header20190423

Roger Kellerman

Roger Kellerman

14_roger_kellerman
Profilen Roger Kellerman (t.v) berättade bl a om vilken potenial det finns i Ystad med omnejd. Rasmus Lundgren (sittande i mitten) har en vision om att bli bäst i världen!
 
MÖTES-SPECIALIST MED VISIONER
Skärorsdagen den 9 april 2009 kl. 08.00
Sandskogens Värdshus
 
Första frukostmötet för året och premiär på Sandskogens Värdhus i Ystad.
I en underbar restaurang, med frukosten framdukad tog Stefan Svensson över för att presentera dagens gäster, som var två.

Roger Kellerman
Först ut var Roger Kellerman, som började med att berätta lite om sin start som journalist för snart 30 år sedan. I nutid handlar det mest om möten för Roger. Inom eventindustrin ger han ut tidningen Meeting Internationell som från 2008 också finns i en engelskspråkig version.

Att just mötesindustrin ligger Roger varmt om hjärtat går inte ta fel på. De siffror han presenterade är smått fantastiska. Bara i Sverige omsatte turismen ca 236 miljarder kr förra året. Av dessa var 59 miljarder sk affärsturism. Dvs möte och konvent. Dessa siffror borde engagera riksdagen och regering betydligt mer än idag, fortsatte Roger. För att få dessa att inse betydlesen av mötes-industrin har man från Rogers förlag sett till att alla riksdagsmän får ett ex av hans tidning "Meeting Internationell".

För Ystads del fanns det mycket att göra just inom denna ram. Naturligtvis kom Wallander upp som exempel. Tänk att tex förlägga en filmträff där branschfolk träffades i Ystad. Detta och många andra liknande möten kan skapa mycket för Ystad. Han nämnde även hamnens fantastiska möjligheter om man utnyttjar den rätt, dvs satsar på att bygga mötesplatser, hotell, restauranger och annat som gynnar mötesindustrin. En vision som de flesta kunde ta till sig!

Att lyssna på Roger Kellerman fick nog många att inse vilken potenial det finns i Ystad och i den övriga regionen. Man kan bara hoppas att ansvariga politiker lyssnar på denna visionär.

Rasmus Lundgren
Rasmus Lundgren är kälkhockeyspelaren med en vision om att bli bäst i världen! Han började redan som sjuåring och 2005 kom han med i landslaget. Redan vid förra OS i Turin var då 13-årige Rasmus Lundgren med och spelade som världens yngste kälkhockeyspelare genom tiderna. Rasmus tränar 3 ggr i veckan på is i Malmö samt styrketräning 2 ggr i veckan. Han kan tänka sig att efter avslutade studier resa till Kanada för att spela kälkhockey.

Om Roger Kellerman
Roger Kellerman har arbetat med svensk mötesindustris utveckling sedan 1984 med start i tidningen Mässor & Kongresser (idag Event & Expo), en tidning han sålde till Bonniers i november 1986.
I april 1989 startade han inom Bonniers tidningen Konferensvärlden där han var chefredaktör fram till maj 2000. Då började han arbeta på Jerry Bergström, landets ledande PR-byrå inom upplevelseindustrin som chef för upplevelseindustrigruppen, med bland andra Choice Hotels organisationsuppbyggnad i Sverige.

Nätverket Österlen 2009

FRUKOSTMÖTEN

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar