header20190423

Inför frukostmötet: Anders Andersson

anders-andersson.jpg

Ekonomiproffset gästar Nätverket

Hur sänker man skatten? Vilka nya regler är på gång? Och hur kan man som småföretagare göra för att mäta sig med och till och med bräcka de stora?
Där har du några av de frågor som ekonomiproffset Anders Andersson besvarar på nästa frukostmöte hos Nätverket Österlen.

Hotell Svea i Simrishamn, den 27:e maj, klockan 7.30. Se till att föra in dessa uppgifter i kalendern och viktigast av allt – anmäl dig till frukostmötet redan nu.

Årets tredje nätverksträff är nämligen av den karaktären att du, bildligt och bokstavligt, inte har RÅD att missa den.

Ny bok
Morgonen till ära gästas vi av mångårige ekonomiexperten Anders Andersson som delar med sig av sina bästa råd och tips kring företagande och ekonomi.

Anders – som är aktuell med boken ”Mitt liv med dina pengar” – är mest känd som chefredaktör för tidningen Driva Eget och skribent på Privata Affärer – men har också medverkat som ekonomisk expert i flera radio- och tv-program.

Nu kommer han alltså till Österlen, en region som Anders för övrigt känner en stark dragning till.

Starkt fotointresse
– Under de senaste åren har jag utvecklat ett stort intresse för naturfoto, och Österlen finns med bland mina favoritområden. För två år sedan tillbringade jag flera tidiga morgnar och kvällsskymningar med kameran vid Brösarps Backar, Haväng och Sträntemölla. De vackra platserna ska jag passa på att återse när jag nu kommer tillbaka till Österlen, säger Anders Andersson.

Som 70 år fyllda känner sig ytterst privilegierad eftersom han bara behöver ägna sig åt sådant han tycker är ”roligt och viktigt”.

Delar med sig
– Det senaste halvåret har jag mest ägnat mig åt min bok Mitt liv med dina pengar som just kommit ut. Mycket tid och pengar lägger jag nu också på välgörenhet och jag sitter i styrelsen för Hand in Hand. Jag vill gärna slå ett slag för att man ska dela med sig av sina pengar till de som behöver dem bäst. Det går till exempel att ge bort utdelning från sitt bolag till välgörenhet utan att betala skatt. Det berättar jag gärna mer om när vi ses den 27 maj, säger Anders.

Hur små företagare kan göra för att slå storföretagen och hur man sänker skatten och bäst anpassar sig till nya regler är andra ämnen som Anders har för avsikt att beröra den 27:e maj.

Ger placeringsråd
– Ett och annat råd om hur man bäst ska placera både företagets och de privata pengarna ska jag också försöka hinna med. Enligt Anders Andersson hänger de vanligaste ekonomirelaterade misstagen ihop med att företaget inte har tillräcklig koll på kostnaderna och lönsamheten.

– Det gäller att ofta ompröva sin verksamhet och fokusera på de delar som är mest lönsamma.

För den idrottsliga anknytningen på frukostmötet i Simrishamn står Team Nätverkets friidrottslöfte Bimo Soenarso. Sprintern från Ystad har just inlett tävlandet för säsongen och levererar säkert en intressant rapport från både Pannkaksspelen i Eslöv och Tårnby Games i Köpenhamn.

Väl mött!

Kostas Foussianis
Pressansvarig Nätverket Österlen
press@natverketosterlen.se

Besök gärna Anders Anderssons hemsida andersandersson.se där du kan beställa boken.

FRUKOSTMÖTEN

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar