header20190423

Inför frukostmötet: Ulrika Sandmark

ulrika-sandmark.jpg

Förbundskaptenen gästar SIMrishamn!

Kajsa Bergqvist var först ut på Skärtorsdagen och den 27:e april är det dags för nästa idrottsprofil att besöka Nätverket Österlen.
Simlandslagets förbundskapten Ulrika Sandmark kommer till Hotel Svea i Simrishamn för att berätta om sitt jobb, sin bakgrund och den fyrbenta vän hon alltid reser ihop med …

Som ni säkert känner till förstärktes Nätverket Österkens team med stipendiater nyligen av simtalangen Olivia Hansson från Kivik. Olivia får du träffa på nästa frukostmöte, där 14-åringen presenterar sig och berättar om sin satsning mot toppen.

Utbildad lärare
Passande nog gör hon det inför ögonen på simlandslagets förbundskapten Ulrika Sandmark som är årets andra gästpratare i Nätverket. Ulrika har varit förbundskapten sedan 2012 och har fått mycket beröm för sitt arbete så här långt. Hon är även utbildad lärare och var själv en duktig simmare som aktiv. I meritlistan finns bland annat ett flertal SM-guld och en tiondeplats i europamästerskapen. På frukostmötet kommer Ulrika att prata om jobbet som förbundskapten och vilka utmaningar hon ställs inför i den rollen.
– Min viktigaste uppgift är att med små resurser hjälpa klubbar i vardagen att höja ribban i deras verksamhet. Jag försöker bidra med erfarenhet, kunskap och energi, säger Ulrika som ser fram emot att komma till Österlen.

Gillar upplägget
– Jag har ingen relation alls till regionen sedan tidigare. Förutom att jag lyssnat på Ulf Lundells ”Öppna landskap”… Det ska bli roligt att prata hos Nätverket Österlen. Ni jobbar aktivt med att stötta den lokala idrotten och jag gillar verkligen upplägget med Team Nätverket. Era stipendier bidrar till att utveckla individerna både som idrottare och människor. Med ett sådant stöd kan talangerna lättare möta de utmaningar de kommer att ställas inför.
Ulrika Sandmark är själv en stark förespråkare för nätverk och anser att det är ett ovärderligt verktyg för att knyta nya och vårda redan befintliga relationer.
– En av mina tränare, som tyvärr är död nu, sa alltid att det är genom möten man utvecklas. Han hade rätt.

Trogen reskamrat
Kapten Sandmark vet hur mycket träning och hårt arbete som krävs för att nå elitnivå i simning – och hon ser med spänning fram emot att följa Olivia Hanssons fortsatta karriär.
– Olivia är en ung distanstjej, vilket jag gillar extra mycket eftersom jag själv simmade distans. Det krävs mycket envishet och stöd utifrån för att lyckas i den disciplinen.
I rollen som förbundskapten får Ulrika resa en hel del och med sig på dessa resor har hon alltid en fyrbent vän …
– Min svarta schäfer Diezel har hängt med sedan valptiden och bott på alla möjliga hotell och vandrarhem, säger Ulrika som berättar att Diezel gillar att vara på resande tass men att han trivs allra bäst på lantstället i Värmland.

Nätverket Österlen hälsar Ulrika, Diezel och inte minst alla fantastiska medlemmar i Nätverket Österlen hjärtligt välkomna till frukostmötet på Hotell Svea i Simrishamn.

Text: Kostas Foussianis
Pressansvarig Nätverket Österlen
press@natverketosterlen.se

ULRIKA SANDMARK
Ålder: 52 år.
Bostadsort: Stockholm.
Yrke: Förbundskapten för simlandslaget sedan hösten 2012. Ulrika Sandmark är också utbildad lärare.
Simkarriär: Ulrika har flera SM-guld på 800 och 1 500 meter frisim. Internationellt har hon en tionde plats på EM som bästa resultat.
Ledarkarriär: Började som simtränare i Spårvägen men gick 1996 vidare till Väsby simsällskap där hon blev huvudtränare. Parallellt med jobbet i Väsby var hon i slutet av 1990-talet och början av 2000-talet tränare för juniorlandslaget. 2003–2006 var hon förbundskapten för juniorlandslaget, 2008–2009 tränare i seniorlandslaget och 2012 jobbade hon som team manager för OS-laget.

 

FRUKOSTMÖTEN

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar