header20190423

Hugo Jönsson

Hugo Jönsson

01_hugo_top
Hugo Jönsson. företagare och förgångare, var premiärfrukosttalare när Nätverket Österlen startade.
 
FÖRSTA FRUKOSTMÖTET - HUGO JÖNSSON I HÖGFORM
Fredagen den 5 maj kl.08.00, 2006
Restaurang Rätt Vid Havet i Kåseberga
 
Stefan Svensson från Nätverket Österlen, hälsade alla välkomna att ta del av det framdukade frukostutbudet. Stefan berättade lite för alla församlade om vad tanken bakom Nätverket Österlen är.

Efter en stund var det så dags för dagens gästkåsör, Hugo Jönsson, att berätta lite om sig själv, sin uppväxt som liten påg i Ingelstorp, sin roll som företagsledare och grundare av ett av Ystads största företag, Polykemi, samt inte minst om sitt eget idrottande.

Även om Hugos egen idrottsutövning var skral (enligt honom själv), så är hans gärning som ledare och då framför allt i YIF Handboll, desto större. Han berättade om när han tog steget in i YIF och om glädjen över SM-guldet 1976, men också om den trista perioden när YIF inte ens var bäst i stan! 2005 var det åter dags för laget att ta steget upp i Elitserien, och får man tro Hugo så dröjer inte så länge innan det blir nytt YIF-guld.

Det blev en mycket trevlig stund som lockade till många skratt. Det var ett mycket uppskattat första möte som bådar gott för framtiden. Till alla er som var där...

...tack för att ni kom!

Om Hugo Jönsson
Född 1930
Hugo Jönsson startade Polykemi 1968.

Bolagets grundidé var att tillverka och sälja kundanpassade plastcompounds till skandinaviska plastförbrukare. Polykemi har vuxit ut till ett storföretag med fyra dotterbolag i Tyskland, Danmark, Tjeckien och Brasilien samt plaståtervinningsföretaget Rondo, som även det har sitt säte i Ystad:

Hugo Jönsson har även ett gediget intresse inom idrotten. Han är hedersordförande i Ystads IF.

Författare till självbiografin:En egen historia

Nätverket Österlen 2006

FRUKOSTMÖTEN

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar