header20190423

Inför frukostmötet: Eva-Lena Frick

evalenafrick.jpg

Vasaloppet till frukost!

Nio mil.
Över 15 000 deltagare.
Ett gigantiskt idrottsevenemang.
Bocka av fredagen den 26 augusti i kalendern om du vill veta mer om hur Vasaloppet blev världens största skidlopp – och mycket mer än så ...

De senaste åren har Tomelilla Golfklubb satsat hårt på att profilera sig som en multisportanläggning och utvecklat sitt utbud med bland annat fotbollsgolf och motionsloppet Österlen Green Run.

Temat för årets tredje frukostmöte hos Nätverket Österlen, som äger rum just på Tomelilla Golfklubb, går därför hand i hand med klubbens ambitioner.

Gästtalare den 26 augusti är nämligen ingen golfprofil, utan självaste VD:n för världens största skidtävling – Vasaloppet.

Varit med i OS
Hon heter Eva-Lena Frick, men idrottsinitierade med koll på den svenska längdåkningshistorien minns henne kanske bättre som Eva-Lena Karlsson. Det var nämligen med det efternamnet hon bland annat representerade Sverige i OS 1984 och i ett flertal VM. Efter sin aktiva idrottskarriär har Eva-Lena fortsatt att jobba nära idrotten. Hon har varit ledamot i Svenska Skidförbundets styrelse och Svenska Orienteringsförbundets styrelse, vice ordförande i O-Ringen AB och styrelseledamot i En Svensk Klassiker AB. Innan hon vid årsskiftet tillträdde som VD för Vasaloppet hade hon under 12 års tid innehaft samma position på Vätternrundan, som hon varit drivande i att utveckla till det fantastiska event cykelfesten är idag.

Lägg därtill en högskoleutbildning inom företagsekonomi och du förstår att det är en kvinna med imponerande CV som Nätverket lyckats knyta till sig som föreläsare.

Sjua i Vasaloppet
Men Eva-Lena har inte bara en mycket bred erfarenhet av ledande befattningar i föreningsverksamhet, bolag, stora elit- och motionsarrangemang utan också egen erfarenhet som deltagare i Vasaloppet och dess övriga evenemang. Hon har åkt Vasaloppet, Tjevasan, Halvvasan och Stafettvasan och även sprungit Vasastafetten.

– Jag var sjua av damerna i mål 1989, det året Janne Ottosson vann och Marie Svahn var först i mål av damerna. Det var året efter att jag slutade i landslaget så det var en rejäl satsning. Sedan har jag även åkt och tvingats bryta, så jag vet hur det är att bli omhändertagen när man brutit loppet, säger Eva-Lena.

Nätverket Open
Lenas hyperintressanta framförande bjuder vi denna morgon också på en rapport från någon av Team Nätverkets lovande idrottsungdomar, mingel och nätverkande under lättsamma former samt inte att en diger frukostbuffé uppdukad med fantastisk utsikt över en av Sveriges vackrast belägna golfbanor. På vilken det morgonen efter frukostmötet för övrigt äger rum en hett emotsedd tradition. Vi syftar förstås på Nätverket det är trots allt den sporten som fortfarande är huvudattraktionen på den här anläggningen.

Väl mött!

Kostas Foussianis
Pressansvarig Nätverket Österlen
press@natverketosterlen.se

FRUKOSTMÖTEN

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar