header20190423

Magdalena Gerger

Tjejerna i centrum i vårepilogen

1305-24-magdalena-gerger
Tjejerna i centrum i vårepilogen
Magdalena och Isabella namnen för dagen på Nätverkets frukostmöte
Österlen är en förebild för övriga Sverige när det gäller småskalig produktion av alkoholdrycker.
Det berättade Systembolagets vd Magdalena Gerger när hon gästade Nätverket Österlen vid årets tredje frukostmöte.
Som förutom vackert väder också på delikat frukost, nyttigt affärsmingel – och en inblick i Team Nätverket-talangen Isabella Giegolds ridsportkarriär.


En framtida ridstjärna och en nutida spritdrottning.
Där har ni huvudrollsinnehavarna på årets tredje frukostmöte hos Nätverket Österlen. Och med Mors dag i annalkande passade det ju ganska bra att det var två kvinnor som stod i centrum denna soliga fredagsmorgon.

Tävlat internationellt
17-åriga Isabella, för att börja med henne, är en ridtalang utöver det vanliga. Hon har redan fått känna på den internationella hetluften vid ett flertal tillfällen och meritlistan lär byggas på snabbt framöver.
– Mitt mål är att nå så långt jag kan inom ridsporten och vara med i så stora tävlingar som möjligt. Mina närmaste mål är elitallsvenskan i Flyinge och ett internationellt läger i Tyskland i sommar, sade Isabella som också bjöd på en kort lektion i hur en hästtransport går till.

Uppväxt i Kristianstad
Efter den obligatoriska presentationen och backning av den välsorterade frukostbuffén släpptes ordet fritt till Magdalena Gerger.
Som inledde med att uttrycka sin kärlek till Ystad och Österlen.
– Jag är uppväxt i Kristianstad och har varit mycket i sydöstra Skåne i unga år. Men jag hade nästan glömt hur trevlig regionen är. Finns det något vackrare än Österlen på våren? undrade Magdalena retoriskt varpå hon under en halvtimme gav en intressant inblick i Systembolagets verksamhet.
Denna inkluderade bland annat en sammanställning av de aktuella trenderna inom svenskarnas alkoholkonsumtion.

Österlen i framkant
– Det är tydligt att allt fler söker äkta dryckesupplevelser och gärna med lokala producenter. Här ligger Österlen i framkant, ni är väldigt framgångsrika i försäljningen av småskaliga produktioner och är en inspirationskälla och förebild för övriga delar av landet.
Magdalena Gerger berättade också om Systembolagets framtidsvisioner, om företagets tre kärnvärden – omtanke, kunskap och inspiration – samt om det samhällsansvar man axlar. På den sistnämnda punkten har Sverige redan kommit ganska långt menar Systembolagets vd.
– Alkoholens avigsidor är inte lika påtagliga i Sverige som i många andra länder och det är ett bevis på att vi jobbar på rätt sätt.

Populär app
Magdalena Gerger presenterade också de digitala lösningar som Systembolaget erbjuder.
– Vi har exempelvis rådgivning på twitter och en app som heter promillekoll.
Den sistnämnda genererade i hela en miljon sökningar och nedladdningar – bara kring jul!
– Det är också glädjande att hela 81% var positiva till oss i den senaste kundnöjdhetsmätningen, sade Magdalena Gerger som också fick frågan vilken som är Systembolagets största utmaning i framtiden.
– Det hör ihop med frågan hur Systembolaget ska utvecklas för att erbjuda än mer samhälls- och kundnytta. Vi behöver fortsätta att kombinera nöjda kunder med bidrag och insatser för ett samhälle som mår bättre och bättre.

Relativt bra mådde nog de flesta av frukostmötets gäster, som lämnade Ystads teater med huvudena fulla av intryck och magarna tillfredsställda av den delikata frukosten (hatten av för tjejerna i köket – bra jobbat igen!).

***
Noterbart i övrigt från vårens sista frukostmöte var att Kenth “Bryggarn” Persson blev den lycklige vinnaren av biljetter till stjärnspäckade konserten Musikalyra på Ystads teater den 16 augusti, att Lokaltidningens Peter Hansen lanserade en spännande tipstävling inför dam-EM I fotboll – och att Ystads IF:s klubbchef Jörgen Hansson puffade för sommarevenemanget där YIF möter tyska storlaget Flensburg på hemmaplan (21 juli).

***

Vi önskar alla nuvarande och blivande medlemmar en trevlig sommar.
Den 30:e augusti är vi tillbaka med nästa frukostmöte och då är det Simrishamn som gäller. I säsongavslutningen den 27:e september kommer för övrigt entreprenören, byggmästaren och Malmö-profilen Percy Nilsson till oss och pratar – det blir garanterat en höjdare som är för bra för att missa!

Text och foto: Konstantin Foussianis
Pressansvarig Nätverket Österlen
E-post: resereportern@gmail.com

Relaterat: Läs även om Magdalena Gerger inför frukostmötet

Fler bilder från frukostmötet hittar du här under.
Klicka på bilden för att se en större version och för att bläddra.

FRUKOSTMÖTEN

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar