header20190423

×

fel

[sigplus] Critical error: Image gallery folder 2013-mff-natverk is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

Malmö FF gästade Nätverket

[sigplus] Critical error: Image gallery folder 2013-mff-natverk is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

frukostmote-mff
Himmelsblått på frukostmötet
Malmö FF:s Nätverk gästade Nätverket

- Hela Skåne ska var ljusblått, med undantag kanske från ett par områden kring exempelvis Helsingborg, Trelleborg, det är min vision och målsättning, sa Magnus Svensson MFF:s försäljningschef som besökte Nätverket Österlens frukostmöte på Café Kajen i Simrishamn.
Mer om Magnus lite längre fram.


Det var två värdar vid frukostmötet i Simrishamn dels Nätverket Österlen och dels Simrishamns kommun. Så Stefan Svensson, Nätverkets ordförande fick samsas med Lars Pettersson, näringslivsutvecklare från Simrishamns kommun om välkomnandet av de cirka 40 företagare som kommit till frukosten
.
På plats fanns också tre av våra duktiga elitsatsande ungdomar, Evelina Hennigor, Jacob Nilsson och Amanda Lönnqvist. Amanda som framträtt vid tidigare Nätverksfrukostar kunde sitta lugnt och lyssna på sina Teamkompisar.

Jacob berättade om att han nu lämnat juniorstadiet i badminton och att satsningen är nu att klättra på rankingen i seniorsammanhang.
- Jag har i det närmaste vunnit allt som går att vinna på juniorsidan och var då den som jagades, sa Jacob. Nu är det istället jag som får jaga. Det är första säsongen för Jacob i seniorsammanhang. Han tränar i Malmö, men det är lite ovisst hur det kommer att bli med det framöver. Eftersom han också har möjlighet att träna på annat håll bland annat i Danmark, så är det ändå inget som Jacob går och funderar så mycket över. Runt 10 till 12 träningspass i veckan motsvarande 25 timmar är vad Jacob lägger ner för att hålla sig i topp inom badmintoneliten.
- Jag tog studenten i våras och nu är det bara badminton som gäller, sa Jacob som varit med Team Nätverket i sex år.

Även för tennisspelaren Evelina Hennigor är det mycket tid som läggs på träning, cirka 20 timmar per vecka. Något som också börjar ge resultat.
- Spelet fungerar bra och det känns som om det börjar lossna, berättar Evelina. För hennes del är det en satsning på fler internationella tävlingar som gäller framöver.

Magnus Svensson och MFF Nätverket.
Malmö FF är ett av Sveriges starkaste varumärken och MFF Nätverket är landets mest kända företagsnätverk. Nätverket grundades 1999 i samband med att MFF, mot alla experters tro, ramlade ur allsvenska och hamnade i superettan. Något måste göras och med samlade krafter skulle man försöka komma tillbaks till allsvenskan så fort som möjligt. Det var då Nätverket bildades och tillsammans med partners, företag, kommunen och andra klubbar tog man fram en plan för de närmaste fem åren.

- Högst upp i planen stod att efter ett år, skulle man vara tillbaka i högsta serien, berättade Magnus. Som nummer två att MFF inom de närmaste fem åren skulle ta SM guld. Så blev det också. Efter ett år var de uppe i högsta serien och inom de fem åren hade MFF guldet. Däremot lyckades de inte med en satsning på Europa Champions Leage.

Det viktigaste med MFF:s Nätverk är att de har en dialog med sina partners. De träffas regelbundet vid frukost- och lunchträffar, på fotbollsresor och annat. - Vi ville skapa en relation med våra partners. Genom det skapas också buisness, berättade Magnus. Nätverket har sedan växt undan för undan till att idag omfatta 65 företag och cirka 500 företagspartners.

Efter missen ute i Europa krävdes nya tag till och det blev en ny arena som invigdes 2009. Malmö FF står som ägare till 75 procent av Swedbank Arena och Peab har de återstående 25 procenten.
- Vi gjorde jobbet själva. Vi åkte ut i Europa och tittade på hur andra klubbar i vår storlek hade löst sina arenabyggen. Klubbar som byggt in i anläggningarna vad gästerna/publiken vill ha. Det har också bidragit till att publiken kommer innan match och spenderar i restauranger etc. Det var något vi också ville skapa.

Att MFF gästar frukostmötet i Simrishamn är också extra intressant med tanke på den koppling  Simrishamn har till klubben. Sedan några år tillbaka driver MFF en fotbollsakademi på Korsavadsskolan för elever i årskurserna 7-9. MFF bidrar bland annat med komplett utrustning tilleleverna, utbildning i exempelvis kost och näringsfysiologi samt kontinuerligt stöd till skolan för att säkerställa optimal utveckling av fotbollsakademin. En verksamhet som MFF drog igång 2006. Den omfattar idag också flera kommuner. Utöver Simrishamn också Staffanstorp och på gång är Vellinge.

Det är långt ifrån alla ungdomar som lyckas och klarar spel i högsta serien. Därför har Malmö FF ett bra samarbete med ett 50 tal klubbar i och omkring Malmö. Då kan en ungdom som inte passar på högsta nivån kanske få en chans i någon lägre division.
- Vi hjälper därmed ungdomar att inte tappa intresset, utan de får en chans att utvecklas på sin nivå.
Magnus Svensson lovade också att MFF trots en nyligen genomförd försäljning av en toppspelare, att de inte sålt guldet.
- Vi ska bråka om det några veckor till, sa han.
På avslutningsfrågan om han trodde att Zlatan skulle komma tillbaka till Malmö FF så sa Magnus:
- På ett eller annat sätt tror jag att Zlatan kommer tillbaka. Inte som spelare, men kanske som en ambassadör för Malmö FF.

Vid pennan
Hanseric Jonsgården

GRATIS MATCHBILJETTER TILL ER SOM VAR DÄR OCH MEDLEMMARNA

Som avslutning erbjöd Magnus Svensson gratis biljetter för matchen mellan Malmö och Brommapojkarna den 20 oktober till alla som var närvarande på frukostmötet samt alla medlemmar i Nätverket Österlen. Om ni är intresserade av att följa med och vill ha biljetter så kontakta oss på info@natverketosterlen.se. Blir vi tillräckligt många blir det buss in till matchen till självkostnadspris.

Fler bilder från frukostmötet hittar du här under.
Klicka på bilden för att se en större version och för att bläddra.

{gallery}2013-mff-natverk{/gallery}

FRUKOSTMÖTEN

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar