header20190423

Jan Sidemo

Frukostmöte med Nätverket Österlen: Jan Sidemo

Jan Sidemo - Frukostmöte i Tomelilla

Wow, vilket frukostmöte!
Strålande sensommarväder, fantastisk frukost och en affärsmässig men ändå avslappnad atmosfär.
Och inte minst – en föreläsning som bildigt och bokstavligt kan sammanfattas med ett enda ord: Wow!
Nätverket Österlens första frukostmöte någonsin i Tomelilla blev en succé från början till slut.

 

Frukostmötet – det fjärde för året i Nätverket Österlens regi – var en geografisk milstolpe i den bemärkelsen att det var första gången som Skånes mest attraktiva företagsnätverk arrangerade ett möte i Tomelilla.

Stor uppslutning
Årets sista augustifredag bjöd på ett strålande morgonväder och ett 60-tal företagare slöt upp på den vackert belägna golfkrogen på frukostmötet som denna gång slog ett slag för golfsporten och som – om det hade varit ett golfslag – tveklöst skulle ha varit en hole-in-one.
Bland gästerna fanns en del nyfikna icke-medlemmar med lokalförankring, däribland Österlenchoklad, Tosselilla och Celtic-baren. Här fanns också Casino Cosmopol som representerades av försäljningschefen Jenny Ahlqvist de Souza.
– Det här var jätteroligt och Nätverket Österlen verkar vara ett mycket trevligt nätverk, sade Jenny vars uppfattning att döma av kommentarer och kroppspråk tycktes delas av övriga förstagångsbesökare.

Delikat frukost
Den lika delikat smakande som vackert presenterade frukostbuffén signerad Eve Maltais och hennes kollegor på golfkrogen bidrog starkt till det höga betyget. Här fanns allt från sill och lax till härliga kanelbullar och varken frukostens kvalitet eller sortiment lämnade något i övrigt att önska. Wow!
Frågan är emellertid om inte själva föredraget var den riktiga höjdaren denna morgon. Jan Sidemo, vice president på Volvo event management, bjöd på ett oerhört proffsigt framförande. Sidemo blandade berättelser om spännande möten med högt uppsatta företagsledare och kända idrottsstjärnor, med konkreta råd och tips till hur man ska bygga upp och lyckas med varumärkesbyggande evenemang.  
– Event marketing är ett område som är under förändring. Tekniska hjälpmedel och sociala medier tar allt större plats samtidigt som personliga kontakter och relationsbyggande blir viktigare och viktigare, inledde Sidemo efter att han först uttryckt sin kärlek till sydöstra Skåne (“Jag älskar Österlen. Ni är lyckligt lottade som kan bo och verka i den här delen av landet”). 

 


04-bistro

Tre nyckelord
Sidemo lyfte fram tre nyckelord – Uppleva, Reagera, Agera – som särskilt viktiga i sammanhanget. Men framför allt betonade han vikten av att hitta det unika, att ge besökare och affärspartners en upplevelse som de kommer att minnas länge.
– Det gäller att skapa en magisk känsla, att hitta WOW-faktorn. Lägg ner tid på att analysera och försöka ta reda på var wow-faktorn finns i det du ska göra.
– Och glöm inte att alltid försöka ha ett attraktivt och tidsbegränsat erbjudande till dina kunder. Det förväntas av dig och kan framkalla besvikelse om du inte ger ett sådant.
Jan Sidemo fortsatte med att ge en intressant inblick i tiden som närmaste man till den svenske racingstjärnan Kenny Bräck och de erfarenheter och kunskaper han tillgodogjorde sig under denna tid.

Bara en chans
– Det var otroligt lärorikt att jobba med racing. Det är en utpräglad teamsport där varje del i teamet måste göra sitt jobb perfekt för att föraren och teamet ska lyckas. I racing får du bara en chans, tappar du en sekund så är du borta. Och så är det ofta i affärer också, sade Jan Sidemo som avslutade med att prata om sitt nuvarande jobb på Volvo.
Han är bland annat ansvarig för två stora internationella golftävlingar för Volvo som är världens i särklass största golfsponsor.
– Golf är en fantastisk plattform för kundrelationer. Det märker vi inte minst i Kina där vi är med och bygger upp sporten, sade Sidemo som också fick frågan vad han anser om lokala nätverk i allmänhet och Nätverket Österlen i synnerhet som verktyg för att bygga nya och vårda redan befintliga affärsrelationer.

Imponerad av Nätverket
– Att bygga goda relationer via nätverk är utan tvekan en mycket viktig del av framgång i affärslivet. Om det dessutom leder till att man väljer en lokal leverantör framför en annan så är det en extra bonus för hela bygden. Jag är väldigt imponerad av Nätverket Österlen ochb det var jätteroligt att komma hit idag. Såna här nätverk borde finnas på fler ställen.
Ett omdöme vi förstås bockar och tackar inför.
Men så har Nätverket Österlen de senaste åren arbetat hart och målinriktat för att utveckla verksamheten och ge företagen ett ännu större värde i medlemsskapet.
Riksdagsvalet i all ära – det viktigaste valet du som lokal företagare kanske någonsin kommer att göra är att gå med i Nätverket Österlen ...

Rekordmånga lag
Att morgonens event förlagts till Tomelilla Golfkrog hade för övrigt sin naturliga förklaring i det faktum att golfklubben dagen efter frukostmötet är skådeplats för den årliga tävlingen Nätverket Open, där 27 tremannalag (rekord!) deltar.
Ett av dem leds av Nätverkets egen driftschef Lasse Nilsson som under den sedvanliga presentationsrundan tog tillfället i akt att haussa sitt eget lags chanser i tävlingen.
Vilket mottags med mycket skratt och väldigt lite allvar …
– Jag gillar att gambla men skulle ändå inte våga sätta många slantar på Lasses lag, skojade Nätverkets reporter och travexpert Kostas Foussianis.

Kvalar till Europatouren
En som däremot vet hur man hanterar en golfklubba är Team Nätverkets långtslående supertalang Hampus Nilsson. Han berättade om sin första säsong som senior och om de framtida utmaningar som väntar i golfkarriären.
– Det är tuffare motstånd på seniorsidan men jag är ganska nöjd hittills. Jag kommer att försöka spela mig in på Europatouren och närmast på programmet står en kvaltävling i Tyskland, sade Hampus som i Nätverket Open bildar lag med Team Nätverket-kompisarna Kornelia Jönsson (bordtennis) och Jacob Nilsson (badminton).
Den sistnämnde fanns också med på gårdagens frukostmöte och precis som Hampus har han i år fått erfara att steget från junior till senior innebär en ganska kraftig omställning.

Siktar på OS-guld!
– Som junior vann jag det mesta jag ställde upp i. Nu vinner jag ingenting. Men jag är mycket nöjd med min första seniorsäsong. Mitt danska lag kom trea i den danska ligan som är en av de bästa i Europa och själv tog jag brons i SM, sade Jacob som har en fantastisk inställning till sitt idrottande och som inte tvekar en sekund på frågan om vilket som är hans långsiktiga mål.
– Jag har tänkt vinna OS 2020. Men först ska jag ta SM-guld som senior, förhoppningsvis redan i år.  
Vad kan man säga åt en sådan fräck målsättning annat än … wow!

 


Text och foto: Kostas Foussianis
Pressansvarig Nätverket Österlen
resereportern@gmail.com
 

 

Fler bilder från frukostmötet hittar du här under.
Klicka på bilden för att se en större version och för att bläddra.

FRUKOSTMÖTEN

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar