header20190423

Inför Magdalen Gerger

Inför tredje frukostmötet 2013: Magdalena Gerger

Magdalena Gerger gästar Nätverket Österlen
Mjölkälskande spritboss gästar Nätverket

En av Sveriges mäktigaste kvinnor intar Ystads Teater
Vill du träffa och lyssna till en av Sveriges mäktigaste kvinnor?
Då ska du anmäla dig till nästa frukostmöte.
Den 24 maj gästar Systembolagets vd Magdalena Gerger Ystads Teater på vårens sista träff med Nätverket Österlen.


Hon är född i Kristianstad, har haft sommarhus i Åhus, gjorde nyligen en visit på Kivik och var i ungdomsåren en flitig besökare i Ystad och Simrishamn.
Men på Ystads Teater har Systembolagets vd Magdalena Gerger aldrig satt sin fot.
Den 24 maj blir det ändring på den saken.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att komma till Ystad och medverka i ett frukostmöte hos Nätverket Österlen, säger Magdalena Gerger som mellan 2005 och 2009 satt som vicepresident på Arla i fyra år – en post som för övrigt passade henne som handen i handsken.

Magdalena kommer nämligen från en mjölkdrickande familj och har alltid tyckt om mjölk. Det är dock betydligt starkare drycker som är föremål för hennes dagliga arbete numera. I april 2009 efterträdde hon Anitra Steen som verkställande direktör för Systembolaget och i samma ögonblick blev hon en av Sveriges mäktigaste kvinnor, en position som högt ansedda Veckans Affärer cementerat när de år efter år placerat Magdalena högt på sin egen lista med samma tema.

I sitt framträdande den 24:e maj ämnar Magdalena Gerger dock bara kort beröra sin egen person, för att sedan rikta fokus mot Systembolaget.
– Min ambition är att beskriva omvärldstrender och "kundinsikter" och lyfta fram  några olika utvecklingsinitiativ som vi arbetar med. Tanken är också att berätta lite om hur Systembolaget är uppbyggt – och vad vi som jobbar där har ansvar för.

Den svenska ”spritbossen” – om vi får kalla henne så – är en förespråkare för Nätverk som relationsbyggare och affärsverktyg.
– Nätverk är en nyckel till energipåfyllnad, inspiration, kunskap och lärande genom "best practice”, säger Magdalena Gerger som blir nyfiken när hon får höra om Nätverket Österlens satsning på att stötta elitinriktade idrottstalanger.
– Jag har själv varit elitgymnast och åkt mycket skidor genom åren. Idrott är fantastiskt ur en mängd olika perspektiv och det ska bli spännande att få höra om ert koncept och vilka talanger ni stöttar.

En av dem som kan placeras in i denna kategori är ryttarlöftet Isabella Giegold som tävlar för Österlens RK och som drömmer om att någon gång få representera Sverige i ett olympiskt spel. Isabella får ni träffa på frukostmötet den 24:e maj då hon berättar lite om vad som händer i hennes karriär just nu.

Som vanligt börjar vi redan 7.30 då ni är välkomna att mingla, frossa ur den uppdukade frukostbuffén och kanske ta tillfället i akt att marknadsföra ert företag i teaterkorridorerna.
Väl mött, bästa nätverksmedlemmar!

Vid tangenterna: Kostas Foussianis
Pressansvarig Nätverket Österlen
E-post: resereportern@gmail.com

FAKTA
Magdalena Gerger
Ålder: 49 år.
Familj: Maken samt två barn, 15 och 11 år gamla.
Bor: Danderyd.
Uppvuxen: På Frösön i Östersund.
Utbildning: Civilekonom. Har dessutom gått flera olika ledarskapsutbildningar, bland annat Ruter Dam.
Position: Vd på Systembolaget samt styrelseledamot i Husqvarna, IFN (Institutet för Näringslivsforskning). Ledamot i IKEAs styrelse 2005-2012.
Karriär: 2005–2009 Arla, Senior vice president med ansvar för området Marknad och innovation i Norden. Innan dess har hon bland annat jobbat som chef för detaljhandelsprodukter i kaffedivisionen på Nestlé i England, varit marknadsdirektör på ICI Paints och ansvarat för marknadsföring och försäljning av glassmärket Häagen-Dazs i Norden.
Aktuell: Föreläser på Nätverket Österlens frukostmöte på Ystads Teater den 24 maj.

FRUKOSTMÖTEN

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar