header20190423

Inför femte frukostmötet 2013: Percy Nilsson

Percy-Nilsson

 

Percy Nilsson avslutar nätverksåret!
Entreprenör, byggmästare, hockeyboss och glassbilshatare.

Det är en stor och mångsysslande profil som gästar Nätverket Österlen på årets sista frukostmöte den 27 september.
Mina damer och herrar – låt oss rulla ut röda mattan för… *trumvirvel* … Percy Nilsson!

Vi inledde året med en karismatisk man som alltid säger vad han tycker och vi avslutar året med en sådan.
Från Björn Ranelid, via systembolagets vd Magdalena Gerger, och styrelseproffset Caroline Sundewall till Malmö FF Nätverket. Efter fyra förstklassiga föreläsningar är det nu dags att sätta punkt för nätverksåret 2013 med en annan riktig höjdare.
Den 27 september besöker entreprenören Percy Nilsson Ystads teater för årets sista frukostmöte i Nätverket Österlens regi.

Profil i byggbranschen
Percy, som genom åren gjort sig känd som en slipad affärsman och en fantastisk entreprenör, kommer att dela med sig av sin långa erfarenhet inom flera olika delar av näringslivet.
– Jag började bygga nätverk redan på 1980-talet och har en del att berätta. Troligen pratar jag också lite om uppbyggnaden av Hyllieområdet i allmänhet och arenan i synnerhet. Ni har ju en arenauppbyggnad på gång i Ystad så det ämnet känns aktuellt. Och så ger jag min syn på hur ett framgångsrikt entreprenörskap ska byggas upp, säger Percy Nilsson till Nätverket Österlen.
Percy har aldrig satt sin fot på Ystads teater tidigare, däremot var han en flitig besökare i Österporthallen under 1990-talet.
– Jag var med och sponsrade IFK Ystad och byggde även upp klubbens företagsnätverk. Numera har jag dock ingen annan anknytning till Österlen än att jag brukar jaga i markerna kring Christinehofs slott och Högestad.
Mest känd är Percy förstås inom byggbranschen där han redan som 20-åring fick in foten genom sitt företag PNB Bygg. Han låg också bakom hockeyns uppsving i Malmö och är mannen bakom Malmö Arena. Med mera, med mera …
Trots att den 69-årige Malmöpågen inte längre har något direkt inflytande på stadens hockeyhjältar är han långt ifrån iskall.

Attackerade glassbilen
Då och då dyker det upp tidningsrubriker med anknytning till Percy Nilsson. Ibland är de lite mindre smickrande. Som när han i somras gick till ”attack” mot glassbilen …
Någon glassig väg mot toppen har det dock inte handlat om för Percy, trots att många kanske tror att så är fallet. Percy Nilsson är van att fajtas för sina idéer och det han tror på. Ovan nämnda arena är ett sådant exempel. Redan 1997 presenterade Percy sitt första förslag för kommunen, men först drygt tio år senare stod arenan klar.
Ifjol var den skådeplats för finalen i Eurovision Song Contest och i år spelas junior-VM i ishockey i Malmö Arena. Som i ett större perspektiv utgör en del av det expansiva Hyllie-området i Malmö. Här pågår även Percys senaste projekt – ett 15 våningar högt och 320 rum stort hotell som ska byggas samman med arenans norra gavel och ligga utmed Hyllie Boulevard.

Golfrapport från Hampus
Så visst kan man säga att Percy Nilsson har satt en stark prägel på Malmö stad. Och som den profil han är lär han säkert göra ett starkt avtryck på frukostmötet sista fredagen i september.
Vid vilket vi för övrigt också får en rapport från Team Nätverkets långtslående golftalang Hampus Nilsson, som bara blir bättre och bättre. Kanske kan Hampus ge både medlemmar och gästföreläsare – Percy är en hängiven golfspelare och har bland annat drivit en bana i Marbella – ett och annat nyttigt tips inför höstens rundor.
Vi ”går ut” klockan 07.30 den 27 september, på Ystads anrika teater en längre järnfemma från tågstationen ...

FAKTA PERCY NILSSON
Född: 22 maj 1943.
Bor: Höllviken.
Familj: Sambo och två barn.
Yrke: Entreprenör. Vd Parkfast AB.
Intressen: Natur, skog, havet. Fiske, jakt och matlagning, golf, tennis, skidåkning. Snickrar hemma för husbehov.
Aktuell: Gästföreläsare på Nätverket Österlens frukostmöte på Ystads teater den 27 september.


Text: Konstantin Foussianis
E-post: resereportern@gmail.com
Tel: 0734-424837FRUKOSTMÖTEN

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar