header20190423

Inför frukostmötet: Therese Alshammar

Alshammar till Simrishamn
Simdrottningen Alshammar föreläser hos Nätverket Österlen på frukostmötet i Simrishamn den 30 augusti.  

Världsberömd vinnarskalle gästar vineriet

25 EM-guld, 10 VM-guld, 2 OS-silver och sammanlagt hela 71 (!) mästerskapsmedaljer. Nästa gästpratare har en meritlista nästan lika lång som Nätverkets medlemsregister …
– Jag är väldigt nyfiken på er och ser verkligen fram emot att komma till frukostmötet, säger den svenska simmarikonen och idrottslegenden Therese Alshammar.

Efter en sommar med mycket sol och bad passar det utmärkt att inleda höstens aktiviteter hos Nätverket Österlen med en träff i simsportens tecken. Den 30 augusti får vi nämligen besök av självaste simdrottningen Therese Alshammar, som gästar frukostmötet på Nordic Sea Winery i Simrishamn.

Ny möteslokal
Platsangivelsen, om vi börjar där, är ingen felskrivning. Efter att under några år ha hållit våra frukostmöten på Hotel Svea är det nu dags att byta miljö till en lokal som förvisso är betydligt yngre (öppnade för allmänheten 2014), men som redan uppnått statusen som en av norra Europas mest moderna vinanläggningar.

Nordic Sea Winery

Unik miljö
Frukostmötet på Nordic Sea Winery – som i december 2018 utsågs till ”Årets dryckesproducent” av Magasinet Skåne – kommer att äga rum i en unik miljö som även inkluderar ett showroom med vinbar och restaurang. Bara detta är förstås skäl nog att omedelbart klicka dig in på anmälningslänken nedan.

Lång karriär
Att vi dessutom – med stor stolthet – kan presentera en av Sveriges främsta idrottare genom tiderna som gästpratare, gör förstås frukostmötet den 30 augusti till något alldeles extra. Therese Alshammar tillhörde den yppersta eliten i simning i hela 23 år och som antyds i ingressen samlade hon mästerskapsmedaljer som om hon plockade äpplen från ett träd …

71 medaljer
När Therese hösten 2016 lade simglasögonen på hyllan, hade hon samlat på sig mäktiga 71 medaljer från de stora internationella mästerskapen VM, EM och OS. Som väntat har hon svårt att välja ut ett enskilt minne eller ögonblick som sin karriärs allra största.

– När jag tävlade var jag alltid fokuserad på att sätta nya mål och fokusera på framtida utmaningar men nu är det mjuka värden som tillhörighet och gemenskap jag minns bäst, säger Therese Alshammar när Nätverket intervjuar henne inför frukostmötet i Simrishamn.

Mamma till två
Numera lever hon ett fortsatt aktivt liv med den skillnaden att den intensiva träningen och tävlandet ersatts av rollen som mamma till två barn vid sidan av ett antal projekt, om vilka Therese säkerligen kommer att prata mer om på frukostmötet.

– Ingen dag är egentligen den andra lik. Just nu (intervjun gjordes i slutet av juli, reds anm) går vi på sommarsimskola med 6-åringen, hälsar på vänner och njuter av sommarlovet.

Flera projekt
Annars jobbar Therese med olika projekt om simkunnighet och vattenvana, tillverkar simkläder för barn ihop med en vän som är designer, hjälper ungdomslandslaget med mentorskap och landträning och marknadsför sin bok ”Aysa i simhallen”. Barnboksdebuten beskrivs i diverse bloggar som bland annat ”inspirerande” och ”engagerad”. Förhoppningsvis tar Therese med sig en trave med böcker som hon signerar och säljer i anslutning till mötet.

Alshammars barnbok
Therese Alshammar med sin debutbarnbok "Aysa i simhallen", som hon gjort tillsammans med den välkände illustratören Jonas Burman.

Nätverk viktigt
Therese ser mycket fram emot besöket på Österlen, en region hon inte har någon närmare erfarenhet av sedan tidigare. Det har hon emellertid till begreppet nätverkande. 

– Jag sökte medvetet upp tränare och miljöer som jag ville besöka för att få kunskap i hur olika miljöer påverkade prestationen. Vikten av att skapa kontakter och ta personligt ansvar är inget vi talar så mycket om inom idrotten, men där finns ofta nyckeln till idrottarens personliga utveckling. Och till livet i stort, vilket jag märkte inte minst efter karriären…

Under morgonen får vi även träffa Team Nätverkets unga simmarlöfte Olivia Hansson - från närliggande Kivik - som berättar om sin egen satsning mot toppen i en sport som Sverige skördat så mycket framgång inom. Ni kan också se fram emot korta presentationer av de nya medlemsföretagen AB Svensk Bilprovning och Kiviks Taxi.

Väl mött!

Text: Kostas Foussianis
press@natverketosterlen.se

THERESE ALSHAMMAR
Ålder: 41 år.
Bor: Lägenhet i Stockholm.
Familj: Sambon Johan Wallberg samt barnen Fred, 6, och Ted, 1 år och 10 månader.
Yrke: Före detta elitsimmare, numera entreprenör.
Aktuell: Har nyligen debuterat som författare med barnboken ”Aysa i simhallen” (Bonnier Carlsen). Gästar Nätverket Österlen på frukosmöte i Simrishamn den 30 augusti.

5 SNABBA VAL:
Sommar eller Vinter?
Morgon eller kväll?
Bok eller E-bok?
Baka eller laga mat?
Poolen eller havet?

FRUKOSTMÖTEN

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar