header20190423

Inför femte frukostmötet 2014

Inför femte frukostmötet 2014: Johan Wester

johan-wester
Skrattar bäst som skrattar sist!
Business & pleasure i skön förening på sista frukostmötet

Det är ingen hemlighet att Nätverket Österlens frukostmöten brukar vara både intressanta och underhållande.
Årets sista träff blir inget undantag. Då gästar nämligen prisbelönte komikern Johan Wester Ystads Teater för att – bland annat – berätta om nyckeln till Lunds Humorfestival stora succé.

Det har varit ett roligt nätverksår som inleddes med att Bert Karlsson framkallade skrattsalvor i våg efter våg på premiärmötet den 21 mars.
Nu är det snart dags att runda av i samma stil.
Den 26:e september gästar komikern Johan Wester Nätverket Österlens sista frukostmöte för året i något som har alla förutsättningar att bli en högklassig epilog på nätverksåret 2014.

Skrev manus åt Stellan
Den nu 47-årige Wester debuterade i humorbranschen 1994 då han fick chansen att skriva manus till Stellan Sundahl i Snacka Om Nyheter. Mest känd är han kanske som parhäst till Anders Jansson från succéfyllda TV-programmet Hipp Hipp! med vilket Jansson, Wester och deras kollegor satt ett mycket svårslaget publikrekord i Lunds teaterliv. 190 000 personer såg ”Hipp Hipp” på Olympen från år 2003 och ett par säsonger framåt.

Vann På Spåret
Precis som många andra komiker är Johan Wester extremt allmänbildad. 2006–2007 kom han tvåa i frågesportsprogrammet På Spåret tillsammans med Anne Lundberg. Följande år vann de programmet och även 2008–2009 kammade Wester hem segern, denna gång i par med Lisa Syrén. Den sistnämnda finalen beskrevs för övrigt av programledaren Ingvar Oldsberg som "det svåraste programmet i historien".

Grundade humorfestival
Numera är Johan Wester en av de starkaste drivkrafterna bakom (och grundare till) den årliga humorfestivalen i Lund. Festivalen startade 2010 med den stora Edinburgh Festival Fringe som förebild, och har på denna korta tid utvecklats till den största humorfestivalen i hela Norden.
Lund Comedy Festival består inte bara av humorakter på olika scener i staden, utan innehåller också en stå upp-tävling, en rookie-satsning, podcastsändningar och mycket annat kul.

Business och pleasure
En hel del av arbetet bakom den framgångsresan förväntas Johan Wester dela med sig av på frukostmötet. Det blir business och pleasure i skön förening alltså och skrattmusklerna lär få jobba hårt denna morgon. Knip i magen och kramp i käken är sviter ni får räkna med, inte minst då Westers skämt kompletteras med en i vanlig ordning stor och välsmakande frukostbuffé.

Tennisrapport från Evelina
Under morgonen får vi också en rapport från Team Nätverkets tennislöfte Evelina Hennigor som säkert inspirerats av Caroline Wozniackis färska framgångar i US Open, där danskan gick till final (förlust mot suveräna Serena Williams). Kanske är Evelina nästa tennisstjärna från Norden?


7.30 drar vi igång i kaféet på Ystads anrika teater. Välkomna!

 

Text: Kostas Foussianis
resereportern@gmail.com

 

FRUKOSTMÖTEN