header20190423

Företag i Nätverket: Team Sportia

Team Sportia Ystad - Medlemmar i Nätverket Österlen
Skoproffs med brett sortiment!
Team Sportia går in i Nätverket och stöttar teamet
 
Brett sortiment, kompetent personal och hög servicenivå.
Men framför allt – duktiga på allt som har med skor att göra.
Nya nätverksmedlemmen Team Sportia är sportaffären som alltid ställer ut skorna men ändå alltid tar sin uppgift och sina kunder på största allvar.
 
Det har gått 25 år sedan Team Sportia-koncernen bildades och lika länge sedan vd:n Anders Månsson började jobba i butiken på gågatan i Ystad.
Jubileumsåret till ära har Team Sportia haft den goda smaken att bli medlemmar i Nätverket Österlen.
Att butiken ansluter sig till Nätverket innebär också att satsningen på Team Nätverket kan vidareutvecklas. Från och med i år har talangerna i Team Nätverket nämligen möjlighet att hos Team Sportia plocka ut träningskläder utan egen kostnad.

Stort sportintresse
– Det ska bli spännande att vara med och stötta den lokala ungdomsidrotten även på individuell nivå. Vi har ju jobbat mycket med lagidrotter så det känns kul att få sponsra enskilda talanger från regionen, säger Anders som ser fram emot att få knyta nya kontakter på Nätverkets frukostmöten och andra arrangemang.
Han har ett genuint och stort idrottsintresse som frodats ända sedan knattetiden i fotbollsklubben Charlo från Svarte, där Anders är uppväxt och fortfarande bor.
– Jag har spelat över 600 A-lagsmatcher för Charlo så det är klubben i mitt hjärta. Numera sitter jag också i styrelsen i klubben och är tränare för ett av pojklagen. Jag följer även handbollen på nära håll. I jobbet träffar jag hela tiden likasinnade och det är just kontakten med sportfolket som gör mitt jobb så roligt. 


117 butiker
Team Sportia är en av Sveriges ledande sportkedjor med 117 butiker och över 2,5 miljarder i omsättning. Butikerna ägs och drivs av lokala entreprenörer som har ganska omfattande frihet när det gäller inköp av produkter.
– Vår främsta styrka är det breda sortimentet och våra stora kunskaper om sportskor. Vi har länge gjort en medveten satsning på just skor och har hjälpt dem som knappt kunnat att nästan flyga fram i löparspåret, säger Anders.
Team Sportia utför en grundlig fotanalys och gjuter även – snabbt och till en relativt billig peng – sina egna sulor vilket skapar förutsättningar för att ge varje kund bästa möjliga service inför skoköpet. 
– Ungefär 50% av vår försäljning kommer från skor, vilket är betydligt mer än hos många andra Team Sportia-butiker.

Löpning glödhett
Annars brukar bredden vara nära förknippat med Team Sportia-kedjan. Här finns något för alla – från 3-åringen som ska få sina första sportskor till 80-åriga Agda som behöver utrustning till stavgången.
– Löpning och cykling är två områden som har en starkt uppåtgående trend.

02

Löpning har varit glödhett i flera år och cykling kommer allt mer. Fotbollen är ett område som fortfarande står sig starkt även om det blivit färre spelare i den övre tonåren på sistone, säger Anders Månsson.

Med Team Sportia med i laget blir Nätverket Österlens sportprofil ännu tydligare. Och vem vet – om några år kanske vi kan stoltsera med att ha bidragit till att lotsa fram en världsmästare eller olympisk medaljör?

Text och foto: Kostas Foussianis
E-post: resereportern@gmail.com
 
FAKTA TEAM SPORTIA YSTAD

Adress: Stora Östergatan 13, Ystad
Web: www.butiker.teamsportia.se/ystad/
Telefon: 0411-55 51 20
E-post: ystad@teamsportia.se
Öppettider: Mån-fre 10-18, lör 10-15

TEAM SPORTIA I SIFFROR
- Team Sportia har 117 butiker över hela Sverige. De besöks varje vecka av mer än 600 000 människor.
- Över 1000 personer arbetar i företaget.
- Team Sportia arbetar med cirka 1 500 klubbar och idrottsföreningar vilket innebär ca 200 000 idrottsutövare på olika nivåer.
- Sedan starten 1989 har kedjan fördubblat omsättningen som idag är 2,5 miljarder kronor per år.
03
 
 
– Jag fick jobb som marknadschef på Persöner i Ystad men startade så småningom en egen inredningsarkitekturbyrå med basen i Göteborg. Vi jobbade med objekt över hela skandinavien och affärerna gick strålande.
Ända fram till 1991.
Då kom den stora bankkrisen.
Den slog till lika oväntat som obarmhärtigt.
– I princip hela arkitektbranschen stod utan arbete men jag hade som tur var redan uppgraderat min kompetens genom att utbilda mig till fastighetsmäklare. Så jag sadlade om ganska snabbt, säger Hardy medan Waldy pockar på uppmärksamheten vid ett av bordsbenen.
Hardy grundade SMP – en traditionell mäklarbyrå med småhus och bostadsrätter till försäljning. Senare utvecklades verksamheten när fokus kom att riktas mot den tysktalande marknaden. I samverkan med ett antal andra mäklare tog Hardy fram en huskatalog med ett 80-tal objekt i södra Sverige.

REPORTAGE OM OCH MED MEDLEMMAR

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar