentertainment.se
Telefon: 0707-30 14 20
03
 
– Jag fick jobb som marknadschef på Persöner i Ystad men startade så småningom en egen inredningsarkitekturbyrå med basen i Göteborg. Vi jobbade med objekt över hela skandinavien och affärerna gick strålande.
Ända fram till 1991.
Då kom den stora bankkrisen.
Den slog till lika oväntat som obarmhärtigt.
– I princip hela arkitektbranschen stod utan arbete men jag hade som tur var redan uppgraderat min kompetens genom att utbilda mig till fastighetsmäklare. Så jag sadlade om ganska snabbt, säger Hardy medan Waldy pockar på uppmärksamheten vid ett av bordsbenen.
Hardy grundade SMP – en traditionell mäklarbyrå med småhus och bostadsrätter till försäljning. Senare utvecklades verksamheten när fokus kom att riktas mot den tysktalande marknaden. I samverkan med ett antal andra mäklare tog Hardy fram en huskatalog med ett 80-tal objekt i södra Sverige.

REPORTAGE OM OCH MED MEDLEMMAR

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar