Årskrönika 2018 för Nätverket

Fem frukostar – fem fantastiska föredrag!

Det började med en världsmästare och slutade med en börsmiljardär.
Däremellan förgyllde en professor, ett före detta golfproffs och en svensk förbundskapten årets frukostmöten hos Nätverket Österlen. Och i vanlig ordning hann vi även med att svinga golfklubborna och smörja vårt krås med läcker gås …

Vi i Nätverket Österlen räds inte att sätta ribban högt och det gjorde inte heller årets första föreläsare under sin aktiva karriär. Kajsa Bergqvist gästade premiärfrukosten 2018 och levererade i paritet med sitt världsrekord i höjdhopp (inomhus) på 2.08 meter. Och med en världsrekordhållare som gästpratare var det inte så konstigt att vi satte nytt publikrekord för ett frukostmöte i Nätverkets regi.

Mentalt stark
Kajsa bjöd på ett personligt präglat framförande där hon bland annat berättade om sin enorma tävlingshunger, sin orubbliga mentala styrka och om vikten av att sätta höga mål. Vi fick ta del av hennes innersta känslor kring vunna medaljer och missade världsrekordförsök och vi fick höra om hennes liv efter den långa och framgångsrika friidrottskarriären. Nätverket Österlens stipendiater Bimo Soenarso och Emma Elgemark, som var på plats denna morgon, fick också ett och annat värdefullt råd av Kajsa.

Hyllade Nätverket
Den svenska höjdhoppslegenden och före detta världsmästarinnan, som under sin karriär många gånger fick hela arenor att klappa i takt för henne, drog ned applådåskor även på Ystads Teater. Men hon inledde faktiskt sin på många sätt inspirerande föreläsning med att själv utlysa en applåd – för Nätverket!
– Du kan inte bli bäst i världen helt på egen hand. Att få uppbackning i yngre år är jätteviktigt och det ni gör för de elitsatsande ungdomarna här på Österlen är verkligen fantastiskt och beundransvärt. Det är värt en stor applåd tycker jag, sade Kajsa.

Här kan du läsa hela artikeln från frukostmötet med Kajsa Bergqvist.

Simfokus i Simrishamn
Efter den succéartade nätverkspremiären var förväntningarna höga inför frukostmötet i Simrishamn en månad senare. Även denna gång stod idrotten i fokus och med det glittrande vågsvallet från Östersjön precis utanför fönstret passade det ypperligt med simning som tema. Simlandslagets förbundskapten Ulrika Sandmark fanns på plats liksom Team Nätverkets simmarlöfte Olivia Hansson. Och 15-åringen från Kivik visade inga tecken på premiärnerver under sitt framträdande på anrika Hotel Svea.

Drömmer om OS
Olivia svarade till synes obesvärat på frågorna från Team Manager Elin Jeppssons och det står utom tvivel att hon gör en seriös och målmedveten satsning mot toppen.
– Min dröm är att tävla i OS och det vore fantastiskt om jag kunde vara med redan i Tokyo 2020, även om det ligger ganska nära i tiden, sade Olivia som också betonade hur glad hon är över att ha blivit invald som stipendiat i Team Nätverket.
Den oavsiktliga passningen mottogs och förvaltades väl av förbundskapten Sandmark.

Hund i släptåg
– Det ska bli spännande att följa Olivias fortsätta karriär. Hon har mycket talang och vet vad hon vill. Mitt främsta råd till henne är att inte stirra sig blind på tider och resultat utan att även sätta upp prestationsbaserade mål, sade Ulrika som under sitt väldisponerade och intressanta föredrag gjorde bra reklam för simsporten.
Ulrika berättade om sitt jobb, sin bakgrund och om schäferhunden Diezel som alltid gör henne sällskap på resor såväl till när som fjärran destinationer.

Här kan du läsa hela artikeln om frukostmötet i Simrishamn.

Golfprofil glänste
Efter nedslaget i Simrishamn fortsatte Nätverkets turné i en av landets vackraste regioner till en av landets vackraste golfbanor, dit vi svingade oss vidare för att lyssna på en svensk golflegend. Joakim Haeggman fyllde emellertid inte bara ett helt scorekort med sköna anekdoter från sin karriär på Europatouren, han bjöd också – i samband med Nätverket Open – på värdefulla tips under en clinic exklusivt för Nätverkets medlemmar på Tomelilla Golfklubb. Vi fick till och med en liten historiklektion om golfsportens mest prestigefyllda tävling Ryder Cup (ett av världens idag största idrottsevenemang började faktiskt som ett litet ”Afternoon Tea party” med 5 pund i förstapris!), som den sympatiske smålänningen för övrigt deltog i både som spelare och kapten.

Visade trofén
Joakim visade stolt upp en av sina två Ryder Cup-troféer och passade på att skoja lite med Team Nätverkets golftalang Calle Strandberg som var på plats för att berätta om sina drömmar och mål.
– Kolla på den här Calle! Det är bra om du kan skaffa en sådan … gärna flera, sade Haeggman och blinkade mot unge Strandberg som log imponerat.
Precis som Kajsa Bergqvist hyllade Joakim Haeggman Nätverket Österlens satsning på unga elitsatsande idrottsungdomar.
– Vilken fantastisk möjlighet och utbildning ni ger dessa ungdomar! Att få prata inför Nätverkets medlemmar är en jättenyttig erfarenhet som kan betyda mycket den dag man för första gången sitter på en presskonferens med kamerorna smattrande runt omkring sig och allas blickar riktade mot sig själv.

Läs hela artikeln om Joakim Haeggmans föredrag på Tomelilla Golfklubb.


Team Nätverket. Från vänster: Calle, Joel, Elin (Team Manager), Kornelia, Emma, Olivia. Nikola saknas på bild.

Proffsigt av professorn
Efter sommaruppehållet var vi tillbaka på Ystads Teater för att på årets tredje frukostmöte njuta av ett proffsigt föredrag signerat forskaren Malin Tillmar. Hon bjöd på ett axplock av fakta, erfarenheter och insikter från sin forskning kring entreprenörskap i olika sammanhang – både ur ett nationellt och globalt perspektiv. Vi fick höra ett par roliga anekdoter från små företagare i den stora världen och vi fick ta del av Malins tankar om bristen på global insikt och mångfald i bilden av hur en entreprenör ser ut. Hur man får företag, kommuner, landsting och det civila samhället att samverka på bästa sätt, var en annan fråga som Malin resonerade kring.

Joel tackade
Under morgonen fick också en rapport från motorsportstjärnan (etiketten ”talang” känns faktiskt utgången) Joel Eriksson. Fartfenomenet från Tomelilla, som togs upp i Team Nätverket redan som 13-åring, är numera en internationellt meriterad racingförare som vi i Nätverket Österlen är stolta över att ha fått vara med och lotsa fram till världseliten.
Och Joel själv framförde under morgonen sin djupa tacksamhet över det stöd han under sin tid i ”teamet” erhållit från Nätverket.
– Det har betytt väldigt mycket för mig och min satsning, sa Joel som nu faller för åldersstrecket och därmed lämnar en ledig plats i Team Nätverket.
Joel Eriksson må ha gjort sitt sista framträdande på stora teaterscenen i Ystad (i alla fall som stipendiat) men på världens motorsportscener lär han kunna beskådas flitigt i många år framöver …

Tungt för Nikola
Även Triathlon-talangen Nikola Boron slussas ut från Team Nätverket vid årsskiftet (mer information om de nya stipendiaterna kommer inom kort) men till vår stora glädje har Nikola tackat ja till en roll där hon kommer att jobba med Nätverkets sociala medier. Nikola har haft ett tungt år under vilket hon drabbats av flera motgångar i form av förkylningar och andra sjukdomar. Och som om inte det var nog upptäckte läkarna i höstas att Nikola lider av ett tillfälligt hjärtfel.
– Det är förstås tråkigt att inte kunna träna men jag känner mig mentalt stark och vet att man måste vara förberedd på allt. Jag kommer tillbaka! lovar Nikola.

Klicka här för att läsa mer om frukostmötet med Malin Tillmar.

Ödmjuk börsmiljardär
På årets sista frukostmöte gästades vi av en riktig höjdare. Miljardären Olof Stenhammar var med och skapade den moderna börshandeln och är en av världens historiskt sett mest betydelsefulla finansmän. Men inte ens ett embryo till högfärdighet kunde skönjas hos 77-åringen under hans till synes helt manusbefriade men ändå eminent och med mycket humor kryddade föredrag. Tvärtom så inledde Stenhammar med ett skämt som visar på stor ödmjukhet …
– Jag gör det här gratis. Det är bäst så. För om ni inte blir nöjda kan jag alltid hävda att ”you get what you pay for…”, skojade Olof som emellertid knappast behövde oroa sig för att Nätverkets företagare skulle lämna den anrika teatern missnöjda.

Relegerad i Lund
Vi fick lära sig en hel del nytt om Olof Stenhammar denna septembermorgon. De flesta av oss kände till exempel inte till att den framgångsrika finansmannen som 13-åring blev relegerad från Katedralskolan i Lund, eller att han fick sparken från Bonnier som 42-åring. Knappast någon hade väl heller kunnat ana att Olof brottas med ett konstant dåligt självförtroende, vilket bottnar i att han som barn aldrig fick beröm och därför utvecklade ett mycket starkt bekräftelsebehov. Att Olof Stenhammar ledde den kommitté som jobbade för att få sommar-OS 2004 till Stockholm är mer känt och han är även med och stöttar Sveriges satsning på att bli värd för vinterspelen 2026.

Kärt återseende
Förutom Stenhammars härliga framträdande fick vi träffa pingislöftet Kornelia Jönsson som lämnade en intressant rapport från sin säsong. Köpingebro-tjejen har ett kämpigt år bakom sig men är nu tillbaka i full träning, fast besluten att fortsätta sin elitsatsning. Ett kärt återseende fick vi av motocrossföraren Filip Bengtsson, som efter några år i Holland flyttat hem till St Olof på Österlen. Att den före detta Team Nätverket-stipendiaten fortfarande håller hög klass råder det ingen tvekan om. Bara en vecka innan återbesöket hos Nätverket Österlen blev han nämligen svensk motocrossmästare i sprint.

Läs hela artikeln från frukostmötet med Olof Stenhammar.

Gås med twist
Efter Olof Stenhammars förstklassiga show satte vi punkt för nätverksåret med den traditionsenliga gåsamiddagen, denna gång i något modifierad form. Skepparps Vingård och kocken Manuel Diaz hade skapat en meny som togs emot med både nyfikenhet och positiv överraskning. Vi fick smaka svartsoppa i form av en korv med en touch av äpple och plommon, spränggås med pepparrotsgrädde och stekt gås med tillbehör som picklad rödkål, brysselkål och äppelkompott.

perikles

Perikles showade
Desserten var en krämig skånsk äppelkaka under ett täcke av grädde. Allt lika vackert presenterat och välsmakande! Underhållningen lämnade heller inget i övrigt att önska – klassiska Perikles uppträdde i en fullsatt teatersalong! Och som grädde på moset toppades showen av rutinerade Elvis-tolkaren Glenn Wish och en av Österlens mest lovande scenartister, Anna Hanna Rosengren.

Nu laddar vi för ett nytt nätverksår – med minst lika spännande föreläsare och (tro det eller ej) ännu fler roliga evenemang! Redan innan det första frukostmötet bjuder Nätverket Österlen nämligen på två kul nyheter – Hockeyfest i Malmö Arena och Nätverket Open i bowling. Mer information om den förstnämnda aktiviteten har levererats i ett nyhetsbrev och finns också på vår hemsida.

Gott nytt år, bästa medlemmar!

Text: Kostas Foussianis
press@natverketosterlen.se

Frukostmöten 2019:
22 mars
18 april
24 maj
30 augusti
27 september

Övriga aktiviteter:
26 januari: Hockeyfest i Malmö.
28 februari Nätverket Open Bowling Ystad
24 maj Nätverket Open Golf Tomelilla
24 okt Gåsamiddag

 

 

 

Teamtraff2023
31 mars - 2023

Teamträff 2023

Teamträff 2023 - En trevlig kväll i sportens anda på O’Learys i Ystad För…
tova hatton
8 februari - 2023

Tova Hatton - Golf

Namn: Tova Hatton. Född: 2005. Födelseort: Solothurn, Schweiz. Bor: Borrby.…
Teamträff 2022
28 april - 2022

Teamträff 2022

Full koncentration. Idrottsungdomarna i Team Nätverket och deras föräldrar…
18 februari - 2022

Julia Orswall - Tennis

Namn: Julia OrswallFödd: 2007Födelseort: HagestadBor: Ystad och HagestadSport:…
27 augusti - 2020

Teamträff 2020

Övningen där ungdomarna i Team Nätverket fick i uppgift att välja ut tre…
23 februari - 2020

William Wistrand - Golf

Namn: William Wistrand Född: 2005 Födelseort: Lund Bor: Simrishamn Sport: Golf…
16 februari - 2020

Teamupptakt 2020

Jessica Jönsson, Elin Jeppsson Lindén och Lasse Nilsson från Nätverket Österlen…
29 Maj - 2019

Teamträff 2019

Den idrottspsykologiska rådgivaren Tobias Richard berättade hur viktigt det är…
13 oktober - 2015

Calle Strandberg

Namn: Calle Strandberg Född: 2000 Bor: Ystad Klubb: Abbekås GKResultat:…
27 augusti - 2015

Nikola Boron

Triathlon-tjej med stora drömmar Hon tränar 5-6 dagar i veckan, ofta två gånger…
24 december - 2013

Kornelia Jönsson

Namn: Kornelia JönssonFödd: 2000Födelseort: YstadSport: BordtennisModerklubb:…
30 augusti - 2013

Sommarslut

Ja nu verkar det som att sommaren börjar ta slut ändå. Det har varit en…
27 augusti - 2013

Jag lever!

Ojojoj så länge sen jag skrev, livet kom helt enkelt ivägen. Har haft mycket…
26 augusti - 2013

Lidköpings Open

Senaste tävlingen var Prins Carl Philip Racing Pokal. Den kördes i Lidköping…
25 augusti - 2013

Säsongstart

Nu är sommarträningen snart över för denna gången och tävlingar ska igång igen.…
15 augusti - 2013

Spänst

Nu sitter jag på tåget och skriver träningsdagbok efter första passet idag. Va…
14 augusti - 2013

Först på gymmet

Nu blir det ett kort morgonpass innan jobbet. Ikväll ska jag hålla i…
12 augusti - 2013

Ett normalt liv

Denna helgen har inte bestått av så mycket träning och inget jobb, men just…
10 augusti - 2013

SM veckan!

Då var årets SM passerat! Detta började med en hel del träning, både onsdag,…
9 augusti - 2013

SM-helgen

För inte alls länge sen kunde jag inte ta mig någonstans utan kryckor eller…
7 augusti - 2013

Rutiner

Visst är det underbart med sommar och semestertider! Men det ska faktiskt bli…
7 augusti - 2013

RB German Junior WJGS

Första dagen på German masters Jag kom till banan i god till, värmde upp ca…
6 augusti - 2013

Fem kilometer!!

Tänk att det redan är augusti! Har tiden verkligen alltid gått så här fort?…
5 augusti - 2013

Senaste tävlingarna

Den senaste tiden har jag haft mycket tävlingar och inte kunnat uppdatera…
1 augusti - 2013

Bra träningsdagar

Hallå hallå! Löpningen gick strålande bra i tisdags, blev hela 20 minuter i ett…
30 juli - 2013

Back on track!

I söndags när jag kom hem från Lund blev det ett träningspass på…
28 juli - 2013

Lååång resa!

Hej på er! Någon mer som fick ändra sina planer lite igår? Själv åkte jag tåg…
25 juli - 2013

Plötsligt händer det!

Nu mår jag verkligen prima! Har precis kört bästa passet på länge, och då har…
24 juli - 2013

Äntligen mjölksyra

Igår körde jag äntligen första riktiga cykelintervallerna med mjölksyra sen…
20 juli - 2013

Första "löpningen"

Träningen går alldeles utmärkt nu! Testade jogga på löpbandet i tisdags, typ…
18 juli - 2013

På landet

Hallå hallå! igår jobbade jag 8-14 och sen hade jag en riktigt bra eftermiddag.…
16 juli - 2013

Fullt upp!!

Jag har verkligen fullbokat varje dag! Jobbar som en dåre, tränar många…
16 juli - 2013

Äntligen!

Ester levererade super i 140 i grevlunda med ett ner i omhoppningen och därmed…
14 juli - 2013

Min lediga torsdag

I torsdags var jag helt ledig från jobbet så det blev en heldag med min systers…
11 juli - 2013

Leeedig!!

Hallåhallå! Jobbade till 21 igår men nu är jag äntligen ledig en hel dag!!! Är…
10 juli - 2013

60km

Hej på er! Planerna blev lite ändrade igår... Det lugna passet blev istället 6…
9 juli - 2013

Wallander

Godmorgon! Idag blir nog en ganska lugn dag på träningsfronten, är stel lite…
8 juli - 2013

Äntligen sommar!

Allt man gör går så mycket lättare bara för att solen skiner och man slipper…
2 juli - 2013

020713

Gud så länge sen jag skrev! Har jobbat nästan varje dag sen studenten och när…
26 juni - 2013

Uppladdning

Nu laddar jag upp inför SM den 1-4 augusti på min hemma bana i Kristianstad…
17 juni - 2013

Hard work work

Jag lever! Men har som vanligt haft fullt upp och inte hunnit blogga. Har haft…
14 juni - 2013

Åby

Förra helgen gjorde vi fina starter på Åbys nya tävlingsanläggning! Fantastisk…
12 juni - 2013

Knäkontroll

Halloj! Nu ska jag åka hem från Malmö, var precis på återbesök hos han som…
9 juni - 2013

YSB

Hej hopp! Bloggen fick visst ta en liten semester den senaste veckan, har haft…
3 juni - 2013

Fixardag

Jag har verkligen uträttat alla möjliga små ärenden idag! Näst sista…
1 juni - 2013

I Helsingborg

Hallå hallå! Igår cyklade jag 50 fantastiska minuter innan det bar av mot Lund…
30 Maj - 2013

Sommarkänslor

Hejhej! Jag har haft en helt underbar dag! Inga tider att passa, inga…
30 Maj - 2013

Leeediiig

Tänk att skolan verkligen är över nu! Jag tog lite sovmorgon idag och nu blir…
28 Maj - 2013

EM BESKED!!

Nu har jag fått besked om EM laget! I år blev det ett bra besked, jag kommer…
27 Maj - 2013

Nordea master kvalet

Tid att spela sig till en plats på Nordea Masters! Det börja inte bra 3 bogeys…
27 Maj - 2013

Skandia Junior Open

Nu är Skandia Junior Open färdig spelad jag kom på en 17:de plats med mycket…
27 Maj - 2013

Träningen går framåt

Idag har det blivit mycket träning för mitt knä. Imorse cyklade jag 30min andra…
27 Maj - 2013

Receptet

Kul att du vill testa muffinsen Josse! Jag bytte ut några ingredienser och…
26 Maj - 2013

Hälsomuffins

Hallå! Efter ceremonin igår åkte jag till Josse och hade en myskväll och fixade…
25 Maj - 2013

Stipendium på skolan

Äntligen lördag! Fast hela veckan har egentligen varit ganska lugn för mig, men…
24 Maj - 2013

Borås och Björbäck

Två nationella tävlingar har vi nyss gjort! Lindos har skött sig bra, och…
21 Maj - 2013

En tisdag i köket

Jag har varit lite orolig över hur knät skulle reagera på morgonens träning,…
21 Maj - 2013

Premiären

Nu har jag kört 3 tävlingar och dessa tävlingar har vi oehört stora framsteg.…
21 Maj - 2013

Hemskaste rehabpasset

Träningen blev inte riktigt så rolig som jag hade tänkt mig, blev istället det…
21 Maj - 2013

Godmorgon!

Nu åker jag till sjukgymnasten och sen blir det träning JIPPIELäs mer: Amanda…
20 Maj - 2013

bakning

Hej på er! Idag har varit en riktigt chill dag. Va i skolan 9-16 och sen blev…
20 Maj - 2013

Skottland, England

Vecka 18 var jag i Skottland och England med landslaget för att spela. Vi börja…
19 Maj - 2013

Skämt å sido

Nu rullar vi hemåt efter en supermysig och verkligen händelserik helg! Skojade…
17 Maj - 2013

Fast i en bilkö...

Såå segt!! Tur det kommer någon rolig bil att kolla på då o då hahaLäs mer:…
17 Maj - 2013

Varberg nästa!

Idag tränade jag med Emma, kunde inte köra så värst mycket men lite mage och…
16 Maj - 2013

Livet leker

Fick precis veta vad jag fick på slutprovet i fysik och även i slutbetyg, VG!!…
16 Maj - 2013

Slut på tävlingarna

Ännu en säsong har spelats och det var den sista som junior. Kanske var det…
16 Maj - 2013

Prommis och rehab

Det har inte blivit så många inlägg på sista tiden, ber om ursäkt för det! Men…
13 Maj - 2013

Återkontroll

Hej på er! Nu är jag äntligen på gång igen efter ett segt bakslag. Igår började…
12 Maj - 2013

Wii

Ester hoppade super med ett ner i 140 i lördags! Jag hade dock två tidsfel med,…
8 Maj - 2013

Inget flyt precis

Efter fysiken igår åkte Emma och jag till malmö, ni kan ju gissa vad som hände…
7 Maj - 2013

Lång men rolig dag!

HallåHallå! Som sagt så fick jag inte träna idag, men jag hittade på lite annat…
7 Maj - 2013

Första träningen

Igår tränade jag alltså första passet efter operationen. Cyklade i 8min, körde…
5 Maj - 2013

6 dagar

Framstegen fortsätter... Jag har inte ont i knät längre, nu är det bara…
4 Maj - 2013

Mål 1

Idag blev det en tur till Malmö med pappa, han skulle kolla på möbler och jag…
3 Maj - 2013

Bra dag!

Snart dags att sova men ville bara berätta att min fredag får helt klart…
3 Maj - 2013

It´s Friday

Halli hallå! Svullnaden har lagt sig riktigt mycket igår och inatt, och nu…
2 Maj - 2013

De första dagarna

Hej på er! Dagarna känns ganska långa så det känns som en evighet sen jag…
30 april - 2013

sommaren 2014

Jag sov faktiskt ganska bra inatt, vaknade några gånger för att jag hade ont…
29 april - 2013

Lagad

Det har varit en lång dag, kom hem vid 17. Nu mår jag illa, har ont och är…
29 april - 2013

Franska över!

Ber om ursäkt till mina läsare att jag inte skrev i Frankrike, vi hade inte…
29 april - 2013

Mot Trelleborg

Godmorgon! Nu har den stora dagen äntligen kommit ;) jag har inte kommit in på…
26 april - 2013

Fredagsmys hela dan

Hej där! Idag har varit en lugn fredag, eller jag har ju haft fullt upp hela…
24 april - 2013

tisdag och onsdag

Shit pommes vad mätt jag är!! Har precis ätit en stor middag på jensens, godare…
23 april - 2013

Det går bra nu!

För tillfället går allt bra nu! Lilla B är super fin och ska gå lite 125…
21 april - 2013

Fortfarande sjuk

Hallå! Nu börjar jag bli lite orolig inför måndag, fast inte för själva…
19 april - 2013

motivation

Nästan alltid när jag känner mig deppig och när träningen inte går så bra…
19 april - 2013

Deppig

Ledsen för sämst uppdatering under veckan! Brukar bli så när jag är med min…
15 april - 2013

En bortglömd bild

Glömde lägga ut denna bilden igår, tog den med mobilen på promenaden i skogen.…
15 april - 2013

Nyheter!

Oj oj, det var längesen jag skrev här. Men nu är jag tillbaka! Mycket har hänt…
14 april - 2013

Tung period

Tyvärr har det inte gått alls bra sista tiden. Jag har haft problem med en fot…
14 april - 2013

Vad har hänt?

Eftersom knät har krånglat lite de senaste dagarna har jag bara kört ett…
13 april - 2013

Pyssel

Jag behövde inte hoppa in på jobbet idag, så sköönt för jag hade så mycket…
10 april - 2013

Fullspäckade dagar

Idag har varit en fullspäckad dag! Träning, skola, tandläkare, skola, träning i…
8 april - 2013

Spännande!

Hej! Nu är det längesedan jag skrev och det har hänt mycket! Lilla B har varit…
7 april - 2013

Uppe med tuppen

Klockan ringde redan vid 7 imorse för idag bar det av till Malmö. Va på…
6 april - 2013

En lördag i skolan

Då va det gjort! Så skönt att ha provet undanstökat. Matten gick nog bra men på…
5 april - 2013

Högskoleprov

Äntligen helg...eller inte! Imorgon är det dags för mitt livs första…
4 april - 2013

Operationstid

Idag fick jag veta när jag ska opereras!! Den 29 april blev det, så det är…
3 april - 2013

Back in school

Japp då har allvaret börjat igen. Eftersom vår tvättmaskin har gått sönder va…
1 april - 2013

Drömmen är över

Hej hopp! Här sitter vi i lobbyn för sista gången, sorgligt, och väntar på…
31 mars - 2013

7000 bilder

Nu har vi alltså passerat 7000 (jag har inte skrivit fel, det är verkligen 7000…
31 mars - 2013

Sista dagen

Godmorgon! Nu väntar jag för en gångs skull på att Josse ska bli klar så att vi…
25 mars - 2013

Sentido Buganvilla

12 timmar efter att vi lämnat Ystad kom vi tillslut fram till hotellet! Shit…
25 mars - 2013

Finally

Nu har vi mellanlandat i Göteborg, snart åker vi på riktigt!Läs mer: Amanda…
24 mars - 2013

Bara en dag kvar nu!!

ÄNTLIGEN LOOOOV!!! Som jag har längtat, det ska bli så sjukt underbart att åka…
21 mars - 2013

Bio plus fika

Jag är fortfarande deppig över att inte kunna träna ordentligt, men vet ju att…
21 mars - 2013

Hos sjukgymnasten igen

Nu har jag varit hos sjukgymnasten igen, han sa inte så mycket mer än att jag…
20 mars - 2013

5 dagar!!

japp, längre än så är det inte tills vi åker, som jag längtar!! Igår fick jag…
18 mars - 2013

Hos sjukgymnasten

Heej! Igår la sig svullnaden äntligen lite, och jag kunde gå hyfsat utan…
15 mars - 2013

2013

Har ni sett? Nu finns det en mapp för 2013 med! Satt i 40 minuter och flyttade…
13 mars - 2013

Tennis dygnet runt

Jag har varit på en tävlingsresa med klubben i Karlskrona. Det var en dygnet…
13 mars - 2013

Dagens besked

Läkarbesöket gick väldigt fort idag. Eftersom knät är svullet kan man inte…
13 mars - 2013

BAKSLAG

Måste säga att just nu hatar jag livet! Igår sprang jag ju och allt gick så…
12 mars - 2013

Nu är vi på G igen !

Alla hästarna är igång nu och känns fina! Dom har varit hos veterinären och…
12 mars - 2013

vintern är tillbaka

Hej! Jag glömde ju lägga ut bilderna från i söndags, var iaf i Malmö och…
11 mars - 2013

11-03-13

Träningen gick bra imorse, var bara ett lugnt pass med cykel och vattenlöpning.…
11 mars - 2013

Snö...

VILKEN SNÖSTORM!!!! Helt sjukt så mycket snö det har kommit inatt, riktigt…
10 mars - 2013

En lördag på Ica

Godkväll alla läsare ;) Jag överlevde jobbet igår! Verkade som att alla var…
9 mars - 2013

jobb jobb jobb

Hej hopp! Jag fick en fin start på helgen med träning och god lunch. Nu ska jag…
8 mars - 2013

Lovely Friday

Här ligger jag i sängen igen, redo att somna vilken sekund som helst. Idag har…
8 mars - 2013

Nytt år, nya tävlingar

Hej! Nu var det ett tag sedan jag skrev på min blogg så nu kommer det många nya…
7 mars - 2013

100-dagars

Igår hade jag fullt upp så då blev det inget inlägg, men ni kan va lugna för…
5 mars - 2013

En fin tisdag

Jag har haft en nästan perfekt dag. Eller nu när jag tänker efter har jag ju…
4 mars - 2013

210 - nytt rekord!!

Nog om kläder, här kommer rapporten från kvällens träning. Emma och jag körde…
4 mars - 2013

Ystad levererar

På onsdag är det bara 100 dagar till studenten, och det ska såklart firas! När…
4 mars - 2013

Ny vecka Nya möjligheter

Mycket bättre start på veckan kan man inte få. Hade ett härligt träningspass på…
3 mars - 2013

Min söndag

Tro det eller ej, men idag har jag joggat i slingan igen!! :D Det gjorde lite…
3 mars - 2013

Dutch Junior

I veckan som gick var jag i Holland och spelade Dutch junior. Det är en av dom…
2 mars - 2013

Redan den andra mars!

Jag hade en jättemysig kväll med Josse igår. Vi gjorde hamburgare och en god…
1 mars - 2013

LÖPNING I SKOGEN

Har riktigt mycket att göra i skolan nu, är helt stressad. Det är liksom så…
28 februari - 2013

dagens träningar

Hejhej! Är supertrött så det blir ett kort inlägg för en gångs skull ;) Det…
28 februari - 2013

Fri lööööööpning

Igår var en jobbig dag i skolan, men ändå blev dagen underbar!! för när jag…
26 februari - 2013

En lugn kväll

Halloj! Idag blev det bara ett pass, känns så konstigt att ha så mycket tid…
26 februari - 2013

Tisdag morgon

Godmorgon! Klockan är bara lite över nio men jag är i full gång. Har redan…
25 februari - 2013

Svedala nästa!

Det var riktigt nära att jag missade tåget, men hann precis så nu är jag på väg…
24 februari - 2013

Ett annorlunda långpass

Tänkte bara titta in och berätta att träningen gick riktigt bra i eftermiddag.…
24 februari - 2013

Sista dagarna på lovet

Hej! Ber om ursäkt för dålig uppdatering på bloggen de senaste dagarna, har…
20 februari - 2013

Snart hemma

Efter lunch åkte jag från Varberg till Lund. Där stannade jag för att träna ett…
19 februari - 2013

Hemmaspa

Igår va första lovdagen, men det blev inte någon sovmorgon för min del. Träning…
14 februari - 2013

Alla hjärtans dag

Har inte haft en enda lektion idag så det blev sovmorgon - så underbart skönt!!…
13 februari - 2013

Första löpstegen

Ledsen att jag inte skrev igår efter passet, fast jag sa att jag skulle de...…
12 februari - 2013

Junior-SM

Så var mitt sista ungdoms-SM spelat. Tittar jag tillbaka på alla SM-tävlingar…
12 februari - 2013

Nästa stopp - cykeln

Hade så galet mycket att göra igår, mest plugg, så det blev inget inlägg. Fast…
9 februari - 2013

Friidrott på TV

Idag körde jag ett träningspass på badhuset. Först cyklade jag i 40min och sen…
9 februari - 2013

Grillningen

Som jag skrev igår hade vi en grillkväll, det var hur mysigt som helst och…
9 februari - 2013

Freeedag

Har haft en lugn men samtidigt händelserik dag. Inget jobb, vilket var skönt.…
7 februari - 2013

Mjölksyra!!!

Tjolahopp tjolahej! Här sitter jag dödstrött med fysikböckerna framför mig, har…
6 februari - 2013

Pastasallad

Jag hann i tid till jobbet! Trodde det skulle ta närmre 30min att gå från…
6 februari - 2013

skola och jobb

Godmorgon! Supertrött som vanligt på morgonen, men inatt sov jag faktiskt typ…
5 februari - 2013

Dagens träning

Idag gjorde jag en ny mix av konditionsträning. började med 30min crosstrainer,…
5 februari - 2013

American pancakes

Började jobba klockan 7 idag så det blev verkligen en tidig morgon! Slutade…
4 februari - 2013

Kunde inte låta bli!

Var bara tvungen att träna ikväll fast jag hade tänkt vila. Är glad jag gjorde…
4 februari - 2013

Ingen ketchup?!

Då va det måndag igen! Startade dagen med träning klockan 8.00, var med på…
3 februari - 2013

Matteångest

Dagen började riktigt bra fast tyvärr så blev eftermiddagen inte fullt så bra…
3 februari - 2013

Fixarsöndag

Godmorgon! Sov till typ halv 10 idag, såå skönt! Efter en lång frukost och ett…
2 februari - 2013

Fuerteventura!!

Det gick riktigt bra på jobbet, i början var jag en sån seg kassörska som tar…
1 februari - 2013

Jobb

Har inte lika ont idag men känns fortfarande inte så bra som innan jag var hos…
31 januari - 2013

ny spellista

Nu när det är lite upförsbacke i mitt liv tänkte jag att jag skulle göra något…
31 januari - 2013

en lång lång dag

Hade så mycket att tänka på igårkväll så glömde skriva om träningen i malmö.…
30 januari - 2013

Den slutliga domen

Vilken start jag har fått på 2013... kan iaf bara bli bättre!! Hade hoppats på…
30 januari - 2013

På E65:an

Nu är jag på väg till Malmö, ska inte va där förrän 16.30 men är bäst att köra…
29 januari - 2013

Frisk igen :)

Min mirakelkur funkade igår, blev frisk lika fort som jag blev sjuk... Känner…
26 januari - 2013

Motiverad till tusen!!

Har haft en härlig men kall lördag i Malmö idag. Det blev ganska många timmars…
25 januari - 2013

nu tar jag helg!

Än en gång har jag överlevt fysiken! Nu sitter jag här på skolan och är…
24 januari - 2013

På rätt väg!

Nu är jag supertrött, men innan jag ska sova måste jag bara göra detta lilla…
23 januari - 2013

styrka i malmö

Igårkväll pluggade jag ju fysik, och nu är jag så himla nöjd! Fick verkligen…
22 januari - 2013

WET VEST

Shit pommes vad trött jag va imorse! Skulle gått upp halv sju men tror klockan…
21 januari - 2013

I bilen

Imorse var jag hos min astma- och allergiläkare, på en årlig koll bara. Allt…
20 januari - 2013

Helgen

Båda mina systrar och deras familjer har varit här hemma hela helgen. Det har…
19 januari - 2013

Swedish International

Nu i veckan var jag uppe i stockholm för att spela Sveriges enda…
18 januari - 2013

Begravningen

Begravningen var jättefin med fina blommor och sång, men ändå så sorgligt. Nu…
17 januari - 2013

En svart klänning

Imorgon ska jag på begravning. Det är inte precis min stil att ha helt svarta…
16 januari - 2013

12x5min

Sitter här hemma och slappar lite. Jag har faktiskt kört ett hårt pass idag,…
15 januari - 2013

-10

Sjukt, men sant! Det är faktiskt 10 minusgrader nu. För en gångs skull kan jag…
13 januari - 2013

sextiofem minuter

Det var så skönt med sovmorgon igår så jag gjorde en repris idag. Egentligen…
12 januari - 2013

lördagsmys

Det blev ett ganska lätt pass i eftermiddag. Cyklade 10 minuter riktigt sakta…
12 januari - 2013

12/1

Hej hopp! Tänk att det bara har varit skola i 3 dagar, det känns ju som 3…
11 januari - 2013

Tagen på bar gärning

Tänkte bara kika in och önska alla en skön fredagskväll! Jag kunde inte haft en…
11 januari - 2013

F R E D A G

Vilket underbart väder det är idag!! Man vill ju bara va ute hela dagen, fast…
10 januari - 2013

Ännu en morgon i gymmet

Idag är en riktigt lugn dag! Jag har bara en lektion 13.30-14.50, såå chill :)…
9 januari - 2013

Lycklig tjej

Det gick superbra på träningen imorse! Jag startade med 20 minuter på…
8 januari - 2013

Sista lovdagen

Då är lovet i stort sett över nu då... ska faktiskt bli ganska skönt att få…
7 januari - 2013

Träning i Malmö

Det var riktigt kul att träna i Malmö ikväll, är så länge sen sist jag körde i…
7 januari - 2013

Fair Play Cup

Jag avslutade 2012 bra! Jag vann damsingeln i Fair play cup i Malmö. Första…
7 januari - 2013

5 minuters lycka

Klockan ringde 07.45 idag, shit vad trött jag var då! Nu är det bara att vänja…
6 januari - 2013

Gamla härliga minnen

Tittar just nu på gamla foton från tävlingar och träningar i somras och året…
6 januari - 2013

Stora framsteg!

Testade att trampa runt lite på motionscykeln här hemma precis, och nu är det…
5 januari - 2013

Shoppingfynden

Här är några av plaggen jag köpte igår Först ut - ett linne från bikbok Lätt…
5 januari - 2013

Emporia

Igår började jag dagen med ett styrkepass för bålen (eller mest mage), blev…
3 januari - 2013

Samtal från USA

Imorse var jag hos sjukgymnasten, tänkte att det borde gå bra eftersom knät har…
2 januari - 2013

Barnvakt

Kom hem från Lund för någon timme sedan, har varit barnvakt typ hela dan. Det…
2 januari - 2013

När 2012 blev 2013

Nyår blev hur bra som helst! Isabell och jag fixade för- och huvudrätt på…
1 januari - 2013

Äntligen igång igen !

Nu är alla hästarna fullt igång igen och dom känns faktiskt riktigt fina! Vi…
31 december - 2012

Nyårsafton!!

Isabell kom till Ystad i lördags, så kul att äntligen träffas igen!! Igår hade…
27 december - 2012

Julen

Har haft en supermysig jul hos min syster. Efter Kalle kom tomten, sen blev det…
23 december - 2012

Jul

Oj! Nu har det gått länge utan att jag hunnit skriva någonting... Sen jag skrev…
21 december - 2012

12 veckor

Igår var det skolavslutning så nu är det JULLOV!! Grymt skönt! Började lovet…
21 december - 2012

Tränings dag efter MC

2012-12-20 Idag var det en heldag på övningsområdet. Det var 6st som missade…

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar