Företag i Nätverket: InterMail

Med InterMail som spetshäst sitter DU i vinnarhålet!

Tunga drakar eller nystartade småföretagare spelar ingen roll – InterMail är byrån som med full fokus på ROI hjälper dig genom hela kundresan och hittar de rätta vägarna i ditt arbete med kommunikation och marknadsföring.
– Vi är en heltäckande byrå med spetskompetens på varje position, säger Anders Nilsson som är senior client manager på det till Nätverket Österlen nyligen anslutna bolaget.

Hur skapar jag kundlojalitet? Vilka sociala medier ska jag exponera mig? Och vilken är den rätta balansen mellan analog och digital marknadsföring? Där har du tre exempel på nyckelfrågor i den svåra konsten att navigera i en värld – som ofta kan te sig som en snårig djungel – full av kommunikation. Många går vilse och känner sig villrådiga och då är den bästa lösningen att anlita ett proffs.

Intervjuar Sandra
För de företagare som är medlemmar i Nätverket Österlen och som känner i sig i ovan beskrivna situation har vi goda nyheter; hjälpen är närmare än någonsin!
– Med alla våra specialister samlade under ett tak får du en värdefull one stop service, som ger dig en stor fördel på marknaden, säger Anders Nilson som på frukostmötet i Simrishamn den 25:e augusti kommer att representera InterMail samtidigt som han i egenskap av travexpert (vi återkommer till det) leder samtalet med morgonens gästpratare, hans Kanal 75-kollega Sandra Mårtensson.

Heltäckande lösning
Det unika med InterMail är att de till skillnad från andra mer nischade kommunikationsbyråer erbjuder en heltäckande lösning.
– Vi bygger mellan 100 och 150 hemsidor per år så det är vi är självfallet sylvassa på. Men vi har även svart bälte i SEO och är proffs på att bygga nätverk och system med högre komplexitet. Dessutom vet vi hur man sätter upp digitala strategier för att optimera lönsamheten och vi arbetar professionellt och effektivt med Google ads-kampanjer, alltid med fokus på att skapa rätt trafik till er webbplats. Om inte innehållet är relevant och ger läsarna något så straffas man hårt på google.

Fokus på ROI
Ett talande exempel på InterMails kompetens i den sistnämnda disciplinen är att deras arbete med bädda.se lyft sajten till en topposition på google, där man länge legat före branschjättar som IKEA och sova.se.
– Vi arbetar oerhört businessdrivet och vi har hela tiden våra kunder och deras ROI i första rummet. Om man ser värdet av att få ut så mycket av sina investeringar är det oss man ska anlita, säger Didrik Lindell som tillsammans med Victor Andersson och Jon Nordström ingår i ledningsgruppen på InterMail i Malmö.
Och vem vill inte det? På frågan om du är intresserad av att öka intäkterna och höja din ROI skulle du kanske svara med en motfråga i stil med ”är jorden rund” eller ”kan fiskar simma”.

Brett erbjudande
Även Jon Nordström trycker på företagets resultatorienterade helhetssyn samt att de har ett brett erbjudande men samtidigt spetskompetens i alla lagdelarna.
– Hos oss är kreativa människor nyckelspelarna samtidigt som vårt arbete i huvudsak har ett digitalt fokus. Vi arbetar datadrivet men kan ändå, på ett sätt som få andra skulle jag vilja hävda, utnyttja människans unika egenskaper, säger Jon.
Bland företagets många nöjda och trogna kunder finns såväl små företag som stora drakar (däribland SAS, Nordic Choice Hotels och Mercedes-Benz) och den geografiska kundkretsen omfattar hela Norden.

Trygg partner
Således är InterMail experten som tar ditt företag i handen genom hela kundresan. En trygg och pålitlig partner med kunskap om hela den process som ofta men inte alltid börjar med en översyn av hemsidan.
– Den är ju ett företags digitala ansikte utåt och därmed oerhört viktig för verksamheten. Det vet de flesta, däremot har våra kunder inte alltid klart för sig vilket som är det primära syftet med hemsidan? Ska den sälja produkter, informera eller dra in nya kunder? Eller en mix av alltihop? Där hjälper vi till med vår expertis, säger Anders Nilsson.
InterMail använder sig även av så kallad gamification i sitt arbete. Det kan vara en digital adventskalender eller virtuellt påskägg som spricker och sedan samlar in kontaktuppgifter.

Höga krav
Förmågan att hålla sig uppdaterade på den ständigt föränderliga tekniken är en annan egenskap som kännetecknar InterMail.
– Vi har höga förväntningar på personalen. Det händer ju så oerhört mycket inom den digitala världen, inte minst inom AI. Om vi inte förkovrar oss och tar till oss den nya kunskapen hamnar vi på efterkälken. Vi köper hem licenser som testas internt av någon i personalen som sedan lär upp de andra. Därefter gör vi upp en plan för hur tekniken ska användas, säger Didrik Lindell som menar att den på senare tid allt snabbare utvecklingen inom AI känns oerhört spännande.
– AI kommer bara att bli större och större. Det är fortfarande oklart exakt hur tekniken kommer att användas men vi känner oss taggade att anta utmaningarna.

70 procent digitalt
Även om uppskattningsvis 70 procent av InterMails kunder idag är i huvudsak digitala i sin kommunikation, sträcker sig deras historia mer än 100 år tillbaka i tiden. Faktum är att företaget etablerades redan 1898 och att det första affärsområdet var tillverkning av kvalitetskuvert och postförpackningar. Successivt har affärsområdena med åren utökats så att man idag erbjuder sina kunder ett brett utbud av tjänster inom kundkommunikation, leadgenerering och kundlojalitet. Idag har InterMail mer än 100 specialister samlade under ett tak och hanterar över 500 verksamheters kommunikation och marknadsföring.

Firar 125-årsjubileum
Den starka tillväxten till trots har företaget, som fyller 125 är 2023, höga ambitioner och långtgående expansionsplaner för framtiden.
– Ledningen har satt upp som mål att växa med 100 procent inom fem år. Cirka 50 procent av tillväxten ska ske organiskt och resten genom uppköp, säger Anders Nilsson som alltså är den som oftast kommer att representera InterMail på Nätverket Österlens frukostmöten.
Innan vi glider in på hans genuina travintresse vill Anders understryka vikten av att kunderna känner sig trygga med InterMail.
– För att skapa förtroende hos kunden har vi alltid med experter på våra kundmöten. Vidare så tänker vi på kvalitet och säkerhet i allt vi gör, från drift och utveckling till rekrytering.

Brinner för trav och galopp
På travspråk skulle man kunna lite skämtsamt kunna säga att InterMail är spetshästen att ta rygg på så tidigt som möjligt i loppet, för att sedan sitta i vinnarhålet när det hettar till på upploppet. Och som redan antytts är alltså just trav och galopp något som ligger Anders Nilsson oerhört varmt om hjärtat.
– Mitt travintresse odlades tidigt när jag följde med min pappa på Jägersro. Jag har också en ingift farbror som var travtränare men för mig handlade det i början mer om spelet och loppen än djuren. Jag kommenterade lopp hemma och ville väldigt gärna bli travjournalist, säger Anders som idag är en av landets högst ansedda och mest anlitade travexperter.

Eget företag
Efter gymnasiet fick Anders jobb på Dagens Spel och sedan dess har det bara rullat på. Han har ansvarat för tipsen till spelbutikernas väggtidningar, jobbat med kommunikation på Jägersro och åkt Norden runt på olika trav- och galopprelaterade uppdrag. Det gör han fortfarande vid sidan av jobbet på InterMail, nu med Kanal 75 (som även sänder i TV12 och TV4) som uppdragsgivare.
– Jag är väldigt tacksam över förtroendet från Kanal 75. Att jobba för dem ger mig så mycket energi till allt annat jag håller på med, säger Anders.
Sedan 2010 driver han ett eget företag och där ingår också uppdrag som konferencier.
I den rollen har Anders bland annat hjälpt fotbollsklubben Trelleborgs FF, Hilding Anders-koncernen och Aldrig Ensam och står nu till förfogande för Nätverket Österlens medlemmar.

Väl förberedd
De som känner Anders Nilsson vet att han alltid kommer oerhört väl förberedd till sina uppdrag, även om han medger att det ibland är en fördel att vara mindre väl påläst.
– Då ställer man kanske bättre frågor för att man är mer naturligt nyfiken. Tidigare vigde jag mitt liv åt travet, men nu har jag ett heltidsjobb och inte lika mycket tid. Jag brinner dock för travet och jag känner mig privilegierad som har möjlighet att mitt stora intresse som bisyssla, avslutar Anders som även jobbar för högt ansedda publikationen Travronden.
Kärleken till travet går inte att ta miste på och det finns som synes många olika startspår, förlåt ingångar, att utgå från när ni minglar med Anders Nilsson på Nätverkets träffar …

Text och foto: Kostas Foussianis

INTERMAIL
Besöksadress: Husargatan 3, Malmö
Hemsida: https://intermail.com/sv/
Telefon: 040-622 95 55
E-post: info.se@intermail.com
Kontaktperson: Anders Nilsson

intermail stor

REPORTAGE OM OCH MED MEDLEMMAR

17 juli - 2024

Företag i Nätverket: Dortek

Dortek gick från konkurs till branschvinnare på sju år Det här är berättelsen om ett företags korta resa från konkurs till succé…
DSC 2169
4 juni - 2024

Företag i Nätverket: Friskis&Svettis

Friskis&Svettis – en social mötesplats för bättre hälsa Nytt läge, nya lokaler och ett nytecknat medlemskap i Nätverket Österlen…
14 Maj - 2024

Företag i Nätverket: Room Expo

Hållbar inredning är RoomExpos vinnande koncept Med en brinnande passion för möbler och design som grundpelare har…
16 april - 2024

Företag i Nätverket: Bilmånsson

Hjärta och kompetens visar vägen för pigg 102-åring Med några av världens mest kända och respekterade bilmärken i sin portfölj…
5 april - 2024

Företag i Nätverket: Toyota Sydost

”The Toyota Way” är motorn bakom succén för lokala bilfirman Omsättningen stiger, vagnparken är under kraftig utveckling och…
7 december - 2023

Företag i Nätverket: Preem

Hos Preem kan du fylla på med mer än bara bensin …. Lyxkaffe från Espresso House, ett korvutbud i världsklass och en stabil lunch…
9 november - 2023

Företag i Nätverket: Talenom

Digital miljö och fysiska möten är Talenoms hybrida framgångsrecept Skräddarsydda lösningar för alla företag, stora som små, och…
18 augusti - 2023

Företag i Nätverket: InterMail

Med InterMail som spetshäst sitter DU i vinnarhålet! Tunga drakar eller nystartade småföretagare spelar ingen roll – InterMail är…
5 Maj - 2023

Företag i Nätverket: place2place

”Detta är bara början på vår tillväxtresa!” Det startade som ett embryo till affärsidé mellan två mångåriga kollegor, fortsatte…
23 januari - 2023

Företag i Nätverket: JHL i Tommarp

JHL – en 120-åring som växer så det knakar Förstklassig service, effektiv lagerhållning och hög tillgänglighet. Där har ni tre…
15 december - 2022

Företag i Nätverket: JL Fysiocenter

Från Jim Gottfridsson till ”gamla Asta” Såväl tillgängligheten som den samlade kompetensen är hög och ambitionen gentemot…
26 juli - 2022

Företag i Nätverket: Wikan Personal

Wikan Personal lever upp till sin slogan– nya lokaler möjliggör expansion Långsiktiga kundrelationer och korta beslutsvägar, men…
7 juli - 2022

Företag i Nätverket: Ocab Syd

Om olyckan är framme står Rickard Larsson och hans gäng beredda - Ringer man vår jour är vi på plats inom en timme! Och inte bara…
2 juni - 2022

Företag i Nätverket: Hemrex

I det egna kaoset fann Lars Larsson fröet till framgångssagan Hemrex. Efter drygt tio år kan han se tillbaka på en mycket fin…
16 mars - 2022

Företag i Nätverket: Citcop

Marcus Fridh och Michael Flodin har en klar ambitionen när det gäller att Citcop ska växa och menar att det finns potential att…
20 september - 2021

Företag i Nätverket: ECAB i Skåne

Anders Svensson driver det nya medlemsföretaget ECAB i Skåne – men han driver också på sig själv, bland annat med återkommande…
14 augusti - 2021

Företag i Nätverket: Bergkvarabuss

Jens Richard är trafikområdeschef för Bergkvarabuss i östra Skåne och ser att företaget går en ljus framtid till mötes inte minst…
22 mars - 2021

Företag i Nätverket: ICA Kvantum

Christian och Per-Anders Olofsson har full koll på sina ICA Kvantum-butiker i Ystad, Sjöbo och Tomelilla. Ett brett erbjudande –…
14 oktober - 2020

Företag i Nätverket: Radio Active

I studion hos Radio Active i Ystad lotsar Gustav Wennerholm med vana händer lyssnarna genom det populära programmet ActiveMorron.…
29 januari - 2020

Företag i Nätverket: Bravida

Jan Svensson är avdelningschef för Bravida Österlen med kontor och verksamheter i Tomelilla, Simrishamn och Ystad. Bravida ger…
22 januari - 2020

Företag i Nätverket: Adventura

– Vi har mycket att erbjuda de lokala företagen. Adventura är en personlig arrangör som hittar den bästa lösningen för varje kund…
21 oktober - 2019

Företag i Nätverket: P-Dyk

En miljökämpe som trivs bäst under ytan Övergödning, utfiskning, oljeutsläpp, miljögifter, plast, spökgarn … listan över de…
27 augusti - 2019

Företag i Nätverket: Kiviks Taxi

Ulf Hansson på platsen han ofta ses – beredd att ta hand om kunderna på en ny uppskattad resa med Kiviks Taxi. Kunglig kundvård…
10 juni - 2019

Företag i Nätverket: DC Syd

Johan Stolpe är vd och Johan Pagels är marknadschef hos DC Syd i Ystad. Båda ser en positiv utveckling för deras affärsidé att…
3 juni - 2019

Företag i Nätverket: Eventrace

En stark trio står bakom Eventrace på Svampabanan utanför Tomelilla, fr v mekanikern Kristian Gerdtsson tillsammans med ägarna…
12 april - 2019

Företag i Nätverket: Rikstolvan

Bea Tigerhielm och Staffan Julén är professionella artister inom två olika kultursegment – film och fotografi. Nu driver de sitt…
7 april - 2019

Företag i Nätverket: Skåne TV

Henrik Sonne Jörnelius på Skåne TV i Ystad. Här med en av företagets många modern tv-kameror – en Ipad med en riktad mikrofon på…
7 mars - 2019

Företag i Nätverket: Hx3 YSTAD

Unikt helhetskoncept med hälsa i fokus H som i hälsa, häst, hund och inte minst human – människa. Hx3 Ystad erbjuder ett…
13 februari - 2019

Företag i Nätverket: Lloyds Taxi

16 000 skäl att ringa en taxi … Trodde du det räckte med att kunna ratta en bil för att arbeta som taxiförare?Glöm det – i alla…
16 december - 2018

Företag i Nätverket: Cederblad & Co

”Byråns flesta kunder är ägarledda företag. Det är allt från enmansföretag till stora koncerner, men vi har också en del…
9 december - 2018

Företag i Nätverket: Printprofil

Hög servicenivå. Printprofils samlade styrka med från vänster ägaren Mattias Andersson, Robin Olsson, Martin Söderberg och…
27 november - 2018

Företag i Nätverket: Ystads Teater

Från stålbad till stordåd Ystads Teater lockar stora artister med liten ekonomi För 25 år sedan var byggnaden nära förfall. För…
1 november - 2018

Företag i Nätverket: Ystad Energi

Jessica Fredson på Ystad Energi ser en spännande framtid när det gäller utvecklingen på energiområdet. Energibolaget som är mer…
22 oktober - 2018

Företag i Nätverket: PMR Ystad

PMR har lagt in en ny växel Det började som ett enmansföretag 1992 – nu omsätter telekombolaget PMR över 50 miljoner kronor, har…
27 mars - 2018

Företag i Nätverket: Olof Viktors

Olof Viktors kavlar upp ärmarna Hjärtat finns på Österlen, men produkterna är eftertraktade över hela Sverige. Nu ska Olof…
30 januari - 2018

Företag i Nätverket: Kiviks Musteri

130 år med hjärtat på Österlen Den starka företagskulturen går i arv på Kiviks Musteri Stränderna, rapsfälten, konstnärerna,…
23 november - 2017

Företag i Nätverket: ICA Supermarket

Hård satsning på mjuka värden De öppnar först och stänger sist. Och bjuder däremellan på service i världsklass. Välkommen till…
12 oktober - 2017

Företag i Nätverket: YSTADappen

Upplev Ystad med mobilens knAPPar Är det verkligen möjligt att få tillgång till hela Ystad i mobilen? Appsolut!YSTADappen är här…
12 september - 2017

Företag i Nätverket: PG Etikett

Litet företag med stora visioner Det började som en hobby hemma på ägaren Per Grundströms gård i Skurup 2009. Idag har nyblivna…
11 april - 2017

Företag i Nätverket: Great Reklam

Från Good to Great! Kreativa Maria hjälper företag att nå mästarklass Text eller bild, digitalt eller analogt, helhet eller…
11 oktober - 2016

Företag i Nätverket: 4x4 EVENT

4x4 = 90 minuters spänning! Rivstarta konferensen med Jeep-körning på Österlen En konferens med företaget kan vara seg,…
23 september - 2016

Företag i Nätverket: Bleck & Plåt

Högt i tak när Bleck & Plåt nysatsar Ny ägare, nya visioner och snart också – nya lokaler. Med hjälp av Nätverket Österlen ska…
18 augusti - 2016

Företag i Nätverket: Guldkanalen

De gräver guld i musikarkivet Radiokanal för nostalgiker i gamla brandstationen Gamle schlagerkungen Johnny Logan stannade i fyra…
1 augusti - 2016

Företag i Nätverket: Gärsnäs Bil

Ronny Åkerlund, Bengt Malmkvist och PG Larsson ser till att kunderna blir väl mottagna hos Gärsnäs Bil. Bilhandlarna som gör…
1 september - 2015

Företag i Nätverket: Skånefrö

Skånefrö vill revolutionera fotbollen Rosenberg, Berget och de andra fotbollsstjärnorna i all ära.En viktig del av MFF:s succé i…
1 april - 2015

Företag i Nätverket: Bil Bengtsson

Passionen skapar framgång Människor och miljö i centrum hos Bil-Bengtsson Enkelhet, tillgänglighet, passion. Där har du de tre…
22 december - 2014

Företag i Nätverket: Hotel Svea

Störst, äldst – och bäst (?) på Österlen Hotel Svea vill bli en mötesplats för konst och kultur Hotel Svea är Österlens största…
19 september - 2014

Företag i Nätverket: Trycka.se

Tryckeri med höga ambitioner Trycka.se levererar till företag såväl i Sverige som Europa Det har kunder från sju olika länder och…
26 augusti - 2014

Företag i Nätverket: Team Sportia

Skoproffs med brett sortiment! Team Sportia går in i Nätverket och stöttar teamet Brett sortiment, kompetent personal och hög…
30 november - 2013

Företag i Nätverket: Ystad Kommun

"Vi har en fantastisk bredd på näringslivet!" Ystad Kommun äntligen medlemmar i Nätverket Österlen Plats 125 på svenskt…
23 september - 2013

Företag i Nätverket: LMcon

Tacka Rolf för tidningen! Leveranserna går till storföretag som Apoteket, Volvo, SAS och Kappahl. Och hans tidningsvagnar finns i…
12 augusti - 2013

I Wallanders spår – på segway!

I Wallanders spår – på segway! Från Solsidans idyll till mörka brottsplatser. Nu kan du hänga med på en guidad Wallander-tur –…
27 juni - 2013

Företag i Nätverket:Teleservice

Från enmansfirma till storföretag Teleservice expanderar i takt med teknikens utveckling Det började som ett enmansföretag för 40…
24 april - 2013

Företag i Nätverket:Vollsjötryck

Ett litet tryckeri med stort register! Slut på visitkort? Dags att trycka upp fler broschyrer till företaget? Eller vill du…
21 mars - 2013

Företag i Nätverket: Lalefa Segway

Från Solsidan till Industrivägen i Sjöbo– Lalefa ordnar företagsvent med segway som underhållning Känns den gamla vanliga…
13 september - 2012

Företag i Nätverket: McDonalds

McDonalds i Ystad lyssnar på kunderna Frukost i ottan eller färdkost vid midnatt. Tillgängligheten är a och o för McDonalds i…
15 januari - 2012

Företag i Nätverket: Mix Reklambar

Kreativt häng i nya reklambaren Österlen har fått en ny bar som har öppet dagtid och inte serverar alkohol. Låter det snurrigt?…
9 januari - 2012

Företag i Nätverket: Nordic Travel

Nordic Travel - mer är en resebyrå Det började med ett golfprojekt i Skåne – några år senare öppnar Nordic Travel dörren till en…
4 oktober - 2011

Företag i Nätverket: YstaGruppen

Snabbt och enkelt YstaGruppens motto Okomplicerade affärer och snabba lösningar. Där har ni grundpelarna i YstaGruppens…
14 september - 2011

Företag i Nätverket: Radio Active

Bredden är Radio Actives styrka 45 000 lyssnare. 30 proffsiga programledare. En briljant radiokanal. Radio Active har gått från…