header20190423

Inför frukostmötet: Kajsa Bergqvist

kajsabergqvist.jpg

En av våra mest framgångsrika idrottsstjärnor inleder nätverksåret

Precis som i fjol öppnar Nätverket Österlen det nya året med guldglans. Då var det den dubbla OS-guldmedaljören Anette Norberg. I år blir det den trefaldiga VM-guldmedaljören Kajsa Bergqvist som intar scenen på Ystads Teater.

Skärtorsdagen den 29 mars kl 07:30 är tiden du ska notera i din kalender. Anmäl dig direkt om du inte vill missa detta!

Kajsa Bergqvist började idrotta redan som sexåring och utvecklade sedan sina talanger i Turebergs FK i Stockholm. Från början höll hon på med flera olika sporter tills hon i 15-årsåldern bestämde sig för att gå in för höjdhopp.

Det visade sig som alla vet vara ett bra beslut. Efter ett par silvermedaljer i junior- och ungdomstävlingar på EM- och VM-nivå vann Kajsa först guld vid inomhus-EM i Gent 2000 och året därpå också guld vid inomhus-VM i Lissabon.

De här framgångarna har hon kryddat med både EM- och VM-guld utomhus - och dessutom lagt beslag på världsrekordet inomhus (2,08 i tyska Arnstadt 2006). Utomhus är hennes personbästa 2,06.

Efter idrottskarriären har Kajsa Bergqvist fortsatt att hålla kontakt med sporten genom att vara expertkommentator i SVT vid stora friidrottsevenemang. Hon är också företagare, föreläsare och UNICEF-ambassadör.

På frukostmötet den 29 mars får du höra hennes egen berättelse om vägen till framgång och resan till de mål hon nått även efter sin idrottskarriär.

 

teamet.jpg

Möt två av Team Nätverkets framgångsrika stipendiater

På årets första frukostmöte får du också träffa två av våra duktiga stipendiater. Den här gången är det ryttarinnan Emma Elgemark och racerföraren Joel Eriksson som kommer till frukostmötet och berättar om de spännande och fartfyllda utmaningar som de står inför under det här året.

 

FRUKOSTMÖTEN

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar