header-sommar-2022

Företag i Nätverket: Guldkanalen

IMG_0569.jpg

De gräver guld i musikarkivet

Radiokanal för nostalgiker i gamla brandstationen

Gamle schlagerkungen Johnny Logan stannade i fyra timmar och såväl Hasse Andersson som Danne Stråhed dyker upp med jämna mellanrum.
Vad är det egentligen som händer i Staffanstorps gamla brandstation?
Nätverket Österlen åkte västerut för att träffa en av våra färskaste medlemsföretag – Guldkanalen.

En brandsoldatshjälm i ett fönster och gamla brandslangar som lamphängare, så mycket mer är det inte som påminner om tiden då fastigheten på Klågerupsvägen 16 i Staffanstorp fungerade som högkvarter för ortens eldsläckande hjältar.

Här huserar numera en annan sorts hjältar, som varje dag släcker om inte bränder så i alla fall skånska radiolyssnares törst på musik från förr.

Brinner för radion
I den gamla brandstationen brinner det numera dygnet runt och flammorna kommer från Guldkanalens grundare och ägare Daniel Bengtzzon, vars passion för musik och radio ligger bakom ett av den svenska etermedians mest unika och nischade aktörer.

– Min grundtanke när jag startade företaget 2002, var att göra bra radio. Ambitionen var att hitta en nisch utifrån vad konkurrenterna inte erbjöd, säger Daniel som onekligen lyckats väl i sin strävan.

Guldkanalen har idag 125 000 lyssnare per vecka och har etablerat sig som en radiostation för vuxna lyssnare med smak för ”golden oldies”, som Daniel själv utrycker det. Dansbandsdelikatesser, countryklassiker och gamla gyllene guldhits.

24 timmar om dygnet bjuder Daniel och hans kollegor på musik och nostalgi i härlig förening – smakfullt kryddat med nyheter, reportage och tävlingar.

collage.jpg

Trogna lyssnare
– Det fantastiska är att vi har många samtida lyssnare som i genomsnitt lyssnar tre timmar i sträck! Det är smått unikt för branschen.

Guldkanalen är en del av DB Media AB som ägs av Daniel själv. Här ingår också radiokanalerna Country Rocks Radio och Dansbandskanalen.se. Den sistnämnda är faktiskt, trots att man lätt skulle kunna tro motsatsen, störst i storstäderna och har idag hela 60 000 följare på Facebook.

– Dansbandsmusik har blivit lite trendigt igen. Jag brukar säga att de som gillar dansbandsmusik utgör Sveriges största minoritet.

Daniel menar att omkring två miljoner svenskar på ett eller annat sätt är intresserade av den här musikgenren. Själv är han allätare när det gäller musik, men väggen på hans kontor pryds uteslutande av fotografier av en av tidernas allra största och numera tragiskt bortgångna artister – Michael Jackson. Som Daniel 1997 såg spela live på Ullevi inför 50 000 åskådare.

Fantastiska lokaler
– Det var förstås en fantastisk upplevelse. Annars kan jag njuta av hårdrock såväl som pop men jag kan lika gärna hitta inspiration i jazz och klassisk musik, säger Daniel medan han ger Nätverket Österlen en liten rundtur i de, på tal om inspirationsgivande, närmast fantastiska lokalerna.

På ovanvåningen har Daniel och de sex anställda säljarna sina kontor, på mellanplanet finns studiorummen och en luftig lobby med kök och kylboxar i läcker, radioanspelande retrodesign. I källarplanet har företaget inrett en mottagningslokal med läktare, filmduk och en egen bar. Här bjöd man i somras in sina kunder till fotbollsfest under sommarens EM-slutspel. Grunden till en reklamfinansierad radiokanal ligger delvis i att skapa bra relationer till sina samarbetspartners. Få dem att förstå möjligheterna i radion som marknadsföringskanal.

– I radio når man lyssnarna under alla tider på dygnet, oavsett var de befinner sig. Radion är ett media som ofta konsumeras samtidigt som man gör något annat. Du ser inte när du inte tittar, men du hör trots att du inte lyssnar, säger Daniel.

Mycket att jobba med
Reklam i radio är ett kostnadseffektivt sätt att annonsera på, eftersom den låga kontaktkostnaden gör det möjligt att jobba med hög frekvens, och därigenom bearbeta målgruppen många gånger.

– Det finns dock mycket att jobba med generellt inom svensk radio. Vi har en väldigt bra public service men ligger på efterkälken när det gäller reklamradio. Regelverket skulle behöva ses över och ändras för att öppna möjligheter för fler aktörer. Det tror jag också kommer att ske, säger Daniel som således ser positivt på reklamradions framtida utveckling i Sverige.

– Vi kommer sannolikt att få fler mindre kanaler som är nischade mot exempelvis sport. Kanske kommer en kanal att sända Champions League live och det kommer att poppa upp kanaler som bara bevakar en viss idrottsklubb, såsom i exempelvis Danmark där den danska fotbollsklubben FC Köpenhamn har en egen fanradio.

12671678_10154077356289661_4658931525827825307_o.jpg

Vill in på Österlen
För Guldkanalens del handlar det om att växa ännu mer i Skåne. Ett led i den ambitionen är det nytecknade medlemskapet i Nätverket Österlen.

– Nätverket har bra täckning i sydöstra Skåne och genom att vara med där bygger vi en plattform som förhoppningsvis gör att vi kan komma in snabbare i området. Vi hoppas kunna täcka Kristianstad och Österlen inom något år, säger Daniel som också medger att Köpenhamnsområdet är en intressant marknad som lockar på sikt.

I övrigt känner han att företaget har den kostym som känns lämplig för att kunna upprätthålla kvaliteten i verksamheten.

– Vi vill även utveckla och utöka antalet poddar, som ett komplement till livesändningarna. Om vi till exempel har Olle Jönsson i studion och spelar Lasse Stefanz-låtar, kan vi lägga upp en längre förinspelad intervju med honom i en podcast.

Legend på besök
På tal om intervjuer så har genom åren en och annan känd artist gästat Guldkanalen – som för övrigt innan flytten till brandstationen hade sin lokal i ortens polishus!

– En gång gjorde vi en intervju med Johnny Logan. Han blev så förtjust i stället att han stannade i fyra timmar. Jag blev nästan vän med honom, skrattar Daniel vid minnet av den irländske artisten och låtskrivaren, som inte mindre än tre gånger har vunnit Eurovision Song Contest.

Logan i all ära, Guldkanalen är en skånsk radiokanal med skånsk prägel och såväl Hasse Andersson som Danne Stråhed dyker med jämna mellanrum upp i Staffanstorp.

– Hasses musik tilltalar både unga och vuxna vilket kan tyckas vara lite anmärkningsvärt. Men det är kanske inte så konstigt egentligen. Generellt tror jag att dagens 65-åring är yngre i sinnet medan 20-åringen är mer mogen, säger Daniel.

Kan välja årtionde
Fördelen med Guldkanalen är att du, förutom själva grundkanalen som spelar en mix av låtar från olika tidsepoker, kan välja mellan fem olika kanaler; en för varje decennium från 1960-talet fram till 1990-talet.

– Möjligen kommer det en kanal med musik från 2000-talet så småningom avslöjar Daniel medan han säger hej till reportern Henke som ska sköta kvällspasset.

”Morgonstund har guld” i mund heter det som bekant, men i Guldkanalen är det gyllene toner dygnet runt.

I alla fall för oss vuxna – som med barnslig förtjusning minns Zeb Macahans hjulbenta gångstil, Ingemar Stenmarks framfart i slalombacken och inte minst – klassiska hits från artister och band som Abba, Toto och Rolling Stones ...

Text och foto: Kostas Foussianis
Pressansvarig Nätverket Österlen
press@natverketosterlen.se

GULDKANALEN
DB Media AB
Klågerupsvägen 16
245 44 Staffanstorp
Hemsida: www.dbmedia.se
E-post: daniel.bengtzzon@dbmedia.se

guldkanalen.jpg

 

Guldkanalen i radion
102,6 Malmö/Lund
106,5 Mellanskåne
96,3 Mellanskåne
99,7 Sydskåne
104,7 Helsingborg

karta.jpg

REPORTAGE OM OCH MED MEDLEMMAR

  • 26 juli - 2022

    Företag i Nätverket: Wikan Personal

    Wikan Personal lever upp till sin slogan– nya lokaler möjliggör expansion Långsiktiga kundrelationer och korta beslutsvägar, men…
  • 7 juli - 2022

    Företag i Nätverket: Ocab Syd

    Om olyckan är framme står Rickard Larsson och hans gäng beredda - Ringer man vår jour är vi på plats inom en timme! Och inte bara…
  • brumme-michanek
    8 juni - 2022

    Företag i Nätverket: Brumme & Michanek

    Josefin Brumme och Angelica Michanek tycker att de kompletterar varandra mycket bra med sina breda kunskaper inom HR, ledarskap…
  • Hemrex
    2 juni - 2022

    Företag i Nätverket: Hemrex

    I det egna kaoset fann Lars Larsson fröet till framgångssagan Hemrex. Efter drygt tio år kan han se tillbaka på en mycket fin…
  • Evenemang Ystad
    16 Maj - 2022

    Företag i Nätverket: Evenemang i Ystad

    Efter ett kortare uppehåll gör Evenemang i Ystad comeback som medlem i Nätverket Österlen – och har massor av spännande nyheter…
  • Österlens GK
    19 april - 2022

    Företag i Nätverket: Österlens Golfklubb

    Österlens Golfklubb bildades 1945 sedan golfspel förekommit i flera år på strandängarna kring kustbyn Vik. Sex år senare…
  • Citcop
    16 mars - 2022

    Företag i Nätverket: Citcop

    Marcus Fridh och Michael Flodin har en klar ambitionen när det gäller att Citcop ska växa och menar att det finns potential att…
  • Peter Syrjänen
    7 mars - 2022

    Företag i Nätverket: Peter Syrjänen AB

    När du som företagare på Österlen behöver en kreativ partner för att stärka och vårda ditt varumärke vet du numera vem du ska…
  • Logistikkonsulterna
    2 februari - 2022

    Företag i Nätverket: Logistikkonsulterna i Norden

    Mikael Dahlqvist har jobbat med logistik i över 30 år. Hans företag har basen på hans hemort Skurup, huvudkontor i Malmö och…
  • Åkerblom & Hansson
    19 november - 2021

    Företag i Nätverket: Åkerblom & Hansson

    Martin Brorsson och Pontus Einevall på Åkerblom & Hanssons nyöppnade kontor i Hammenhög, där de sköter allt ifrån löpande…
  • Viljabogruppen
    28 september - 2021

    Företag i Nätverket: Viljabogruppen

    Viljabogruppens vd Ulf Nordlander-Karlsson och verksamhetschefen Anna Hellner har tillsammans över 30 års erfarenhet av…
  • Ecab
    20 september - 2021

    Företag i Nätverket: ECAB i Skåne

    Anders Svensson driver det nya medlemsföretaget ECAB i Skåne – men han driver också på sig själv, bland annat med återkommande…
  • Karlaby
    14 september - 2021

    Företag i Nätverket: Karlaby Kro

    Jonas och Julia Edberg tog våren 2021 över Karlaby Kro efter en lång rad av år med engagemang i flera andra anläggningar runt om…
  • GE Redovisning
    30 augusti - 2021

    Företag i Nätverket: GE Redovisningstjänst

    Göran Eriksson började jobba direkt efter grundskolan och på 70-talet blev han lantbrukare i Illstorp vid Andrarum, i skogarna…
  • 14 augusti - 2021

    Företag i Nätverket: Bergkvarabuss

    Jens Richard är trafikområdeschef för Bergkvarabuss i östra Skåne och ser att företaget går en ljus framtid till mötes inte minst…
  • Fastighetsbyrån
    8 augusti - 2021

    Företag i Nätverket: Fastighetsbyrån

    Emil Malmer driver Fastighetsbyråns kontor i Ystad, Sjöbo och Skurup tillsammans med ett 20-tal medarbetare. Byråns expansion är…
  • ICA Kvantum
    22 mars - 2021

    Företag i Nätverket: ICA Kvantum

    Christian och Per-Anders Olofsson har full koll på sina ICA Kvantum-butiker i Ystad, Sjöbo och Tomelilla. Ett brett erbjudande –…
  • Otto Olssons Bil
    4 januari - 2021

    Företag i Nätverket: Otto Olssons Bil

    Mikael Olsson är försäljningschef hos Otto Olssons Bil i Tomelilla, som är ny medlem i Nätverket men med lång erfarenhet av…
  • radioactive
    14 oktober - 2020

    Företag i Nätverket: Radio Active

    I studion hos Radio Active i Ystad lotsar Gustav Wennerholm med vana händer lyssnarna genom det populära programmet ActiveMorron.…
  • Fogarolli
    21 september - 2020

    Företag i Nätverket: Coffee Event by Frisks

    Chris och Anna Frisk driver företaget Coffee Event by Frisks, där de serverar italienskt kaffe från sin röda Fogarolli-moped…
  • Kåseberga Gårdshotell
    15 juni - 2020

    Företag i Nätverket: Kåseberga Gårdshotell & Spa

    Sandra Mårtensson driver Kåseberga Gårdshotell & Spa uppe i byn och Kåseberga Café & Bistro i hamnen, där historien om Nätverket…
  • Österlensport
    18 Maj - 2020

    Företag i Nätverket: Österlensport

    Joachim Orrenius trivs bäst där idrotten händer. Exempelvis på Korsavads idrottsplats, där Nätverket Österlen träffade honom för…
  • 7 april - 2020

    Företag i Nätverket: Karaten Bygg

    Jonas Sjögren är områdesansvarig på Österlen för det växande byggföretaget Karaten Bygg. "Vi har en väl genomtänkt företagskultur…
  • Mäklarhuset
    18 mars - 2020

    Företag i Nätverket: Mäklarhuset

    Mäklarhuset ligger i framkant när det gäller digital annonsering och kommunikation - samtidigt som man har behållit den…
  • Jan Svensson
    29 januari - 2020

    Företag i Nätverket: Bravida

    Jan Svensson är avdelningschef för Bravida Österlen med kontor och verksamheter i Tomelilla, Simrishamn och Ystad. Bravida ger…
  • 22 januari - 2020

    Företag i Nätverket: Adventura

    – Vi har mycket att erbjuda de lokala företagen. Adventura är en personlig arrangör som hittar den bästa lösningen för varje kund…
  • anna karin sorman
    6 november - 2019

    Företag i Nätverket: Advokatfirman Anna-Karin Sörman AB

    Advokatfirman Anna-Karin Sörman AB – en mångsidig firma Goda vänner och naturen lockade advokat Anna-Karin Sörman att etablera…
  • 1
    21 oktober - 2019

    Företag i Nätverket: P-Dyk

    En miljökämpe som trivs bäst under ytan Övergödning, utfiskning, oljeutsläpp, miljögifter, plast, spökgarn … listan över de…
  • IMG 20190922 130216304 HDR
    3 oktober - 2019

    Företag i Nätverket: Preem Ystad

    Macken – en samlingspunkt för alla Hos Preem i Ystad kan du tanka både bilen och dig själv … Stans bästa biltvätt, en skinande…
  • Ulf Hansson
    27 augusti - 2019

    Företag i Nätverket: Kiviks Taxi

    Ulf Hansson på platsen han ofta ses – beredd att ta hand om kunderna på en ny uppskattad resa med Kiviks Taxi. Kunglig kundvård…
  • 26 juni - 2019

    Företag i Nätverket: Svensk Bilprovning

    Jonas Nilsson är stationschef hos Svensk Bilprovning i Simrishamn och Kristianstad-Wä. En positiv relation med kunderna är viktig…
  • DC Syds ledning
    10 juni - 2019

    Företag i Nätverket: DC Syd

    Johan Stolpe är vd och Johan Pagels är marknadschef hos DC Syd i Ystad. Båda ser en positiv utveckling för deras affärsidé att…
  • Eventrace
    3 juni - 2019

    Företag i Nätverket: Eventrace

    En stark trio står bakom Eventrace på Svampabanan utanför Tomelilla, fr v mekanikern Kristian Gerdtsson tillsammans med ägarna…
  • Hansens målare
    30 Maj - 2019

    Företag i Nätverket: S. Hansens Färg & Måleri

    Stefan Hansen och två av hans medarbetare – André Jacobsson och Hampus Olsson – på ett pågående husmålningsprojekt. Uppdrag hos…
  • Ann-Sofie Larsson
    14 Maj - 2019

    Företag i Nätverket: PAf Rekrytering


    Ann-Sofie Larsson jobbar som konsult för PAf Rekrytering som hjälper företag och organisationer med att rekrytera ledare,…
  • Tobias Richard
    16 april - 2019

    Företag i Nätverket: Narrativinstitutet

    Tobias Richard utanför familjens hus utanför Järrestad där han också har sitt hemmakontor. Renovering pågår men också mycket jobb…
  • Bea och Stefan
    12 april - 2019

    Företag i Nätverket: Rikstolvan

    Bea Tigerhielm och Staffan Julén är professionella artister inom två olika kultursegment – film och fotografi. Nu driver de sitt…
  • Henrik Skåne TV
    7 april - 2019

    Företag i Nätverket: Skåne TV

    Henrik Sonne Jörnelius på Skåne TV i Ystad. Här med en av företagets många modern tv-kameror – en Ipad med en riktad mikrofon på…
  • TGK reception
    2 april - 2019

    Företag i Nätverket: Tomelilla Golfklubb

    Klubbchefen Kristian Hägglund och administratören Giezela Mårtensson är måna om att alla som kommer till Tomelilla golfklubb ska…
  • 12 mars - 2019

    Företag i Nätverket: Michelsens Bil

    Sedan 2012 är Maria Adolfsson vd för Michelsens Bil i Tomelilla och Ystad. Michelsens Bil – en bra affär i snart nio decennier…
  • hx3ystad
    7 mars - 2019

    Företag i Nätverket: Hx3 YSTAD

    Unikt helhetskoncept med hälsa i fokus H som i hälsa, häst, hund och inte minst human – människa. Hx3 Ystad erbjuder ett…
  • framsida
    13 februari - 2019

    Företag i Nätverket: Lloyds Taxi

    16 000 skäl att ringa en taxi … Trodde du det räckte med att kunna ratta en bil för att arbeta som taxiförare?Glöm det – i alla…
  • Ingrid Petersson
    16 december - 2018

    Företag i Nätverket: Cederblad & Co

    ”Byråns flesta kunder är ägarledda företag. Det är allt från enmansföretag till stora koncerner, men vi har också en del…
  • Printprofils personal
    9 december - 2018

    Företag i Nätverket: Printprofil

    Hög servicenivå. Printprofils samlade styrka med från vänster ägaren Mattias Andersson, Robin Olsson, Martin Söderberg och…
  • IMG 4943
    27 november - 2018

    Företag i Nätverket: Ystads Teater

    Från stålbad till stordåd Ystads Teater lockar stora artister med liten ekonomi För 25 år sedan var byggnaden nära förfall. För…
  • Österlenmagasinets redaktion
    21 november - 2018

    Företag i Nätverket: Österlenmagasinet

    Typisk österlensk redaktionsmiljö. Österlenmagasinets hela redaktion på en bild. Fredrik Ekblad och Hannah Andersson skriver…
  • Jessica Fredson
    1 november - 2018

    Företag i Nätverket: Ystad Energi

    Jessica Fredson på Ystad Energi ser en spännande framtid när det gäller utvecklingen på energiområdet. Energibolaget som är mer…
  • pmr1.jpg
    22 oktober - 2018

    Företag i Nätverket: PMR Ystad

    PMR har lagt in en ny växel Det började som ett enmansföretag 1992 – nu omsätter telekombolaget PMR över 50 miljoner kronor, har…
  • toppbild.jpg
    25 september - 2018

    Företag i Nätverket: Ystads Tennisklubb

    Tennis för alla är YTK:s vision Unga, gamla, tjejer, killar, utövare, publik, fullt friska, handikappade och givetvis också –…
  • Sven-Olof Larsson / Foto: Rebecca Wallin
    16 september - 2018

    Företag i Nätverket: YstadÖsterlen Revision

    Sven-Olof Larsson är ägare i YstadÖsterlen Revision. Han började tillsammans med en medarbetare 1993, nu har byrån kontor i Ystad…
  • pp1.jpg
    13 april - 2018

    Företag i Nätverket: PP Renovering & Bygg AB

    Fönster och oljerigg är vad som gäller för Peter Persson Fönster och oljerigg är vad som gäller för Peter Persson Det är kanske…
  • toppbild
    27 mars - 2018

    Företag i Nätverket: Olof Viktors

    Olof Viktors kavlar upp ärmarna Hjärtat finns på Österlen, men produkterna är eftertraktade över hela Sverige. Nu ska Olof…
  • ingelsta kalkon 01
    21 mars - 2018

    Företag i Nätverket: Ingelsta Kalkon

    Ingelsta Kalkons vd Jörgen Svensson kan konstatera att marknaden för företagets produkter har en ständigt växande efterfrågan.…
  • 1.jpg
    16 mars - 2018

    Företag i Nätverket: Anderzson of Sweden

    Kreativitet och känsla i skön förening Att hitta rätt partner och ta in offerter från olika leverantörer kostar tid, energi och i…
  • toppbild.jpg
    30 januari - 2018

    Företag i Nätverket: Kiviks Musteri

    130 år med hjärtat på Österlen Den starka företagskulturen går i arv på Kiviks Musteri Stränderna, rapsfälten, konstnärerna,…
  • kebab_1.jpg
    15 december - 2017

    Företag i Nätverket: Knut Edstrand Byggnads AB

    Jonas Edstrand representerar tredje generationen i ledningen för familjeföretaget Knut Edstrand Byggnads AB. KEBAB - ett alldeles…
  • foffe.jpg
    7 december - 2017

    Företag i Nätverket: Skepparps Vingård

    Skepparps Vingård på Österlen – ett företag med bredd! Nu i december lagom till jul och nyår lanserar Skepparps Vingård ett…
  • hej.jpg
    23 november - 2017

    Företag i Nätverket: ICA Supermarket

    Hård satsning på mjuka värden De öppnar först och stänger sist. Och bjuder däremellan på service i världsklass. Välkommen till…
  • IMG_3711.jpg
    16 november - 2017

    Företag i Nätverket: Lundgrens Bil AB

    Kundvård i toppklass hos Lundgrens Mycket snack och lite verkstad? Glöm det. Lundgrens Bil i Ystad är företaget där högsta chefen…
  • IMG_3189.jpg
    12 oktober - 2017

    Företag i Nätverket: YSTADappen

    Upplev Ystad med mobilens knAPPar Är det verkligen möjligt att få tillgång till hela Ystad i mobilen? Appsolut!YSTADappen är här…
  • IMG_3140.jpg
    12 september - 2017

    Företag i Nätverket: PG Etikett

    Litet företag med stora visioner Det började som en hobby hemma på ägaren Per Grundströms gård i Skurup 2009. Idag har nyblivna…
  • IMG_2497.jpg
    4 juli - 2017

    Företag i Nätverket: Länsförsäkringar Skåne

    ”Hela konceptet andas klass” Chefen för Länsförsäkringar hyllar Nätverket Visionen är att inom loppet av fem år fördubbla…
  • toyota-01.jpg
    3 juli - 2017

    Företag i Nätverket: Toyota Sydost

    Toyota Sydost har ett brett utbud av elhybridbilar att erbjuda i sin bilsalong på Metallgatan i Ystad. Bengt Gustavsson (infälld)…
  • fmgr-01.jpg
    13 juni - 2017

    Företag i Nätverket: Mårtenssons Skylt & Biltext

    Fredrik Mårtenssons farfar startade företaget för 50 år sedan – nu drivs det med helt nya tekniska lösningar. Här folieras…
  • maria.jpg
    11 april - 2017

    Företag i Nätverket: Great Reklam

    Från Good to Great! Kreativa Maria hjälper företag att nå mästarklass Text eller bild, digitalt eller analogt, helhet eller…
  • NSW-2014-10-Exterior.jpg
    21 mars - 2017

    Företag i Nätverket: Nordic Sea Winery

    Nya medlemmen en riktig VINnare! Här finns viner från när och fjärran, hypermodern utrustning och en besöksanläggning som inte…
  • IMG_1534.jpg
    8 mars - 2017

    Företag i Nätverket: Däckcenter Ystad

    Mer än en vanlig däckfirma Däckcenter Ystad ny medlem i Nätverket Österlen Kunskap, kvalitet och kundfokus.Där har ni tre…
  • IMG_0560.jpg
    11 oktober - 2016

    Företag i Nätverket: 4x4 EVENT

    4x4 = 90 minuters spänning! Rivstarta konferensen med Jeep-körning på Österlen En konferens med företaget kan vara seg,…
  • IMG_0457.jpg
    23 september - 2016

    Företag i Nätverket: Bleck & Plåt

    Högt i tak när Bleck & Plåt nysatsar Ny ägare, nya visioner och snart också – nya lokaler. Med hjälp av Nätverket Österlen ska…
  • IMG_0569.jpg
    18 augusti - 2016

    Företag i Nätverket: Guldkanalen

    De gräver guld i musikarkivet Radiokanal för nostalgiker i gamla brandstationen Gamle schlagerkungen Johnny Logan stannade i fyra…
  • garsnasbil_01.jpg
    1 augusti - 2016

    Företag i Nätverket: Gärsnäs Bil

    Ronny Åkerlund, Bengt Malmkvist och PG Larsson ser till att kunderna blir väl mottagna hos Gärsnäs Bil. Bilhandlarna som gör…
  • IMG_0499.jpg
    1 augusti - 2016

    Privatmedlem i Nätverket: Dan och Vivianne Jeppsson

    Nätverkare med äventyr i blicken Nätverket hälsade på hemma hos Dan och Vivianne Jeppsson De har festat med Patti Smith, tampats…
  • IMG_9802.jpg
    3 Maj - 2016

    Företag i Nätverket: Svensk Fastighetsförmedling

    Musikalisk mäklare bygger förtroende Trygghet, trovärdighet, affärsmässighet. Där har ni tre ledord som gjort Svensk…
  • jerker.jpg
    29 mars - 2016

    Företag i Nätverket: Buhres på Kivik

    Buhres – nu med en doft av västerhavet Efter drygt 30 år helt i lokal regi skrivs ett nytt kapitel i den spännande historien om…
  • IMG_3571.jpg
    20 november - 2015

    Företag i Nätverket: Österlens Kraft

    Hämta kraften från Österlen Smidighet, Målmedvetenhet, Initiativtänk, Laganda och Engagemang.Fem ledord som gett Österlens Kraft…
  • IMG_2447.JPG
    1 september - 2015

    Företag i Nätverket: Skånefrö

    Skånefrö vill revolutionera fotbollen Rosenberg, Berget och de andra fotbollsstjärnorna i all ära.En viktig del av MFF:s succé i…
  • huvudbild.jpg
    13 juli - 2015

    Företag i Nätverket: Eva Holm Advokatbyrå

    Nätverket Österlen är Evas lag Hon är en internationellt meriterad och högt aktad advokat med affärsjuridik som specialområde.…
  • Ystad Entertainment
    12 juni - 2015

    Företag i Nätverket: Ystad Entertainment

    Företaget som fixar festen Bröllop, företagsfest, studentparty eller konsert. Oavsett sammanhang skapar nybildade aktiebolaget…
  • bil-bengtsson
    1 april - 2015

    Företag i Nätverket: Bil Bengtsson

    Passionen skapar framgång Människor och miljö i centrum hos Bil-Bengtsson Enkelhet, tillgänglighet, passion. Där har du de tre…
  • plat-pa-osterlen
    17 mars - 2015

    Företag i Nätverket: Plåt på Österlen

    Toppkvalitet genom hela processen Välrenommérat plåtslageri ny medlem i Nätverket Österlen Hög kvalitet i material, arbeten och…
  • room-expo
    16 mars - 2015

    Företag i Nätverket: Room Expo

    Grönt och skönt hos Roomexpo Högkvalitativa och modernt designade inredningsprodukter, både för hemmet och den offentliga…
  • hotell-svea
    22 december - 2014

    Företag i Nätverket: Hotel Svea

    Störst, äldst – och bäst (?) på Österlen Hotel Svea vill bli en mötesplats för konst och kultur Hotel Svea är Österlens största…
  • mazars
    3 oktober - 2014

    Företag i Nätverket: Mazars

    ”Lokal idrott och näringsliv hand i hand” 14 000 medarbetare i 72 olika länder – revisions- och rådgivningsbyrån Mazars är…
  • trycka
    19 september - 2014

    Företag i Nätverket: Trycka.se

    Tryckeri med höga ambitioner Trycka.se levererar till företag såväl i Sverige som Europa Det har kunder från sju olika länder och…
  • Team Sportia Ystad - Medlemmar i Nätverket Österlen
    26 augusti - 2014

    Företag i Nätverket: Team Sportia

    Skoproffs med brett sortiment! Team Sportia går in i Nätverket och stöttar teamet Brett sortiment, kompetent personal och hög…
  • Mäklarna Ekström - medlemmar i Nätverket Österlen
    18 augusti - 2014

    Företag i Nätverket: Mäklarna Ekström

    Mäklarbyrån som vill bli störst! På fyra år har företaget växt från en till sex mäklare, ökat omsättningen med 30% och etablerat…
  • Bild1
    3 mars - 2014

    Företag i Nätverket: Mix Megapol

    Radiokanalen med hjärtat på rätta stället! Mix Megapol vill komma närmare lyssnarna på Österlen Nyckeln till en bra start på…
  • 01
    17 december - 2013

    Företag i Nätverket: Österlens Hästtransportcenter

    Familjeföretaget blickar mot Europa! Det började som en kompletterande verksamhet med endast två vagnar. 22 år senare har…
  • 01
    14 december - 2013

    YSB - Flygande start för friska familjen

    Flygande start för Friska Familjen! Evenemang på Ystad Saltsjöbad Mat, motion och mångkulturella möten med människor. Att god…
  • 01
    30 november - 2013

    Företag i Nätverket: Ystad Kommun

    "Vi har en fantastisk bredd på näringslivet!" Ystad Kommun äntligen medlemmar i Nätverket Österlen Plats 125 på svenskt…
  • LMcon
    23 september - 2013

    Företag i Nätverket: LMcon

    Tacka Rolf för tidningen! Leveranserna går till storföretag som Apoteket, Volvo, SAS och Kappahl. Och hans tidningsvagnar finns i…
  • 01
    12 augusti - 2013

    I Wallanders spår – på segway!

    I Wallanders spår – på segway! Från Solsidans idyll till mörka brottsplatser. Nu kan du hänga med på en guidad Wallander-tur –…
  • teleservice
    27 juni - 2013

    Företag i Nätverket:Teleservice

    Från enmansfirma till storföretag Teleservice expanderar i takt med teknikens utveckling Det började som ett enmansföretag för 40…
  • fasad.jpg
    10 juni - 2013

    Företag i Nätverket: Sparbanken Skåne

    Gammal bank med nya utmaningar En anrik men nytänkande bank med lokal närvaro, djupt engagemang och kompetent personal.Där har ni…
  • sparbanken-syd
    12 Maj - 2013

    Företag i Nätverket: Sparbanken Syd

    "Vi och Nätverket kompletterar varandra bra" Sparbanken Syd stöttar lokala projekt och föreningar i södra Skåne Enkel att nå,…
  • Jimmy Lundholm - Vollsjötryck
    24 april - 2013

    Företag i Nätverket:Vollsjötryck

    Ett litet tryckeri med stort register! Slut på visitkort? Dags att trycka upp fler broschyrer till företaget? Eller vill du…
  • top
    21 mars - 2013

    Företag i Nätverket: Lalefa Segway

    Från Solsidan till Industrivägen i Sjöbo– Lalefa ordnar företagsvent med segway som underhållning Känns den gamla vanliga…
  • Skånska Dagbladet nya medlemmar
    21 februari - 2013

    Företag i Nätverket: Skånska Dagbladet

    Skånskan gör skäl för namnetMedlemskapet i Nätverket en del av ökad satsning på Österlen Papperstidningen fick sin dödsdom för…
  • Fieldwood Travel
    17 februari - 2013

    Företag i Nätverket: Fieldwood Travel

    Fieldwood Travel – proffs på företagsresor Flexibilitet, personlig service och kostnadseffektiva lösningar. Nätverket Österlens…
  • Ystad Saltsjöbad
    16 december - 2012

    Företag i Nätverket: Ystad Saltsjöbad

    Saltan sporras av framgångens sötmaMålsättningen är att vara ett internationellt topphotell 2016 Det är redan ett av Sveriges…
  • McDonalds - Ystad
    13 september - 2012

    Företag i Nätverket: McDonalds

    McDonalds i Ystad lyssnar på kunderna Frukost i ottan eller färdkost vid midnatt. Tillgängligheten är a och o för McDonalds i…
  • Lokaltidningen
    11 juni - 2012

    Företag i Nätverket: Lokaltidningen

    Medieaktör med namn som förpliktigar Lokaltidningen backas av en dansk jätte och sprider sig norrut över Sverige. Samtidigt…
  • Hardy Gögelein, SMP Mäklaren i centrum
    22 Maj - 2012

    Företag i Nätverket: SMP Mäklaren i centrum

    Härlige Hardy – ingen vanlig fastighetsmäklare Hardy Gögelein är mäklaren som sålt slott, kyrkor … och ett helt stadskvarter! Två…
  • bild
    30 april - 2012

    Företag i Nätverket: Kåseberga fisk

    Kåseberga Fisk – en institution på Österlen Familjeföretaget är Nätverkets senaste fångst och ett paradis för fiskälskarna…
  • bild
    4 april - 2012

    Företag i Nätverket: Handlarn i Löderup

    Patrick Ahlgren utanför sin butik, Handlarn i Löderup. Handlarn i Löderup är mer än bara en butik Livsmedelsbutik, lokal…
  • bild
    15 januari - 2012

    Företag i Nätverket: Mix Reklambar

    Kreativt häng i nya reklambaren Österlen har fått en ny bar som har öppet dagtid och inte serverar alkohol. Låter det snurrigt?…
  • bild
    9 januari - 2012

    Företag i Nätverket: Nordic Travel

    Nordic Travel - mer är en resebyrå Det började med ett golfprojekt i Skåne – några år senare öppnar Nordic Travel dörren till en…
  • Ystadgruppen
    4 oktober - 2011

    Företag i Nätverket: YstaGruppen

    Snabbt och enkelt YstaGruppens motto Okomplicerade affärer och snabba lösningar. Där har ni grundpelarna i YstaGruppens…
  • Radio Active
    14 september - 2011

    Företag i Nätverket: Radio Active

    Bredden är Radio Actives styrka 45 000 lyssnare. 30 proffsiga programledare. En briljant radiokanal. Radio Active har gått från…

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar