header20190423

Mats Ahlkvist

Mats Alhkvist

06_mats_alkvist
Mats Ahlkvist, sportchef på Jägerso intruducerade oss i vardagen på banan.
 
ENTUSIAST MED HOBBYS SOM ARBETE
Fredagen den 1 juni kl.08.00, 2007
Restaurang Rätt Vid Havet i Kåseberga
 
Vi avnjöt en härlig frukost i ett bedårande Kåseberga som visade upp sig från sin bästa sida. När tillika havet låg i stort sett spegelblankt var inramningen den allra bästa.
Jonas Andersson från Nätverket öppnade mötet med att berätta lite om verksamheten.
Dagens gäst var Mats Ahlkvist, sportchef på Jägersro, som på ett medryckande sätt berättade ingående om travsporten i Sverige.

Mats Ahlkvist
Mats började att berätta om Jägersro som firar 100 års jubileum i år. Nyligen var det travfest med V75 och Gentlemannadagen vilket blev en jättesucce med 26 000 besökare på två dagar. Han förklarade vidare att Sverige är världsledande inom travsporten. De bäst kuskarna, tränarna samt hästarna är oftast från Sverige.

Mats berättade även att travsporten numera är en sk "online" sport. Dvs loppen går oftast att se direkt på TV eller via internet, vilket har inneburit ett uppsving för travet. Detta återspeglar sig ofta i Mats dagliga arbete där framför allt olika möten och presskonferenser tar en stor del, men även vardagliga problem som kan dyka upp för kuskarna är Mats behjälplig med. Till skillnad från sina kollegor inom tex fotboll och ishockey har han inte något hot om sparken hängande över sig om resultaten uteblir.

Som sportchef på Sveriges tredje största travbana har Mats fullt upp, och till en höjpunkterna räknas Hugo Åbergs Memorial som är ett inbjudningslopp med stora pengar till segraren, där världseliten gör upp om äran. Men även Derbyt anser Mats vara en underbar tävling.

Till sist poängterade han att det är underbart att kunna ha sin hobby som sitt arbete,och bjöd in Nätverket Österlen till Jägersro den 21:e augusti för en rundvandring och att titta på Derbykvalen med hela svenska eliten på plats.

Om Mats Alhkvist
Född i Göteborg 1965,
Mats har jobbat med travsport inom olika områden i drygt 20 år.
Mest med sponsring och marketing, men även en hel del tv och konferencier-uppdrag.

Sportchef på Jägersro trav sedan 2005.
Bosatt i Ljunghusen med fru och en son

Nätverket Österlen 2007

FRUKOSTMÖTEN

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar