header20190423

Rolf Dahlberg

Rolf Dahlberg

07_rolf_dahlberg
Rolf Dahlberg, VD för Vismas småföretagarsegment
 
MED KÄNSLA FÖR SMÅFÖRETAGARE
Fredagen den 6 juli kl.08.00, 2007
Restaurang Rätt Vid Havet i Kåseberga
 
För första gången sedan starten fick Stefan Svensson i Nätverket hälsa medlemmar och gäster välkomna till ett mulet Kåseberga med ett tungt regndis hängande över ett grått hav. Som vanligt värmde dock en angenäm frukostbuffé och den trivsamma atmosfär som alltid präglar sammankomsterna.

Stefan inledde med att berätta om verksamheten och informera om kommande arrangemang. Därefter presenterades Restaurang Rätt Vid Havets nya entreprenörer, Jonas Stenberg och Stefan Strömberg, en del av sina idéer för restaurangen och kopplingen till Ystads Saltsjöbad, som de sedan en tid tillbaka också driver.

Rolf Dahlberg
Dagens gästföreläsare var Rolf Dahlberg, vd för småföretags-segmentet i den nordiska program- och tjänstekoncernen Visma.

För 23 år sedan startade Rolf programföretaget SPCS (Scandinavian PC Systems), som sedan 2001 ingår i Visma. Han berättade om en spännande resa från småföretagare till chef för ett företag som idag har närmare 270 anställda och 276 miljoner i omsättning.

Känslan för småföretagarna, deras villkor och behov har han i högsta grad kvar. Enligt en Sifoundersökning gör 58 procent av landets småföretagare sin bokföring med program från Visma, berättade Rolf och fick marknadsandelen bestyrkt genom handuppräckning bland åhörarna.

Rolf utvecklade sedan sin syn på hur man blir framgångsrik genom att ta sina kunder på allvar. Hans företag arbetar med en gemensam kundsyn som skapats tillsammans med medarbetarna och alla skall kunna ta hand om en kund och hur man tar fram den bästa lösningen för varje kund. "Vi strävar inte efter att sälja det som ger mest intäkter, utan det som kunden behöver för sin verksamhet", slog Rolf fast.

På det sättet får man långvariga relationer med sina kunder och det är det som lägger grunden för ett framgångsrikt företagande. "Nöjda kunder är våra bästa säljare", sa Rolf Dahlberg och berättade att mer än en tredjedel av Visma Spcs försäljning görs på rekommendationer från befintliga kunder.

Därefter avtackades Rolf Dahlberg av Nätverkets Lasse Nilsson som instämde med Rolfs rekommendationen "nöjda medlemmar är vår bästa säljare".

Om Rolf Dahlberg
Rolf Dahlberg är skåningen som for till Småland och startade företaget som faktiskt datoriserat en stor del av svenskt småföretagande. Med enkla och prisvärda program för bokföring, fakturering och löner satte hans företag en standard  för effektiva rutiner både i mindre företag och föreningar.

Från 2 anställda vid starten 1984 har företaget på drygt 20 år vuxit till 250 och blivit en viktig del av den nordiska programkoncernen Visma.
Rolf, som är vd för Vismas småföretagssegment, kan idag räkna in mer än hälften av Sveriges småföretagare bland sina kunder när det gäller program för bokföring

Nätverket Österlen 2007

FRUKOSTMÖTEN

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar