header20190423

11_glenn_wish
Glenn Åhstedt, mer känd som Glenn Wish samt Jacob Nilsson berättade om sina framgångar på premiären på "Saltan".
 
GLENN I HÖGFORM
Torsdagen den 5 juni kl.08.00, 2008
Ystads Saltsjöbad
 
Dagens frukostmöte hölls för första gången, sedan starten, på underbara Ystad Saltsjöbad, med en fantastisk havsutsikt.

Mötet inramades ev ett fantastiskt väder precis som tradionen bjuder!

Jacob Nilsson
Först ut av dagens talare, var Jacob Nilsson, en av de ungdomar som vi i Nätverket sponsrar, och han berättade om sig själv och sin stora passion - badminton.

Jacob är Sverigeetta bland 14-åringarna i badminton och spelar för hemmaklubben BMK Bollen. Han började spela badminton eftersom pappa spelade, men han har även hållit på med andra sporter. Jacob startade tidigt med golf och tog grönt kort när han var 5 år. Vid 8 års ålder hade han 18,5 i hcp!
Men, nu är det bara badminton som gäller, och än så länge spelar Jacob både singel och dubbel, men när han bli äldre måste han välja för att kunna bli så bra som han vill. Jacob spelar i landslaget U15. För att få en plats i juniorlandslaget (U19) bör man vara
17 år.

Han tränar i Malmö ett par gånger i veckan då det inte finns tillräckligt starkt motstånd i hemtrakten. Thomas Kihlström, vår tidigare svenske stjärna inom badminton, tränar honom. Jacob har ett stort mål för framtiden. Att bli världsetta! Med tanke på resultaten än så länge så ser det ut att kunna bli verklighet inom en snar framtid!

Glenn Wish
Glenn bjöd på sig själv på föreläsningsscenen i precis samma stil som han gör på musikscenen. Glenn har en passion, en drivkraft och en karisma som inte lämnar någon oberörd.

Han berättade om sin uppväxt i Finja, som han beskriver som mycket trygg och hur han följde sin pappas råd att bli slöjdlärare. "Det var första och sista gången jag gjorde som någon annan ville"!
När han skulle rycka in i lumpen sa han ifrån på mönstringen: "Jag vill inte göra något mesigt och vardagligt. Jag vill göra något som känns. Och jag hamnade som kustjägare och har aldrig grädit så mycket! Men en sak lärde Glenn sig i lumpen, när han under en övning, låg i leran, helt blöt, trött och fullständigt färdig, när ett befäl skrek till honom: "Ge aldrig upp!, Ge aldrig upp!" . Och just de orden har han ofta tänkt på när det är tungt, när motståndet växer och när man möter motgångar.

När han skulle ut i arbetslivet och börja jobba som säljare, gick han in till ett grossistföretag och sa: "Det jobbet ni annonserar om, det skall jag ha."
"Men", sa ägaren, "vi har ju andra sökande som vi skall intervjua". "Bryr jag mig inte om", sa Glenn," jag ska ha jobbet och det fick jag!"
Han slog alla tidigare försäljningssiffror som säljare. Bl a så sjöng han Elvislåtar för kunderna i telefon.
- Kanske var det det som gjorde att jag sålde så bra.

Glenn berättade vidare om att han alltid hade haft en dröm om att en dag starta eget, och tillsammans med en kollega så startades GGM Plast i Hässleholm, företaget som han var delägare i fram till förra året då han sålde sin del för att satsa på musiken fullt ut.

Glenns musikaliska bana började när han fick en gitarr av sin mamma på sin 25 årsdag. Han lärde sig några låtar från en införskaffad gitarrhandbok. Första spelningen blev en midsommarafton på Ivö camping utanför Kristianstad. Publiken var då ca 12 personer.
Nu massor av år senare spelar han alltid för utsålda hus. De två senaste åren har han fyllt Slakthuset i Malmö.

Nu i höst kommer Glenn bl a till Ystad och ÖP-hallen för en konsert i Las Vegas anda.

Glenn: - Ibland tänkar jag att det är som en saga...och att alla kan klara av allting bara man ger sig fan på det!
I slutet fick han frågan vad nästa mål är?
- Las Vegas, svarade Glenn. Han som håller på där och spelar Elvis är lite gammal och behöver bytas ut!

Till sist tackade Nätverket Österlen, Glenn och Jacob för deras framträdande.

Jörgen Hansson från YIF passade på att tacka Nätverket Österlen för vår sponsring och vårt bidrag till att YIF gick till semifinal.

Dagen avslutades med en rundvandring på Saltsjöbaden där man bl a visade upp sina nya fräscha lokaler och Spa.

Läs mer om Glenn i YA

Om Glenn WIsh
Född 1966. Heter egentligen Glenn Åhstedt och kommer från Tormestorp - en förort till Hässleholm.
Glenn fick en gitarr på sin 25- årsdag av sin mamma.

Första spelningen blev en midsommarafton på Ivö camping utanför Kristianstad. Publiken var då ca 12 personer.
Nästkommande år blev det spelningar lite överallt inom Skånes gränser.
Det stora genombrottet kom i Kristianstad! På en spelning satt krögaren och ägaren till Cardells salonger i samma stad. Han tog kontakt med oss efter konserten. Samma höst, hösten 1997, sattes krogshowen ” Blue Christmas” upp på Cardells salonger. Det blev succé! 1999 till 2003 körde Glenn för fulla hus och sålde och showade för ca 100 000 personer.

2004 kontaktades nöjes-producenten på Slagthuset i Malmö, Claes Schmidt ,till en föreställningarna. Han gillade vad han såg och ville ha Glenn på scenen i Malmö 2005.

Slagthuset fylldes med 15 000 sålda biljetter. Med på scenen stod nu också The New Memphis Orchestra – det storband jag Glenn dröm om flera år tidigare.
Hösten 2006 satt det återigen en lapp på försäljningsluckan med texten slutsålt och vi showade för 15 000 personer. Samma år blev Glenn Wish & The New Memphis Orchestra nominerade till det prestigefyllda priset guldmasken 2006 för bästa show.

Om Jakob Nilsson
En utförligare beskrivning av Jakobs alla meriter hittar ni under menyn Sponsring. eller på länken nedan.
Mer om Jakob Nilsson

Nätverket Österlen 2007

FRUKOSTMÖTEN

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar