header2021

Frukostmöte: Oscar Hugoson


Oscar Hugoson,vd för Scanfill och medlem av ledningen för Polykemi, fullföljde en god familjetradition när han gästföreläste på Nätverket Österlens frukostmöte på Hotell Fritiden i Ystad. På Nätverkets allra första frukostmöte 2006 var det hans farfar Hugo Jönsson som talade.

Historisk nätverksfrukost i nygammal miljö

Det skrevs historia när Nätverket Österlen för första gången arrangerade ett frukostmöte på Hotell Fritiden i Ystad. I en ny och omgjord men samtidigt gammal och anrik miljö levererade den internationellt utbildade företagsledaren Oscar Hugoson ett föredrag som gjorde ett starkt intryck hos medlemmarna i Skånes mest attraktiva företagsnätverk.

Efter en delikat och vackert presenterad frukost hälsade Martin Jönsson på Hotell Fritiden oss välkomna till den för Nätverket Österlen helt nya mötesplatsen. Martin berättade kort om den allt annat än spikraka resan i byggandet och uppstarten av verksamheten, vars spännande design och digra utbud av faciliteter och events på kort tid har gett hotellet ett välförtjänt gott renommé.


Martin Jönsson hälsade Nätverkets medlemmar välkomna till frukostmötet på Hotell Fritiden.

180 sekunder Ica
Ingrid Ehlin Johansson presenterade Ica Supermarket – en livsmedelsbutik som är känd för sin trevliga personal och på alla sätt förträffliga service.

– Vi är den vänliga butiken där man mår bra när man handlar. Ica Supermarket är den ”lilla Ica-grenen” och vi vill vara Ystads bästa matbutik. Det handlar inte bara om att sälja livsmedel.

– Vi vill se och bekräfta våra kunder vilket vi visat under corona där vi investerat stora pengar i onlinehandel och utkörning av varor till de som inte hade möjlighet att besöka oss. Vi står för kvalitet i både varor och service även företagare kan sluta avtal med oss. Hoppas vi kan fortsätta samarbeta för vi gillar verkligen det här nätverket, sade Ingrid.

I farfars fotspår
Morgonens huvudperson var företagsledaren Oscar Hugoson, barnbarn till Polykemigrundaren och idrottsprofilen Hugo Jönsson som en gång i tiden var den allra första gästföreläsaren hos Nätverket Österlen. Om farfar Hugo varit i livet skulle han tveklöst ha varit stolt över sin sonsons prestation på Hotell Fritiden denna morgon.

– Jag är glad och tacksam för att jag får chansen att vara här och prata inför Nätverket Österlens medlemmar, inledde Oscar som är vd för Scanfill, ett företag som producerar miljövänliga och hållbara material till förpackningar.

Oscar sitter även i ledningsgruppen för Polykemi och är starkt engagerad i träningsformen crossfit som han själv utövar regelbundet.


Frukost för medlemmar i Nätverket Österlen i Hotell Fritidens ljusa matsal.

Älskar USA
Insikten att det inte alltid blir som man tänkt sig löpte som en röd tråd genom Oscars intressanta framförande. Efter att Oscar tagit beslutet att inte stanna kvar och konkurrera med kantkollegorna Niclas Ekberg och Pierre Hammarstrand i Ystads IF:s handbollslag, inleddes en resa som omfattade många års studier inom business management på andra sidan Atlanten.

– Jag har alltid tyckt mycket om USA och älskade verkligen att leva där. Steget var stort och jag flyttade dit helt själv, men det är ett av de bästa besluten jag tagit. Det var där jag lärde mig att nätverka på riktigt och hur man kan ta del av och lära sig av andras erfarenheter.

Stort sportintresse
Oscar har en gedigen idrottsbakgrund och under tiden i USA fortsatte Oscar att engagera sig inom sportens underbara värld.

– Mitt liv har handlat väldigt mycket om idrott i olika former. Förutom handbollen så testade jag som utbytesstudent den lite udda sporten lacrosse. Sen blev det amerikansk fotboll, både som spelare och ledare. Där lärde jag mig oerhört mycket om ledarskap, säger Oscar vars gedigna idrottsbakgrund ger honom ett naturligt intresse för Nätverket Österlens satsning på lokala elitsatsande idrottstalanger.

– Team Nätverket är ett fantastiskt koncept. Det är superviktigt att få lära sig att prata inför folk och det kommer att hjälpa ungdomarna i kontakten med exempelvis sponsorer och journalister i framtiden.


Orienteringslöftet och medlemmen i Team Nätverket, Elin Nilsson, tog emot sitt årsstipendium av Elin Jeppsson Lindén som är Nätverket Österlens team manager.

Intensiv tävlingshöst
På tal om Team Nätverket så representerades det denna morgon av 19-åriga orienteringstalangen Elin Nilsson, som berättade om en annorlunda säsong under vilken hon tävlat sparsamt på grund av corona.

– Under våren har jag fokuserat helt på träningen och att återhämta mig efter en skada. Ibland sviktar motivationen men då är det viktigt att ha de långsiktiga målen i tankarna och att fokusera på att ha kul i träningen.
– I höst blir det många tävlingar och jag har ett späckat schema, säger Elin som är en ambitiös, målmedveten och oerhört träningsvillig tjej.

I höst börjar Elin studera vid Linköpings Universitet där hon kommer att ingå i en orienteringsgrupp och kan därmed fortsätta sin satsning mot landslaget i orientering. Nätverket Österlen följer med stor spänning Elins fortsatta karriär.

Starkt idrottslig prägel blir det även på nästa frukostmöte i Nätverket Österlens regi. Den 3 september får vi storfrämmat på Nordic Sea Winery i Simrishamn, då självaste hockeylegenden Börje Salming gästar oss. Mer information om den begivenheten levereras inom kort via mejl till alla medlemmar samt givetvis även i Nätverkets sociala medier.

Text: Kostas Foussianis
kostas@natverketosterlen.se
Foto: Joachim Orrenius, Österlensport, och Kostas Foussianis

Bilder
Här nedan finns fler bilder från frukostmötet. Klicka på den första så kan du bläddra genom hela bildspelet!

Nätverkskalender

Följ Teambloggen på Facebook

Gilla oss på Facebook