header20190423

Inför frukostmöte: Ulrich Amundsen Wonderful Copenhagen

ulrich-amundsen

 

Försmak av schlagerslaget på andra frukostmötet
Om en dryg månad kommer Europas största musikfest till Köpenhamn.
Men redan den 17 april får vi en försmak av den på Ystads teater.
– Jag kommer att berätta hur vi ska göra Eurovision till en gigantisk folkfest som involverar hela staden, regionen, landet … ja, hela Europa, säger Ulrich Amundsen från Wonderful Copenhagen i en intervju för Nätverket Österlen

 

Lördagen den 10 maj smäller det i B&W Hallerne i Köpenhamn.
Där och då ska det avgöras vilket land i Europa som är bäst på musik, eller i alla fall på schlager. Kontinentens blickar riktas denna afton mot ett evenemang som alla tycks antingen älska eller hata men som nästan alla har en relation till och en åsikt om och som därmed lämnar få oberörda.
Premisser som med andra ord ger arrangörerna bra förutsättningar att skapa en folkfest kring Eurovision Song Contest 2014. Och det är just detta som Ulrich Ammundsen, Event Director på Wonderful Copenhagen, kommer att prata om när han gästar årets andra frukostmöte hos Nätverket Österlen.

Involverar hela Europa
– Vårt uppdrag är att involvera hela Köpenhamn men också regionen, landet i övrigt och alla de besökare från Europa som kommer till Danmark. Vi kommer att skapa en Eurovision Fan Mile i centrum av Köpenhamn. Där blir det massor av musik, evenemang och anda festligheter under Eurovision-veckan, säger Ulrich Ammundsen.
Han betonar hur viktigt det är att visa upp Danmark på bästa sätt för resten av världen.
– I arbetet med detta samarbetar vi med en mängd olika aktörer, även svenska. Det är relevant att Eurovision inte bara blir en angelägenhet för Köpenhamnsborna. Vi har till och med gått utanför Europa och bjudit in internationella partnerstäder, allt under devisen Come Join Us!

Grundade matfestival
Det är tveklöst en erfaren och välutbildad herre som tar på sig mikrofonen på Skärtorsdagsmorgonen. Ulrich Ammundsen har i över 15 år arbetat med strategisk kommunikation och events. Han har bland annat varit med om att starta Nordens största matfestival Copenhagen Cooking och jobbat fram det strategiska konceptet för Sportens År i Danmark 2009. I meritlistan finns också tjänsten som chefssekreterare i Öresund Event Center. Det akademiska CV:et innehåller en Master of Arts-utbildning i såväl kommunikation som i danska.

Segern 2013 starkaste minnet
Ulrich Ammundsen har för övrigt många personliga minnen från Eurovisions historia.
– Det allra starkaste är nog fjolårets segerfest efter att Only Teardrops plockat hem flest röster i finalen. Semifinalen i Malmö Arena var en enda stor danskfest och sedan var det en fantastisk stämning på Rådhusplatsen i Köpenhamn där finalen visades på storbildsskärm.
Någon närmare relation till Ystad och Österlen har han inte, annat än färjeöverfarten till Bornholm och en viss dragning till Wallander-filmerna. Däremot har han intresset för och behovet av affärsnätverk gemensamt med Nätverket Österlen och dess medlemmar.
– Nätverk är själva grundpelaren i mitt jobb hos Wonderful Copenhagen. Vi är en nätverksbaserad organisation med flera hundra olika samarbetspartners involverade. Det är främst genom starka nätverk som vi blir starkare och kan konkurrera internationellt och hela vårt eventarbete bygger på nätverkstankar. Det är så vi har skapat våra framgångar, säger Ulrich Ammundsen.

Talanger i fokus
Nätverket Österlen å sin sida strävar alltid efter att ge sina medlemmar lite eggstra och detta gäller förstås även på Skärtorsdagen. Förutom att vi alltså bjuder på en appetizer till Eurovision lyfter vi fram inte bara en utan två av de idrottstalanger som ingår i Team Nätverket. Ridsportlöftet Isabella Giegold och fartfyllda motorfenomenet Joel Eriksson får under en stund i rampljuset berätta om vad som händer i deras karriärer just nu.
Lägg därtill en delikat frukostbuffé med touch av påsken, en sedvanligt dynamisk atmosfär och den gyllene möjligheten att under morgonen knyta nya och vårda redan befintliga affärsrelationer, och du har manuset till en alldeles strålande inledning av påsken 2014.
Väl mött.

 

Text: Kostas Foussianis
Pressansvarig Nätverket Österlen
E-post: resereportern@gmail.com
Telefon: 0734-424837

 

FRUKOSTMÖTEN

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar