header20190423

Företag i Nätverket: Plåt på Österlen

plat-pa-osterlen
Toppkvalitet genom hela processen
Välrenommérat plåtslageri ny medlem i Nätverket Österlen
Hög kvalitet i material, arbeten och service.
Där har du ingredienserna som på mindre än ett decennium gett Plåt på Österlen Ab ett oklanderligt renommé i branschen.
Och som förvandlat en liten enskild firma till ett aktiebolag med åtta anställda och en årlig omsättning på över sex miljoner kronor.
 
För åtta år sedan startade Tim Nilsson och hans pappa Bo Mårtensson plåtslageriet på Hannelundsgatan i Tomelilla. Då var det en liten enskild firma med ett fåtal kunder – idag är Plåt på Österlen ett aktiebolag (bildat 2011) med åtta anställda, sex miljoner i omsättning och en trogen kundkrets som spänner över hela Österlen och Ystadregionen.
Bland företagets kunder kan nämnas Ystad kommun, Tomelilla kommun och HSB.
– Vi har även en del jobb i Malmö, Lund och Trelleborg, säger Tim Nilsson som tycker att företaget i nuvarande form och storlek har hittat en passande kostym. 

Gott rykte
Verksamheten – och omsättningen – har växt successivt i takt med att Plåt på Österlen AB har blivit ett namn i branschen. Företagets signum är att kombinera professionellt arbete med god kundkontakt och personlig service genom hela processen.
- Det viktiga för oss är att garantera kvaliteten i alla led och då tror jag att 8-10 anställda är perfekt. Vi har över 45 års erfarenhet av branschen och har hunnit samla på oss så mycket kunskap och erfarenhet att vi kan ställa garanti för att vårt jobb håller högsta kvalitet, säger Tim Nilsson.
Ambitionen omfattar inte bara arbetets utförande utan i lika hög grad material, kundkontakt och synen på intern utveckling.Satsar på utbildning
– Vi som jobbar på företaget genomgår med jämna mellanrum utbildningar och kurser för att hålla oss uppdaterade med den senaste informationen och kunskapen i byggnadsplåtslageri och även inom ansvar och försäkringar. Allt för att kunden ska känna trygghet när den anlitar oss.
Tryggheten säkras också genom den höga servicenivån och den proffsiga kundkontakten som alltid omhändertas av Tim själv.
– All kontakt går direkt genom mig och på så sätt blir det både enkelt och tryggt för kunderna. Jag är alltid tillgänglig för att svara på frågor och sådana uppkommer ständigt i arbetsprocessen. Om exempelvis en leverantör skulle vara sen skapar det förstås en oro hos kunden och då går jag in och informerar och avhjälper så fort som möjligt, säger Tim engagerat.

Inte bara plåt
Plåt på Österlen utför för övrigt inte bara allt inom plåtslageri utan även mindre smidesarbeten och hela takbyten från grunden. På hemsidan kan du se referenser över några tidigare utförda arbeten som bidragit till att företaget skaffat sig så många nöjda kunder.
– Vi har inte satsat mycket pengar på marknadsföring genom åren.
02
Vårt goda rykte är istället resultatet av kvaliteten i vår service och våra arbeten, vilket spridits vidare av nöjda kunder, säger Tim Nilsson.
Från och med i år investerar Tim och kompani emellertid i ett medlemskap i Nätverket Österlen.

Bra intryck
– Jag har bevistat några frukostmöten tidigare och fått ett oerhört bra intryck. De kända föreläsarna är skickliga och atmosfären känns trevlig och avslappnad. Dessutom gillar jag stödet till de elitsatsande lokala idrottsungdomarna och sättet ni gör detta på. Det är väldigt kul att man kan följa dem via reportage, bloggar och presentationer under mötena, säger Tim och fortsätter.
– Nätverket Österlen känns helt rätt på alla sätt. Lasse Nilsson (Nätverkets driftschef, reds anm) är oerhört proffsig och trevlig och jag har hört många andra nätverksföretag vittna om hur stort värde medlemskapet har haft för dem, säger Tim Nilsson.
Det verkar således som om Nätverket Österlen har en del gemensamt med Plåt på Österlen Ab.
Med ett gott rykte och nöjda kunder kommer man långt.
Text och foto: Kostas Foussianis
E-post: press@natverketosterlen.se
 
PLÅT PÅ ÖSTERLEN AB
Hannelundsgatan 2
273 35 TOMELILLA
Tel: 0417-101 00
E-post: tim@platpaosterlen.se
Internet: www.platpaosterlen.se
Tim Nilsson - Plåt på Österlen
Tim Nilsson  - Plåt på Österlen
 
– Jag fick jobb som marknadschef på Persöner i Ystad men startade så småningom en egen inredningsarkitekturbyrå med basen i Göteborg. Vi jobbade med objekt över hela skandinavien och affärerna gick strålande.
Ända fram till 1991.
Då kom den stora bankkrisen.
Den slog till lika oväntat som obarmhärtigt.
– I princip hela arkitektbranschen stod utan arbete men jag hade som tur var redan uppgraderat min kompetens genom att utbilda mig till fastighetsmäklare. Så jag sadlade om ganska snabbt, säger Hardy medan Waldy pockar på uppmärksamheten vid ett av bordsbenen.
Hardy grundade SMP – en traditionell mäklarbyrå med småhus och bostadsrätter till försäljning. Senare utvecklades verksamheten när fokus kom att riktas mot den tysktalande marknaden. I samverkan med ett antal andra mäklare tog Hardy fram en huskatalog med ett 80-tal objekt i södra Sverige.REPORTAGE OM OCH MED MEDLEMMAR

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar