header20190423

Företag i Nätverket: Lloyds Taxi

framsida

16 000 skäl att ringa en taxi …

Trodde du det räckte med att kunna ratta en bil för att arbeta som taxiförare?
Glöm det – i alla fall om du vill jobba hos nyetablerade Lloyds Taxi.
– Jag har höga krav på mina förare och de är grunden till att det har gått så bra hittills, säger Magnus Lloyd som driver det senaste tillskottet på Ystads taxiscen.

Psykologiska thrillern Taxidriver från 1976 må vara en klassisk och smått kultförklarad film och huvudpersonen Robert de Niro en av tidernas bästa och mest hyllade skådespelare. En sak är dock säker – de Niros rollfigur, den deprimerade och ständigt föraktfulle krigsveteranen Travis Bickle, hade knappast fått jobb som taxichaufför på Lloyds Taxi i Ystad.

Kunden i fokus
Det lilla taxibolaget grundades förra sommaren och drivs av ystadspågen Magnus Lloyd, som själv jobbat i branschen sedan slutet av 1980-talet. Magnus är Travis Bickles raka motsats; social, trevlig, noggann, utåtriktad och positiv i alla lägen. Egenskaper som 53-åringen även fordrar hos sina medarbetare.
– Taxichaufför är ett serviceyrke där man alltid måste sätta kunden i första rummet. Det gäller att vara lite psykolog och kunna känna av hur den aktuella kunden vill bli bemött just där och då. Att vara hyfsat allmänbildad och kunna lite om mycket för att kunna prata med kunderna om deras vardag är också viktigt, säger Magnus som var 23 år när han började jobba som taxichaufför på GS Taxi i Ystad.

Näsa för affärer
Genom åren har han sedan tjänstgjort på Taxi Ystad, Taxi 16 000 och andra taxibolag och även jobbat som säljare på Bil-Bengtsson i många år. Magnus vet vikten av att hålla en hög nivå i kundservicen och har dessutom utvecklat en näsa för affärer, kompetens som han länge haft för avsikt att omsätta och dra nytta av i en egen rörelse.
– Under min sista tid som chaufför i ett annat bolag var jag ofta frustrerad för att jag tyckte att verksamheten kunde drivas på annat sätt. Då kände jag att det var dags att ta steget och starta något på egen hand.
Den 4 juni 2018 såg Lloyds Taxi dagens ljus och det dröjde inte länge förrän bokningarna började strömma in …

Starkt team
– Den 3 juni presenterade jag nyheten på facebook och redan morgonen därpå började telefonen ringa till nummer 0411–16 000.
Sedan har det, bildligt och bokstavligt, bara rullat på. Anknytningen till det gamla taxibolaget Taxi 16 000 kan förstås ha underlättat i början men allt fler upptäcker Lloyds Taxi för de kärnvärden och ”unique selling points” som Magnus erbjuder sina kunder.
– Vår styrka är att vi har chaufförer med lång erfarenhet och mycket god lokalkännedom. Vi är ett litet men starkt team med fantastiskt duktiga killar som jag verkligen är supernöjd med, säger Magnus och radar upp namnen på hela personalstyrkan.
– Utan Fredrik, Sebastian, Magnus, Gert, Peter, Niklas, Ronnie och Markus hade jag inte kunnat förverkliga drömmen om eget bolag.

Stort behov
Lloyds Taxin förfogar i dagsläget över tre fordon, två personbilar och en minibuss, men Magnus kommer inom kort att investera i ytterligare en minibuss.
– Jag visste att det fanns ett stort behov av taxibilar i Ystad men jag måste ändå saga att det har gått över förväntan hittills. Det är verkligen jättekul med allam positiva reaktioner från både nya och gamla kunder, säger Magnus som inte behövde lång betänketid när han erbjöds att bli medlem i Nätverket Österlen.
– Lasse (driftschef på Nätverket Österlen, reds anm) tyckte att det behövdes ett taxibolag i Nätverket och den luckan ville jag gärna fylla. Att visa upp sig är viktigt och jag hoppas kunna få ut mitt namn brett i regionen. Det ska bli kul att knyta kontakter med andra företagare och förhoppningsvis hitta lite nya kunder som bonus.

0411–16000.
Där har ni numret att lägga på minnet, gott folk.
Och vi lovar – det finns ingen som helst risk att ni hämtas upp av en sömnlös, paranoid Vietnam-veteran gestaltad av Robert de Niro …

Text och foto: Kostas Foussianis
Pressansvarig Nätverket Österlen
press@natverketosterlen.se

taxidriver2LLOYDS TAXI
Ägare: Magnus Lloyd. 
Bokning: 0411-16000
Öppet: 0–24, 365 dagar om året.
Övrigt: ”Gilla oss gärna på Facebook!”

 

 

REPORTAGE OM OCH MED MEDLEMMAR

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar