header20190423

Företag i Nätverket: Room Expo

room-expo
Grönt och skönt hos Roomexpo
Högkvalitativa och modernt designade inredningsprodukter, både för hemmet och den offentliga miljön.
Kryddat med några riktiga guldkorn i utbudet.
Roomexpo är inte Ystads största möbel- och inredningsbutik – men kan mycket väl vara den mest spännande… 
 
Sedan en tid tillbaka huserar inredningsbutiken Roomexpo på Tenngatan 8 i Ystad. Visningslokalen är en skön oas fylld av estetiskt tilltalande möbler som alla har sin egen unika design och, korta, historia. Roomexpo jobbar med ”nästan nya” kontors- och konferensmöbler och inredning som passar i offentlig miljö.
– Vi både köper och säljer och regeln är att möbeln får vara max tre år gammal för att det ändå ska kännas som nytt. Såvida den inte har ett finare designvärde, då kan vi ta oss an den ändå, trots att den är äldre, säger Paul Andersson som tillsammans med sambon Anita driver företaget.

Började på IKEA
Paul har jobbat i möbel- och inredningsbranschen i hela 40 år. Han började på IKEA i Arlöv, var sedan med och byggde upp IKEA:s fyndavdelning i Bulltofta och lärde sig allt om mattor på det internationella jätteföretagets mattavdelning. Paul har sedan samlat på sig massor av erfarenhet från olika uppdrag och projekt genom åren.
– Jag har inte en inredningsarkitekts utbildning men kunskaperna är nog på samma nivå. Framför allt brinner jag oerhört mycket för design och inredning. På ett event hade jag förmånen att prata möbler i tre timmar och folk var genuint intresserade. Då mådde jag bra, säger Paul och ler.
 

Personlig service
Pauls passion återspeglas både i möblerna och servicen.
– Vi bygger vårt varumärke på hög kvalitet och personlig service. Just service är en konkurrensfaktor som jag tror kommer att bli allt viktigare i framtiden. Vi är också kända för snabba leveranser och eftersom vi jobbar med ”nästan nya” möbler kan vi alltid erbjuda attraktiva priser med minst 1/3 rabatt på nypriset. 
Hos Roomexpo väljer man själv om man vill köpa, hyra eller leasa sitt möblemang och företaget bistår gärna med leverans av inredningen. Roomexpo hjälper också till att fixa fester – genom sitt lokala kontaktnät kan de leverera mat, möbler, tält, fotograf och ljudanläggning till de flesta typer av fester. I paketet ingår bord och stolar, glas och porslin samt bestick och dukar i tyg.

Lokala samarbeten
– Det är en tjänst som blir allt populärare. Vi gillar samarbeten och försöker utnyttja vårt lokala nätverk så mycket som möjligt.
Det märks inte minst i möblerna där man hela tiden försöker jobba lokalt.
Som de exklusiva, närproducerade Concrete-stolarna av Jonas Bohlin, klädda med kohud från välrenommerade Karlsfälts Gård och endast införskaffbara hos Roomexpo. Vissa exemplar av dess godbitar kan idag säljas för så mycket som 200 000 kronor! Svindlande!
Den läckra kohudsstolen är för övrigt inte det enda som sticker ut i företagets läckra sortiment.
02
Klassisk lampa
Här finns en av munblåst opalglas och i rå koppar tillverkad lampa som endast finns i en begränsad och högt åtråvärd upplaga hos Roomexpo. Lampan är Louis Poulsens specialutgåva för att hedra Poul Henningsen och denna pärla formgavs faktiskt redan 1929. En klassiker!
Eller vad sägs om den eleganta och prisbelönta designpallen Miura av Konstantin Grcic. Pallen finns bland annat på den permanenta utställningen på Museum of Modern Art i New York. Wow!
– Till påskens arrangemang hos Sköllen utanför Brantevik (se där, ytterligare ett exempel på lokalt samarbete, reds anm) presenterar vi en spännande nyhet i form av en sittpuff som heter Holy Cow.  Den är klädd i kohud men har vanligt läder på toppen.

Ny mässa i Ystad
Som ni märker är Roomexpo redan väldigt aktiva på lokala och regionala mässor och andra event. 18-19 april är företaget en av arrangörerna bakom tidernas första Rum & Hus-mässa i Ystad. Det blir en mässa för alla som vill bo bättre, tryggare, energisnålare och inte minst ¬– vackrare!
Medlemskapet i Nätverket Österlen är en annan aktiv handling som går hand i hand med ambitionen att söka lokala relationer.
– Vi blev inbjudna till gåsamiddagen och det var fantastiskt trevligt. Det finns stora fördelar med att vara etablerad i Ystad. Man får då helt andra kontaktmöjligheter. Många känner många och ofta får man höra att ”ja, nu när ni är här då är det klart att vi ska handla hos er”. Den inställningen gillar jag, säger Paul Andersson som precis som många andra är imponerad över Nätverkets repertoar av kvalitetsföreläsare.

Imponerad av Nätverket
– Emy Blixt var fascinerande att lyssna på och nu kommer ju både Hamrén och Gärderud i vår. Det där är ju inte vilka namn som helst. Men jag gillar också att Nätverket skiljer sig lite genom att det inte verkar behöva vara affär direkt som gäller utan på lite mer kontinentalt vis är det acceptabelt och till och med att föredra med lite socialt umgänge innan man kommer till skott. Den affärsmodellen tror jag passar oss även om vi förstås behärskar båda formerna.
Även mixen av små och stora företag i Nätverket Österlen tilltalar Paul.

Ser fram emot året
– Det är klart att det ger en viss tyngd att ett företag som Malmö Aviation är med. Vi ser verkligen fram emot året och alla arrangemang, avslutar Paul Andersson.
Och vi i Nätverket Österlen ser fram emot ett långtgående samarbete med en aktör som inte bara brinner för det lokala näringslivet utan även värnar om miljön och vill bidra till en hållbar framtid.
För det är ju precis det som handel med begagnade… förlåt, ”nästan nya” varor handlar om …
Text och foto: Kostas Foussianis
E-post: press@natverketosterlen.se
 
ROOMEXPO
Tenngatan 8
271 39 Ystad
Telefon: 070-914 66 23
E-post: info@roomexpo.se
Hemsida: http://www.roomexpo.se
För senaste nytt: se företagets facebook-sida!
03
Paul Andersson  - Room Expo
 
– Jag fick jobb som marknadschef på Persöner i Ystad men startade så småningom en egen inredningsarkitekturbyrå med basen i Göteborg. Vi jobbade med objekt över hela skandinavien och affärerna gick strålande.
Ända fram till 1991.
Då kom den stora bankkrisen.
Den slog till lika oväntat som obarmhärtigt.
– I princip hela arkitektbranschen stod utan arbete men jag hade som tur var redan uppgraderat min kompetens genom att utbilda mig till fastighetsmäklare. Så jag sadlade om ganska snabbt, säger Hardy medan Waldy pockar på uppmärksamheten vid ett av bordsbenen.
Hardy grundade SMP – en traditionell mäklarbyrå med småhus och bostadsrätter till försäljning. Senare utvecklades verksamheten när fokus kom att riktas mot den tysktalande marknaden. I samverkan med ett antal andra mäklare tog Hardy fram en huskatalog med ett 80-tal objekt i södra Sverige.

REPORTAGE OM OCH MED MEDLEMMAR

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar