header20190423

Inför frukostmöte: Bert Karlsson har Österlen i fokus

bert-karlsson

 

Bert Karlsson har Österlen i fokus
Rikskände entreprenören och skivbolagsdirektören Bert Karlsson siktar mot Österlen, i dubbel bemärkelse.
Först inleder han nätverksåret 2014 på Ystads Teater.
Sedan ska han öppna ytterligare en flyktingförläggning – i Simrishamn.


Årets första föreläsare hos Nätverket Österlen behöver egentligen ingen närmare presentation. Det är nog få människor i Sverige som inte känner till Bert Karlsson och det är med en rejäl portion stolthet vi presenterar honom som gästföreläsare i Nätverket.
På morgonen den 21 mars inviger Bert nätverksåret på Ystads Teater där han med all säkerhet kommer att bjuda på en spännande, intressant och sannolikt också roande inblick i sin långa och mångfacetterade karriär.

Intressant historia
– Jag kommer att lägga tyngdpunkten på entreprenörskapet där jag tror att min historia är intressant för era medlemmar. Sen blir det väl några ord om schlager också och kanske lite matprat som extra krydda, säger Bert i en intervju för Nätverket.  
Att nätverkande har varit en viktig framgångsfaktor för Bert under hans yrkesliv, är något han själv gärna framhäver.
– Mitt nätverk har varit vitalt för mig. Hade jag inte haft kontakter som Robert Aschberg, Janne Josefsson, Ulf Elfving med flera, skulle det till exempel ha blivit mycket svårare för mig att komma tillbaka efter att jag lämnat politiken, säger Bert som för sin driftighet bland annat belönats med utmärkelsen Årets Marknadsförare i Skaraborg och Årets företagare i Skara.
 

Stark relation till Skåne
Bert Karlssons anknytning till Österlen är stark.
Inte minst via musiken har han skaffat sig en relation till Skåne i allmänhet och de östra delarna i synnerhet.
– Jag har bland annat jobbat på Kiviks marknad, gjort business i Kristianstad och suttit i juryn på tv-programmet Talang som bland annat spelades in på Ystads teater. Jag gillar Skåne, det finns många trevliga platser där nere.
Den 68-årige mångsysslaren har gjort sig känd som en kreativ och nyskapande entreprenör, som programledare, som förläggare, som politiker och inte minst – som skivbolagsdirektör.

Vill öppna i Simrishamn
Numera åtgår den mesta delen av hans tid till engagemanget i barnen Johannas och Joakims företag Jokarjo som driver flyktingförläggningar runt om i landet. Tidigare i vintras berättade Bert att det finns planer på att öppna ett asylboende även i Simrishamn.
– Ärendet ligger hos migrationsverket just nu men det ska nog gå bra, säger Bert som är starkt kritisk till hur partierna driver integrationspolitiska frågor.
– Jag vill införa kvalitetssäkring i den här branschen, vara en sorts asylboendenas Ikea: bästa möjliga kvalitet till bästa möjliga pris. Men det är svårt eftersom partierna inte tar sitt ansvar i frågan. Och det gäller alla partier, inte bara SD.

Brinner för integrationen
Det faktum att Bert Karlsson – som tidigt i karriären fick en felaktig stämpel som främlingsfientlig påklistrad sig – nu brinner för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för flyktingar, kan nog för vissa te sig lite märkligt.

Men inte för Bert.
– Om man tror på allt som står i tidningarna kanske det ser konstigt ut. Men jag har samma åsikt då som nu, säger han.
Det råder ingen tvekan om att det är en profilstark man som håller föredrag på teatern den 21 mars.
Scenen är din Bert!

Text: Kostas Foussianis
Pressansvarig Nätverket Österlen
E-post: resereportern@gmail.com
Telefon: 0734-424837

 

FRUKOSTMÖTEN

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar