header20190423

Yvonne Ryding

Yvonne Ryding

05_yvonne_ryding
Yvonne Ryding, företagare som en gång blev utsedd till Miss Universum
 
ENTREPENÖR, DANSÖS OCH MISS UNIVERSUM
Torsdagen den 4 april kl.08.00, 2007
Restaurang Rätt Vid Havet i Kåseberga
 
Nytt år och nya trevliga gästtalare, och först ut var Yvonne Ryding.
Efter en kort information från Stefan Svensson var det dags att hälsa Yvonne välkommen.

Yvonne startade naturligtvis där allt började, och berättade om hur hon som yngre jobbade inom sjukvården, för att så småningom via Fröken Sverige bli utsedd till Miss Universum. Just kontrasten mellan att jobba inom sjukvården och plötsligt befinna sig i någon slags dröm, med resor över hela världen, första klass hotell, fotografer, livvakter och limousiner etc, blev väldigt stor och längtan hem tog ofta över. Även om man var ständigt påpassad så kunde det ofta kännas ensamt.

Under tiden som Miss Universum använde Yvonne mycket smink vilket inte alltid var bra för hennes hy, och gjorde att hon började fundera på varför det inte fanns några bra hudvårdsprodukter. Då föddes fröet till det som skulle bli en ny karriär när hon kom hem.

Tillsammans med en kemist försökte de ta fram produkter som skulle vara bra för huden. Man använde vegetabiliska oljor och naturliga växtextrakter, rika på antioxidanter och har hudens eget pH värde 5,5 för att passa alla olika hudtyper. Till slut lanserades det egna märket. Numera återfinns hennes märke i ca 300 butiker i Sverige, men även utomlands. I Australien lanserades märket under 2006, och nu under 2007 i Japan.

Yvonne driver även Karmansbo Herrgård, ett konferencenter, hotell och restaurang tillsammans med sin sambo, Mats Östling.

Även Yvonnes sejour under "Lets Dance" avhandlades och hon berättade att det var för sina döttrars skull som hon ställde upp. Hon ville visa att man skall våga försöka ge sig på sådant som man egentligen inte kan, att spränga gränser. Annars kan man aldrig lära sig!

Till sist avtackades Yvonne av Nätverkets Stefan Svensson och Lasse Nilsson med en stor blomsterbukett till rungande applåder. En trevlig morgon där det enda som saknades var det härliga vädret, som nästan kändes höstkallt. Men det är annan historia.

Om Yvonne Ryding
Född 1962 i Eskilstuna. Har ett förflutet i unga år som fotbollsspelare, basketspelare och har även sysslat med gymnastik. Fotbollsmässigt var hon med om att vinna div.3.

1983 skickade hennes mamma in ett kort till tävlingen Sveriges Lucia, som hon vann. Året efter blev Yvonne korad till Miss Universum och därmed utsedd till världens vackraste kvinna.

Vi har även kunnat se henne som dansant partner till Tobias Wallin i TV4-succén "Let´s Dance" under 2007.  Hennes dans bar ända fram till sjunde omgången då de blev utröstade

Nätverket Österlen 2007

FRUKOSTMÖTEN

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar