header20190423

Inför Malmö FFs Nätverk

Inför fjärde frukostmötet 2013: Malmö FF Nätverket

Malmoff
MFF gästar Nätverket Österlen!
Ta del av Malmö FF:s succékoncept på nästa frukostmöte

Nätverket Österlen och MFF Nätverket – två stora företagsnätverk med ett gemensamt mål; att utveckla verksamheten på Österlen.
På frukostmötet den 30 augusti sammanstrålar de i Simrishamn, när representanter från ”di blåe” kommer för att berätta om sitt framgångsrika koncept.


Rikskände estradören Björn Ranelid, styrelseproffset Caroline Sundewall, Systembolagets vd Magdalena Gerger, byggmästaren och entreprenören Percy Nilsson (kommer i september) och närmast på tur – Malmö FF!
Vi far knappast med osanning om vi påstår att Nätverket Österlens repertoar av föreläsare håller toppklass det här året.
Men så har vi också ambitionen att bli bäst och då måste man också ta lärdom av de bästa. Det är bland annat därför som vi har bjudit in Malmö FF till nästa frukostmöte, på Marint Centrum i Simrishamn den 30 augusti.
Malmö FF är ett av Sveriges starkaste varumärken och MFF Nätverket är landets mest kända företagsnätverk.

65 medlemsföretag
Sveriges rikaste fotbollsklubb har i många år byggt upp ett ramstarkt varumärke som bland annat omfattar det kanske mest kända företagsnätverket i hela landet. MFF Nätverket grundades 1999 och har sedan växt undan för undan till att idag omfatta 65 företag och cirka 500 företagspartners. Med fotbollen som samlingspunkt har Nätverket snabbt utvecklats till ett forum där näringsliv och föreningsliv flätas samman i en gemensam himmelsblå kraft.
– Nätverket handlar om delaktighet, engagemang och om att skapa en "vi"-känsla där prioriteringen alltid ligger på B2B. ”Finns tjänsten i Nätverket så vänder man sig dit, du får alltid bästa offert i Nätverket” lyder mottot, säger MFF:s försäljningschef Magnus Svensson.
Avsikten med Nätverket är att kring varumärket Malmö FF skapa utrymme för tankar och idéer som gagnar både Malmö FF och medlemmarna i Nätverket.
Stärker varumärken
– Medan Nätverket stärker klubbens verksamhet idémässigt och ekonomiskt, erbjuder klubben Nätverksmedlemmarna möjlighet att mötas i en stimulerande miljö där nya affärskontakter kan frodas och varumärken stärkas. Samtidigt innebär samarbetet en positiv effekt som sprider sig som ringar på vattnet även utanför fotbollsplanen och möteslokalerna, säger Magnus Svensson.
MFF:s nätverk fungerar alltså i stora drag på samma sätt som Nätverket Österlen. Som Magnus Svensson själv ser fram emot att få lära sig mer om.  
– Jag har hört att Nätverket Österlen är det nätverk man ska vara med i om man verkar som företagare i Simrishamn med omnejd, säger han.
Att MFF gästar frukostmötet den 30 augusti är också extra intressant med tanke på den koppling Simrishamn har till klubben. Sedan några år tillbaka driver MFF en fotbollsakademi på Korsavadsskolan för elever i årskurserna 7-9. MFF bidrar bland annat med komplett utrustning till eleverna, utbildning i exempelvis kost och näringsfysiologi samt kontinuerligt stöd till skolan för att säkerställa optimal utveckling av fotbollsakademin.

MFF-back på plats
Eventuellt får vi på frukostmötet också träffa Malmö FF:s mittback Alexander Blomqvist som är bördig från just Simrishamn. Alexander har haft en snabb utveckling de senaste åren och blev tidigare i år uttagen i det svenska P94-landslaget. Han konkurrerade också om en plats i MFF:s startelva när han i våras, i sin allsvenska debutmatch, drabbades av en svår knäskada.
Det blir som synes himmelsblå prägel på årets fjärde nätverksträff, men den digra frukostbuffén kommer som vanligt att innehålla godsaker med många olika färger och smaker.
7.30 drar vi igång på Marint Centrum.  
Väl mött!

Text: Kostas Foussianis
Pressansvarig Nätverket Österlen
E-post: resereportern@gmail.com

FRUKOSTMÖTEN

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar