header20190423

Inför tredje frukostmötet 2015: Erik Hamrén

erik-hamren
Erik Hamrén gästar Nätverket!
Han är chef över Zlatan och en hel bunt andra svenska fotbollsproffs.
Fredagen den 8 maj tar han kommandot på Hotell Svea i Simrishamn.
Där och då bjuder Sveriges förbundskapten i fotboll på en inspirerande föreläsning präglad av glädje och energi, med fokus på ledarskap och möjligheten att skapa ett vinnande lag.


Under de tio år Nätverket Österlen bedrivit verksamhet har många kända och skickliga föreläsare gästat våra frukostmöten.
Percy Nilsson, Bert Karlsson, Gudrun Schyman, Bo Lundgren och Armand Krajnc är bara några av de riksbekanta namn som vi haft äran att lyssna till och inspireras av under våra dynamiska morgonträffar.
Men frågan är om inte huvudpersonen på nästa möte bräcker dem alla – åtminstone om vi adderar kändisfaktor med skicklighet i att hålla föredrag.
Erik Hamrén är nämligen inte bara mannen som leder Sveriges mest populära idrottslandslag, han är också en erkänt duktig föreläsare som under sina framföranden på ett enkelt och jordnära sätt förmår trollbinda sin publik.

”Hamrén levererade en föreläsning i absolut toppklass och han bjöd på både skratt och allvar. Det här handlar inte om fotboll utan om en person som brinner för sin uppgift som ledare. En föreläsare som ALLA borde se.”

Så lät det exempelvis när Hamrén för en tid sedan föreläste hos chefsutvecklingsföretaget InsightLab. 57-åringen anlitas av många företag och organisationer varje år och nu ska han alltså besöka Österlen som sedan länge är lite av en vit fläck på den svenska elitfotbollskartan.

hamren

Gäst hos Öja
– Jag är inte tillräckligt väl insatt i regionens fotbollsklimat för att kunna föreslå något mirakelkoncept, men det ska bli spännande att komma ner och träffa ledare och spelare i en lokal förening, säger Hamrén som torsdagen före frukostmötet gästar 80-årsjubilerande Öja FF.
Hamrens egen relation till Österlen inskränker sig till en semester med familjen för 20 år sedan.
– Vi besökte bland annat Glimmingehus och Ale Stenar. Jag minns att det var väldigt vackert så jag förstår verkligen dem som har sommarhus på Österlen.
Böckerna om Ystads berömde kommissarie Kurt Wallander har Erik Hamrén dock läst, anhängare av kriminalromaner som han är.


Tre cuptitlar
Hamrén har som tränare vunnit flera tunga fotbollstitlar i klubbfotboll, inte bara i Sverige utan också i Norge och Danmark. Svenska cupen har han vunnit tre gånger, två gånger med AIK och en gång i Örgryte. I Norge har Hamrén blivit norsk mästare med Rosenborg och i Danmark blev det ligaguld med Ålborg. Framgångarna ledde så småningom till jobbet som svensk förbundskapten för A-landslaget, en position han nu suttit på i snart sex år.
– Fotbollen har gett mig oerhört mycket och jag har så många fina minnen. Det är svårt att välja ut några enstaka men JSM-guldet med IFK Sundsvall 1983 smäller fortfarande väldigt högt. Det var min första titel som tränare och det enda SM-guld ett norrländskt herrfotbollslag någonsin vunnit. Guldet med Ålborg i Danmark var fantastiskt och med landslaget har jag många härliga minnen, säger Hamrén och lyfter fram den bragdartade 3–2-segern mot Holland i EM-kvalet 2011 som russinet i kakan.
– Och så är ju förstås upphämtningen (från 0¬¬–4 till 4–4) mot Tyskland i Berlin ett ögonblick man aldrig glömmer. Men förhoppningsvis har jag det bästa kvar …


Vinnande lag
Under frukostmötet hos Nätverket kommer Erik Hamrén att ge tips och råd kring hur du som företagare kan skapa ett vinnande lag. Han berör ämnen som konflikthantering och kommunikation och vem vet – kanske bjuds vi på en och annan kul anekdot från alla samlingar och äventyr med Zlatan och kompani.
– Jag kommer att ge Nätverkets medlemmar min syn på ledarskap och vad jag står för i det sammanhanget, säger Hamrén som sitter på en av de viktigaste posterna i svensk elitidrott.
Han är mannen som föra Sverige till EM-slutspelet i Frankrike 2016.
Men först, bästa medlemmar, ska han skapa magi hos Nätverket Österlen.
Så om du bara ska gå på ett frukostmöte i år (det ska du förstås inte!) ska du komma till Hotell Svea i Simrishamn den 8 maj.

 

Vid tangenterna: Kostas Foussianis
Pressansvarig Nätverket Österlen

 

OM ERIK HAMRÉN
Född: 27 juni 1957 i Ljusdal.
Bor: Göteborg.
Familj: Fru och två döttrar.
Yrke: Fotbollstränare.
Karriär: Började sin tränarbana i IFK Sundsvall i mitten av 1980-talet. Har sedan dess tränat Bro IK, Enköpings SK, Väsby IK, BP, Vasalunds IK, Degerfors, AIK, Örgryte, Ålborg och Rosenborg. I november 2009 utsågs han till förbundskapten för Sveriges herrlandslag. Har tidigare jobbat som officer, lärare och kock.
Äter helst: Italienskt.     
Läser: Kriminalromaner (gillar Wallander-böckerna)
Fritid: Golf.
Drömresa: EM-slutspelet i Frankrike 2016 …
Aktuell: Föreläser hos Nätverket Österlen den 8 maj.

FRUKOSTMÖTEN

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar