header20190423

Inför frukostmötet: Therese Sjögran

sjogran.jpg

”Vi är så mycket mer än fotboll”

Möt sportprofilen Therese Sjögran på nästa frukostmöte

Vad har FC Barcelona och FC Rosengård gemensamt mer än prefixet i klubbnamnet? Det får du veta om du kommer på nästa frukostmöte hos Nätverket Österlen!

Den 19 maj, på Hotell Svea i Simrishamn, får vi besök av en tjej som i två decennier varit en av svensk fotbolls främsta profiler. Hon har – bland mycket annat – vunnit fyra SM-guld, fått Diamantbollen två gånger, spelat både VM- och EM-final och tagit emot pris av självaste kungen! Numera är hon sportchef i en av Sveriges mest framgångsrika damfotbollsklubbar, FC Rosengård.

Flest landskamper
Ingen svensk fotbollsspelare – man eller kvinna – har dragit på sig den svenska landslagströjan fler gånger (214 landskamper) än Therese Sjögran. Ändå är det inte i första hand fotboll som nyblivna 40-åringen Therese Sjögran kommer att prata om på årets tredje frukostmöte hos Nätverket.
– Jag kommer att berätta om FC Rosengårds verksamhet, om att vi är så mycket mer än bara fotboll, om våra sociala projekt, säger Sjögran som under vintern varit aktuell i TV-programmet Mästarnas Mästare.

Saknaden stor
Nära vännen och tidigare landslagskompisen Karolina Westberg, som bor i Skillinge, hjälpte till att locka Therese till Nätverket.
– Det ska bli spännande. Nätverk är viktiga. Utan nätverk hade jag nog aldrig fått de jobben jag haft under min karriär.
För två år sedan lade hon skorna på hyllan och saknaden efter att själv spela är stor.
– Känslan jag fick inför de stora matcherna ... VM-final, OS-kvartsfinal ... att inte få spela själv, det är svårt att beskriva. Sådant går ju inte att ersätta, säger Therese som dock har behållit fotbollen som yrke.

Enorm samhällsinsats
I sin roll som sportchef har hon fortfarande möjlighet att påverka klubbens sportsliga resultat. Samtidigt gör FC Rosengård en enorm samhällsinsats. Genom sociala projekt riktade till grupper som på olika sätt befinner sig i utanförskap, är FC Rosengård ett exempel på idrottens betydelse långt bortom resultaten. Och det är alltså detta vi kommer att få en inblick i frukostmötet på i Simrishamn. Där vi för övrigt också får träffa Team Nätverkets triathlon-talang Nikola Boron, som berättar om sin satsning mot toppen i denna krävande sport.
Väl mött!

Kostas Foussianis
Pressansvarig Nätverket Österlen
kostas@natverketosterlen.se

FRUKOSTMÖTEN

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar