Företag i Nätverket: DC Syd

DC Syds ledning
Johan Stolpe är vd och Johan Pagels är marknadschef hos DC Syd i Ystad. Båda ser en positiv utveckling för deras affärsidé att erbjuda en komplett kedja från beställning till leverans – inte minst nu när e-handeln växer så snabbt.

Allt fler checkar in på Ystads lagerhotell

Det händer grejer inom handeln och det händer snabbt. Näthandeln växer och både stora affärskedjor och små butiker måste hänga med. Hur gör vi med transporterna? Har vi plats i vårt lager? Vem ska göra vad? Många av svaren på den typen av frågor finns hos DC Syd i Ystad.

DC Syd ägs och drivs av tre entreprenörer med Johan Stolpe som vd. De startade företaget 2012 och finns sedan ett par år tillbaka i stora och helt perfekta lokaler i den västra delen av Ystad. Men egentligen är företaget betydligt äldre än så.

– Vid starten tog vi över ett tidigare företag i Anderslöv och inledde också vår verksamhet där. Det innebär att några av våra nu 27 medarbetare har upp till 30 års erfarenhet från den här branschen, berättar Johan Stolpe.

Tre ben i verksamheten
Hos DC Syd kan kunden få logistiklösningar som täcker hela flödet från varuförädling till leverans hos slutkunden. Själva delar de gärna in verksamheten i tre delar:

  1. Logistik med lagerhållning och distribution riktad till aktörer inom den växande e-handeln.
  2. Legotillverkning, sammansättning och förpackning av kundernas produkter.
  3. Lagerhotell för företag som saknar eget lager eller behöver större lageryta, temporärt eller kontinuerligt.

– Fördelarna för våra kunder är många och allt vi gör syftar till att ge dem bättre ekonomiska lösningar än vad de själva skulle kunna få när det gäller exempelvis frakter, administration och lageryta, säger Johan Stolpe.

– Vi tar hand om allt i kundens kedja från beställning till leverans. Kunden nyttjar lagerytan och personalen när de behöver och betalar bara för den tiden. Det är kostnadseffektivt!

Personlig kontakt och personlig leverans
Även om kunderna lagrar sina varor tillsammans med andra så blir de inte anonyma vare sig hos DC Syd eller hos sina egna slutkunder.

– När kunden pratar med oss har de en egen kontaktperson som är väl insatt i just deras produkter och fraktlösningar. Vår kontaktperson blir kundens logistikchef helt enkelt. När ett paket levereras är det kunden som står som avsändare både på fraktsedlar och etiketter, säger Johan Pagels som är marknadschef på DC Syd.

– Vi gör jobbet men vi syns inte – våra kunder ger oss ett stort förtroende. Ett förtroende vi förvaltar på bästa möjliga sätt genom att se till att våra kunders kunder upplever en utmärkt service med snabba leveranser, bra förpackade beställningar, tillgänglig kundtjänst etc.

Kunder även utanför Sverige
DC Syd har inte bara kunder i Sverige utan även runt om i världen. I och med det levererar de sina kunders produkter över hela världen i små paket och stora pallar.

– Många av kunderna har kommit till oss genom rekommendationer från andra uppdragsgivare. Det ser vi som ett bevis på att vi håller hög kvalitet på det vi gör och sannolikt också att vi kan ha andra priser än exempelvis lagerhotell i storstadsområdena, säger Johan Stolpe.

DC Syd lager
DC Syd finns i moderna och ändamålsenliga lokaler i Ystad. Även om slutkunden finns i norra Sverige kan leveransen vara framme redan dagen efter en beställning.

Snabb utveckling av e-handeln
E-handeln är en viktig del i DC Syds verksamhet – dels för att allt fler företag satsar på den, dels för att volymerna hela tiden växer.

– Det vi bland annat ser är att även mindre butiker satsar på e-handel för att utveckla sin egen affärsidé och för att möta konkurrensen från de stora aktörerna. Detta är ett av skälen till att vi nu fokuserar ännu mer på den lokala marknaden och välkomna både de minsta och de största kunderna till oss. Därför finns det många presumtiva kunder för oss lokalt, säger Johan Pagels.

Att det finns en lösning för alla som har behov av lagerhållning och distribution är de helt säkra på. Nya tjänster tillkommer hela tiden – antingen på förslag av kunderna eller genom DC Syds egna initiativ.

Självklarhet att nätverka
Satsningen på den lokala marknaden är också en viktig orsak till att DC Syd valde att bli medlem i Nätverket Österlen.

– Att nätverka och träffa lokala företagare är en självklarhet för oss. Jag är övertygad om att vi kommer att knyta många värdefulla kontakter den vägen, säger Johan Pagels.

Text: Lars Fredell
Informationsansvarig Nätverket Österlen
E-post: lars.f@natverketosterlen.se

DC Syd AB i Ystad
Erik Dahlbergsgatan 45, 271 51 Ystad
Telefon: 010-211 5500
E-post: info@dc-syd.se
Hemsida: www.dc-syd.se

DC Syd

Nätverkskalender

nordic sea winery

Det händer 2024
23/8 Frukostmöte Simrishamn
27/9 Frukostmöte Ystad
18/10 After Work Ystad

Det hände 2024
» Frukost med Marlene Hedblom
» Frukost med Staffan Olsson
» Frukost med Björn Hellberg
» Nätverket Open Bowling
» Nätverket Open Golf

Det hände 2023
» Frukost med Bengt Magnusson
» Frukost med Sandra Mårtensson
» Frukost med Hasse Aro
» Frukost med Camilla Ahlgren
» Frukost med Christian Lundin
» Nätverket Open Bowling
» Nätverket Open Golf
» After Work, Ystad

Det hände 2022
» Frukost med Jonas Bergqvist
» Frukost med Klas Friberg
» Frukost med Sandra Carlborg
» Frukost med Gustav Antonsson
» Frukost med Björn Eriksson
» Nätverket Open Golf
» After Work, Ystad

Det hände 2021
» Frukost med Åsa Wikforss
» Frukost med Börje Salming
» Frukost med Oscar Hugoson
» Frukost med Petra Malm
» After work

Det hände 2020
» Frukost med Jessica Löfström
» Nätverket Open Bowling
» Nätverket Open Golf

Det hände 2019
» Frukost med Katarina Gospic
» Frukost med Therese Alshammar
» Frukost med Henri Reis
» Frukost med Albin Tingsvall
» Frukost med Janne Björge
» Nätverket Open Bowling
» Nätverket Open Golf
» Gåsamingel

Det hände 2018
» Frukost med Kajsa Bergqvist
» Frukost med Ulrika Sandmark
» Frukost med Joakim Haeggman
» Frukost med Malin Tillmar
» Frukost med Olof Stenhammar
» Nätverket Open Golf
» Gåsamingel

Det hände 2017
» Frukost med Anette Norberg
» Frukost med Anders Nilsson
» Frukost med Therese Sjögran
» Frukost med Fanny Sunesson
» Frukost med Lars Axelsson
» Nätverket Open Golf
» Gåsamiddag

Gilla oss på Facebook