header20190423

Inför frukostmötet: Anna Bråkenhielm

anna.jpg

Från tv-stjärna till hästentreprenör

Medieprofilen Anna Bråkenhielm gästar Nätverket Österlen

Hon ligger bakom miljonsuccéer som Expedition Robinson och tidningen Passion for Business och har över 20 års erfarenhet som företagsledare och entreprenör.
Nu får du som medlem i Nätverket Österlen chansen att veta mer om hennes framgångsrika karriär. Den 23 september gästar mediedrottningen Anna Bråkenhielm årets sista frukostmöte på Ystads Teater.

Män är starkt överrepresenterade i alla samhällets maktpositioner.
Det vet vi.
Men vi vet också att det finns kvinnor som fullkomligt ger sjutton i detta faktum och inte låter de statistiskt sämre förutsättningarna hindra dem i deras karriärer.
Anna Bråkenhielm är en sådan kvinna.

Utvecklade Robinson
Den nu 50-åriga småländskan har jobbat i mediebranschen sedan tidiga 20-årsåldern och har drivit och lett företag i 20 år. Mest känd är hon kanske för tiden som vd på MTG-ägda bolaget Strix Television där hon köpte in och utvecklade en av modern tids största svenska tv-succér, dokusåpan Expedition Robinson.
– Jag har alltid brunnit för entreprenörskap och har både startat nya bolag och sålt företag flera gånger. På frukostmötet kommer jag att ge er min story, hur allt började och hur jag har tänkt och jobbat genom åren, säger Anna som också är starkt engagerad i jämställdhetsfrågor inom näringslivet.
En av Anna Bråkenhielms främsta styrkor är hennes förmåga att lokalisera ung talang och bra idéer på ett tidigt stadium, för att sedan utveckla, förädla och sälja vidare.

Sadlade om
För två år sedan sadlade hon bildligt och bokstavligt om och bytte inriktning i karriären.
Anna slutade då att jobba med tv för att istället satsa på den professionella hästvärlden. Hon driver nu en anläggning för dressyr i Skillinge samtidigt som hon jobbar med ett antal andra projekt. På den sistnämnda fronten kan bland annat nämnas delägarskapet i ett nytt bolag som ska bygga studentbostäder.
– Jag trivs med att ha många bollar i luften och att jobba med flera projekt parallellt, säger Anna som under frukostmötet den 23 september även kommer att beröra vikten av att nätverka och hur betydelsefull den biten varit för hennes egen karriär.
– Nätverkande i olika former har varit oerhört viktigt för mig, både under tiden i tv-världen och inom hästnäringen. Redan tidigt i min yrkesmässiga bana åkte jag till den stora mässan i Cannes och kastade mig in bland tv-producenter och andra i branschen.

Internationellt nätverk
Anna är bland annat väldigt aktiv inom den världsomspännande professionella organisationen YPO (Young President Organisation), ett internationellt nätverk för företagsledare med över 100 000 medlemmar!
– Mitt engagemang i YPO har varit fantastiskt utvecklande, både på det personliga och professionella planet. Var jag än befinner mig i världen kan jag få kontakt med och hjälp av någon inom YPO, säger Anna som känner en stark dragning till Österlen där hon varit bosatt sedan år 2000.
Numera äger hon en stor hästgård i Skillinge och stortrivs med livet på landet.
– Jag är uppväxt i Småland och brukar kalla mig själv smålänning. Men jag gillar nog Österlen mer. Det känns mindre instängt här och jag får behovet av lantlig atmosfär tillfredsställt samtidigt som det är nära till kontinenten.

07.30 fredagen den 23 september är tiden och datumet du ska hålla reda på.
Missa inte chansen att träffa en av Sveriges mest framgångsrika kvinnliga entreprenörer. Anmäl dig till frukostmötet redan idag.

Text: Kostas Foussianis
Presschef Nätverket Österlen
press@natverketosterlen.se

FRUKOSTMÖTEN

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar