header20190423

Företag i Nätverket: Mäklarna Ekström

Mäklarna Ekström - medlemmar i Nätverket Österlen
Mäklarbyrån som vill bli störst!
 
På fyra år har företaget växt från en till sex mäklare, ökat omsättningen med 30% och etablerat sig som den tredje största aktören i sydöstra Skåne.
– Målet är att bli störst i regionen, säger Marcus Ekström på Mäklarna Ekström & Co som nyligen blivit medlem i Nätverket Österlen.  
 
När Marcus Ekström tillsammans med sin fru Anne involverade sig i familjeföretaget, var pappa Tor den ende mäklaren. Fyra år senare är antalet mäklare sex till antalet, omsättningen 30 procent högre och antalet sålda objekt har ökat från cirka 90 till ca 140 per år. Den positiva utvecklingen är frukten av hårt arbete, målmedvetenhet och en familjär känsla som genomsyrar hela verksamheten.

Personligt engagemang
– Vi är ett familjeföretag där alla värnar om varumärket på ett helt annat sätt än vad som är fallet hos många större mäklare. Vi är djupt rotade i trakten och har ett personligt engagemang i varje försäljning. Det är oerhört viktigt att vi vårdar vårt rykte och sköter våra uppdrag bra, säger Marcus Ekström som har en bred akademisk plattform med sex års universitetsstudier bakom sig, bland annat inom ekonomi.
Det anrika mäklarföretaget (grundat 1956) förknippas med trygghet, engagemang och inte minst – stor räckvidd i annonseringen. Mäklarna Ekström & Co når en bred marknad och är utan tvekan bäst i klassen på att marknadsföra objekten.

Annonserar i rikspress
– En av fördelarna med att anlita oss är att vi annonserar långt utanför Skånes gränser. Ca 40 procent av våra besökare på hemsidan kommer från Mälardalen. Det är tack vare vår annonsering i rikspress. Vi har helsidor i bl.a. Dagens Industri, Sydsvenskan och tidningen Lantliv. Givetvis satsar vi även på internet och lokalpressen. Dessutom så har vi vår egen broschyr Villaguiden, som utgivits sedan 1983!
– Målsättningen är att bli störst i Ystad, Tomelilla och Simrishamn. För att nå dit måste vi nog växa med ytterligare 30 procent de närmaste fyra åren. Förhoppningsvis kan vi anställa fler mäklare också, säger Marcus Ekström. 


Tror på Nätverket
Medlemskapet i Nätverket Österlen är ett led i den fortsatta satsningen på att bli regionens ledande mäklare.
– Jag har länge haft en önskan att nätverka men inte haft tid. Att utveckla nya affärsrelationer tror jag är väldigt viktigt ur ett långsiktigt perspektiv. Jag har fått mycket positiva intryck av Nätverket Österlen som spänner över vår geografiska marknad och därför känns helt rätt.

En gemensam nämnare mellan Mäklarna Ekström & Co och Nätverket Österlen är stödet till det lokala idrottslivet.
– Lokala engagemang är viktiga för oss. Vi syns på de flesta idrottsplatserna i regionen och har bidragit med stöd både till den lokala idrotten och till kulturevenemang.

Mäklarna Ekström & Co är just nu en av huvudsponsorerna i elitpingisklubben Österlens BTK och Ystads IF FF.
– Vi är jätteglada för att Mäklarna Ekström & Co tror på oss och vår verksamhet. De är en av våra största sponsorer och med deras hjälp hoppas vi på en positiv framtid där en bra ungdomsverksamhet så småningom även kan generera ett framgångsrikt A-lag, säger Ystads IF FF:s ordförande Jonas Lellky.
 
En positiv framtid lär även Mäklarna Ekström & Co gå till mötes. Nätverket Österlen hälsar Marcus och hans kollegor välkomna in i gemenskapen. 02
Text och foto: Kostas Foussianis
E-post: resereportern@gmail.com
 
FAKTA MÄKLARNA EKSTRÖM & CO

Mäklarna Ekström & Co ägs och drivs av tredje generationen Ekström, nämligen Marcus & Anne Ekström. Företaget består av 6 mäklare, 2 mäklarassistenter och 1 ansvarig för ekonomi/marknad.
Det grundades 1956 i Skillinge av Marcus Ekströms farfar Stig Ekström som lämnade över till sonen Tor Ekström 1970.

Kontakt:
Ystad: 0411-211 750.
Tomelilla: 0417-773 900.
Simrishamn: 0414-146 40.
Skillinge: 0414-146 40.
E-post: info@maklarnaekstrom.se
Hemsida: www.maklarnaekstrom.se
Facebook: www.facebook.se/maklarnaekstrom

03
 
 
– Jag fick jobb som marknadschef på Persöner i Ystad men startade så småningom en egen inredningsarkitekturbyrå med basen i Göteborg. Vi jobbade med objekt över hela skandinavien och affärerna gick strålande.
Ända fram till 1991.
Då kom den stora bankkrisen.
Den slog till lika oväntat som obarmhärtigt.
– I princip hela arkitektbranschen stod utan arbete men jag hade som tur var redan uppgraderat min kompetens genom att utbilda mig till fastighetsmäklare. Så jag sadlade om ganska snabbt, säger Hardy medan Waldy pockar på uppmärksamheten vid ett av bordsbenen.
Hardy grundade SMP – en traditionell mäklarbyrå med småhus och bostadsrätter till försäljning. Senare utvecklades verksamheten när fokus kom att riktas mot den tysktalande marknaden. I samverkan med ett antal andra mäklare tog Hardy fram en huskatalog med ett 80-tal objekt i södra Sverige.

REPORTAGE OM OCH MED MEDLEMMAR

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar