header20190423

Inför frukostmöte: Från Förmiddag med Helene till morgon hos Nätverket Österlen

helene-persson

 

Från Förmiddag med Helene till morgon hos Nätverket Österlen
Hon skänker glädje i radion varje förmiddag och snart bjuder hon på en morgon präglad av musik, möten och mingel på Autoseum i Simrishamn.
Radioprataren Helene Persson gästar Nätverket Österlen på årets tredje frukostmöte den 23 maj.


M som i morgon, M som i mingel, m som i möten människor.
Och inte minst – M som i musik.
Där har ni några av huvudkomponenterna på nästa frukostmöte, där radioprofilen och dansbandsdrottningen Helene Persson blir huvudperson.
Tjejen som varje vardagsförmiddag bjuder Radio Kristianstads lyssnare på underhållning i form av musik, vardagsnära ämnen och pratstunder med intressanta personer gästar alltså Autoseum i Simrishamn för årets tredje frukostträff i Nätverket Österlens regi.

Trevliga gåsamiddagar
– Jag har fått förfrågningar tidigare men det har aldrig passat in i schemat riktigt. Men det ska bli spännande. Det lilla jag vet och har hört om Nätverket Österlen är att det är ett nätverk fullt av energi där det händer grejer hela tiden. Och gåsamiddagarna jag varit inbjuden till har varit väldigt trevliga tillställningar, säger Helene Persson som har en stark relation till Österlen där hon tillbringar en hel del tid.
– Jag har många vänner på Österlen och det är en plats jag skulle vilja vara ännu mer på. Det finns så många fina ställen – jag älskar Knäbäckshusen, tycker om att handla på Hylkegården och njuter av att skämma bort mig på Ystads Saltsjöbad.

Tidig debut
För den som inte känner till Helene Persson så är hon tjejen som redan i yngre tonåren slog igenom i dansbandsbranschen och som efter en lång karriär med Helene & Gänget sadlade om och blev radiodrottning i P4 Kristianstad, där hon har arbetat sedan 1997.
Helene har således både scenvana och erfarenhet av att prata inför människor vilket borgar för att hennes halvtimme i rampljuset hos Nätverket blir både underhållande och intressant.
– Jag kommer att berätta om min långa och inte alltid så lätta resa inom musikbranschen och radion. Det har varit hårt slit och jag har haft en enorm drivkraft vilket jag hoppas kan inspirera andra.

Drömmar i fokus
Helene kommer också att berätta om drömmar som infriats och som inte gjort det, om hur hon landade i musikbranschen och om hur mycket radion betyder för henne.
– Det roligaste med att jobba med radio är den direkta kommunikationen, mötena med intressanta människor och att lyssna på studiogästernas öden och galenskaper. Att förmedla ett budskap till lyssnarna … Egentligen är det ungefär samma saker som triggar mig som artist, skillnaden är bara att jag då sjunger istället för att prata.

Brinner för musiken
Helene brinner fortfarande oerhört starkt för musiken och får sitt lystmäte stillat bland annat genom den kyrkoturné som hon och välkände maken Glenn Åhstedt – mer känd under artistnamnet Glenn Wish – genomför under våren och försommaren.
– Jag saknar inte dansbandsbranschen men däremot kan jag sakna intensiteten i turnerandet, säger Helene som tycker att hon har en del gemensamt med Nätverket Österlens medlemmar.
– Det finns, har jag upptäckt, en dold entreprenör i mig som vaknat till liv igen. Jag har en idé som jag brinner för och hoppas kunna genomföra i framtiden.

Amanda avtackas
Kanske får vi höra mer om det projektet på frukostmötet den 23 maj.  
Då vi för övrigt även får äran att avtacka löparlöftet Amanda Lönnqvist som inom kort slussas ut ur Team Nätverket av åldersskäl. Amanda kommer att berätta om sina framtida utmaningar inklusive det kommande äventyret i USA.
Frukostmötet drar igång klockan 7.30 på Autoseum i Simrishamn. Anmälan via länken nedan.
Väl mött!

Text: Kostas Foussianis
resereportern@gmail.com

FAKTA/Helene Persson
Född: 23 september 1968.
Bor: Hus i Wä utanför Kristianstad.
Yrke: Radiojournalist, musiker.
Intressen: Musik, människor, heminredning, resor, konst.
Familj: två barn, två bonusbarn och sambon Glenn Åhstedt (alias Glenn Wish).
Lyssnar på: Italiensk och svensk musik. ”Fast just nu är Celine Dion och Elton John mina husgudar.”
Äter helst: italiensk mat.

FRUKOSTMÖTEN

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar