header20190423

Inför frukostmötet: ESS Group

huvudbild.jpg

Hotellhöjdare gästar Nätverket

Framgångsrika ESS Group vågar gå mot strömmen

Mängder av priser.
Åtta unika destinationshotell.
En fantastisk framgångssaga.
Missa inte chansen att ta del av internationellt renommerade koncernen ESS Groups vinnande koncept.

Efter den succéartade premiären – där formtoppade curlinglegenden Anette Norberg pratade inför rekordpublik – ligger ribban högt när Nätverket Österlen nu bjuder in till årets andra frukostmöte på Ystads Teater.
Och mycket talar för att även nästa sammankomst blir en riktig höjdare.
På Skärtorsdagen den 13 april gästas vi nämligen av Anders Nilsson från ESS Group – den lilla hotellgruppen som med stora visioner är på väg att etablera sig som ett av landets främsta varumärken inom besöksnäringen.

Prisbelönt Ystadshotell
Vi fortsätter på temat vinnande lagbyggen och får följa med på en resa genom det senaste decenniet, då Ystads Saltsjöbad utvecklats från klassiskt badhotell till ett av världens bästa destinationshotell. Sedan Salt Creek Spa byggdes ut med 850 kvm i slutet på 2014, har utmärkelserna duggat tätt. Europas bästa sparesort, Sveriges bästa konferenshotell och Sveriges bästa mötesanläggning är bara tre av många priser som Saltan belönats med de senaste åren.
– Vägen från ett hotell till åtta hotell samt inkluderande nattklubbar och restauranger är en resa som kantas av tokiga felsatsningar, vinstlotter och givetvis oerhört mycket hårt arbete, säger Anders Nilsson som på frukostmötet även kommer att beröra ämnen som rollfördelning, ledarskap och hur det är möjligt att driva en rörelse med 20 procents tillväxt per år och ändå ha ett privatliv.

priser.jpg

Går mot strömmen
ESS Group har sitt säte i Göteborg och driver idag åtta olika hotell. I gruppen ingår, förutom Saltan, också Falkenberg Strandbad, Hotel Bellora och Hotel Pigalle i Göteborg, Hotel Mäster Johan i Malmö, The Steam Hotel i Västerås, Blue Hotel på Lidingö samt exklusiva Villa Strandvägen i Ystad.
– Vår vision är att vara en uppstickare på den svenska hotellmarknaden. Vi säljer inte hotellrum, vi säljer upplevelser. Och vi vågar gå mot strömmen. När branschen går åt höger går vi till vänster, säger Anders Nilsson som har varit en flitig gäst på Nätverket Österlens frukostmöten genom åren.
– Jag är en småstadskille som gillar mindre orter framför storstäderna. Alla mina jobb har varit i chefsbefattningar där nätverk varit väldigt viktiga.

Många smultron
Även om Anders Nilsson numera har hela Sverige som sin arbetsplats är det på Österlen han hittar sina bästa smultronställen.
– Hela Österlen är grymt bra och rogivande! Jag tycker om kullarna runt Drakamöllan, att vandra i Hammars backar, området kring Stenshuvud och de gamla skjutfälten vid Ravlunda. Och en fin kväll på Apotekarns i Simrishamn slår faktiskt det mesta.
Precis som ESS Group har ryttartjejen Emma Elgemarks meritlista drygats ut ordentligt de senaste åren. Emma började rida redan som 10 månaders baby (!) när hon blev satt på en hästrygg för första gången hos en av sina kusiner. Nu är hon en av stipendiaterna i Team Nätverket och på frukostmötet den 13 april får vi höra henne berätta om sin satsning mot eliten i hästhoppning.

Väl mött på Skärtorsdagen alla ni fantastiska medlemmar i Nätverket Österlen!

Text: Kostas Foussianis
Pressansvarig, Nätverket Österlen
press@natverketosterlen.se

FRUKOSTMÖTEN

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar