Företag i Nätverket:Vollsjötryck

Jimmy Lundholm - Vollsjötryck
Ett litet tryckeri med stort register!
Slut på visitkort? Dags att trycka upp fler broschyrer till företaget? Eller vill du kanske slå till med en reklamkupp på nästa frukostmöte hos Nätverket?
Allt detta – och mycket, mycket mer – är uppdrag du kan lägga i trygga händer hos Vollsjö Tryck i Sjöbo.
– Vi vill hjälpa alla och tar oss an både små och stora kunder, säger ägaren Jimmy Lundholm.
Vollsjö Tryck AB är nya för året som medlemmar i Nätverket Österlen men det är ett företag med stark lokal förankring och en historia som sträcker sig över tre decennier tillbaka i tiden. Tryckeriet grundades av Tommy Lundholm i Vollsjö 1979 men efter drygt femton år flyttade företaget till Sjöbo.

Samma år började sonen Jimmy i företaget och tillsammans har far och son byggt upp ett fullservicetryckeri som i och med förra sommarens flytt till nya lokaler nu förfogar över en lokal på hela 700 kvadratmeter.

– Flytten var ett led i vår satsning på att expandera och utveckla företaget. Nu har vi en dubbelt så stor lokal och kan därmed investera i nya tryckpressar och annan utrustning.

Vi ska också ställa i ordning ett showroom, säger Jimmy Lundholm som allt sedan 2009 äger Vollsjö Tryck tillsammans med hustrun Cecilia.

Flexibla helhetslösningar
Vollsjö Tryck är känt för att leverera hög kvalitet och ge personlig service till alla sina kunder. Företaget jobbar tvådimensionellt, dels som ett klassiskt offsettryckeri och dels med digitaltryck för de lite mindre upplagorna.

Man hjälper också till med layout och originalproduktion samt efterbehandling och kan även anpassa leveranserna till posten genom att exempelvis styra dem till ett visst datum.

– Vi erbjuder en flexibel helhetslösning både för företag och privatpersoner. Pappersprodukter är det vi kan allra bäst men genom våra samarbetspartners har vi även kompetens att trycka till exempel profilkläder, rollups och förpackningar.

Tar sig an alla uppdrag
Det mesta av arbetet utförs i huset där även lagerhållningen sker.  Inget jobb är för stort eller för litet för Vollsjö Tryck som visserligen har större delen av sin kundkrets i Skåne men som även har en del större kunder i övriga delen av landet.
Vollsjö Tryck
Ja, i kundregistret har det till och med figurerat aktörer från Frankrike!
– Vi har en stor spännvidd och tar oss an allt från den lille snickaren som behöver nya anteckningsblock till massordrar från större företag. Vi vill hjälpa alla helt enkelt, säger Jimmy Lindholm.

Flexibilitet och smidighet är två andra fördelar du får om du väljer att anlita Vollsjö Tryck. Beslutsvägarna korta och tillgängligheten för service och support hög. Vill en kund ha leverans till dagen efter kan den vara säker på att  Jimmy och hans åtta kollegor jobbar för högtryck för att ”göra det omöjliga”.

Jobbar nära kunden
- Vi är ett litet lokalt tryckeri men har kunskap och kompetens som kan mäta sig med de stora jättarna. Vi är bra på det vi gör och försöker hela tiden jobba nära kunden och lära känna dem så bra som möjligt innan vi utför uppdraget. På så sätt är det lättare att göra ett bra jobb.
Hos Vollsjö Tryck går det att beställa via så kallad web-to-print, där man från sin egen dator själv lägger upp de trycksaker man vill beställa, hur många exemplar som ska tryckas, var de ska distribueras och vid vilken tidpunkt det ska ske.
– Vi ligger långt framme när det gäller ny teknik vilket är viktigt i den här branschen, säger Jimmy som tror mycket på nätverk som modell för etablering av nya affärsrelationer.

Mycket sportintresserad

– Det är vårt första år som medlem i Nätverket och det ska bli mycket intressant och spännande. Frukostmötena är ett trevligt sätt att träffas på och jag är av den uppfattningen att det är viktigt att först skapa en relation till nya kunder innan man gör affärer ihop.
Jimmy är själv väldigt sportintresserad och är mycket positiv till Nätverket Österlens utbildning av de lokala elitsatsande idrottsungdomarna som ingår i Team Nätverket.
– Det känns kul att kunna bidra till att backa upp talangerna. Idrottslivet är viktigt för byarna och städerna här i sydöstra Skåne. 

VOLLSJÖ TRYCK
Redskapsgatan 2
275 39 SJÖBO
0416 - 107 40
E-post: jimmy@vollsjotryck.se
Hemsida: www.vollsjotryck.se
Facebook: www.facebook.com/vollsjotryck


Text: Konstantin Foussianis
Pressansvarig Nätverket Österlen
E-post: resereportern@gmail.com
 
– Jag fick jobb som marknadschef på Persöner i Ystad men startade så småningom en egen inredningsarkitekturbyrå med basen i Göteborg. Vi jobbade med objekt över hela skandinavien och affärerna gick strålande.
Ända fram till 1991.
Då kom den stora bankkrisen.
Den slog till lika oväntat som obarmhärtigt.
– I princip hela arkitektbranschen stod utan arbete men jag hade som tur var redan uppgraderat min kompetens genom att utbilda mig till fastighetsmäklare. Så jag sadlade om ganska snabbt, säger Hardy medan Waldy pockar på uppmärksamheten vid ett av bordsbenen.
Hardy grundade SMP – en traditionell mäklarbyrå med småhus och bostadsrätter till försäljning. Senare utvecklades verksamheten när fokus kom att riktas mot den tysktalande marknaden. I samverkan med ett antal andra mäklare tog Hardy fram en huskatalog med ett 80-tal objekt i södra Sverige.

REPORTAGE OM OCH MED MEDLEMMAR

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar