Företag i Nätverket: Hx3 YSTAD

hx3ystad

Unikt helhetskoncept med hälsa i fokus

H som i hälsa, häst, hund och inte minst human – människa.
Hx3 Ystad erbjuder ett helhetskoncept med träning, rehabilitering och behandlingar för både två- och fyrbenta kunder.

Gården Dammbacka mellan Ystad och St Herrestad ser vid en första anblick ut som vilken lantlig gård som helst.
Här finns förvisso en läcker utomhuspool som ger fastigheten en lite exklusivare framtoning och familjens barn Hugo och Ines lite extra guldkant i vardagen, men annars är det egentligen ingenting som indikerar att det under ytan döljer sig en smått unik affärsrörelse.
Sedan några år tillbaka driver nämligen de före detta elitidrottarna Elin Jeppsson Lindén och Magnus Linden ett gemensamt företag med hälsoinriktning.

Tre grenar
Till Dammbacka kommer människor från när och fjärran för att behandla antingen sig själva eller sin hund eller häst.
Eller i bästa fall – en kombination av bådadera …
– Det är det som är visionen på sikt, att vi fullt ut ska kunna synkronisera de tre ben som företaget vilar på. Om ägaren till låt oss säga en häst genomgår en massagebehandling så bidrar det till att förbättra hållningen när hen sitter på hästen, som vi i sin tur erbjuder både träning, rehabilitering och proaktiv behandling. Och vem vet, i hushållet finns kanske en hund vars kropp skulle må bra av ett proffsigt omhändertagande, säger Magnus Lindén medan han demonstrerar företagets senaste investering för Nätverket Österlen.

Bra komplement
I ett garage på Dammbacka har Magnus och Elin låtit installera toppmodern utrustning som gör att de nu kan erbjuda ytterligare en dimension i sitt utbud. Här finns bland annat en vibratorplatta för att behandla hästar med hjälp infrarött ljus, en långsmal ”bassäng” för vattenträning och särskilda platser för stående massage.
– Vattenträningen är ett mycket bra komplement till den vanliga träningen. Här kan hästen fokusera på ett helt annat sätt än utomhus. Styrkan tränas upp på ett skonsamt sätt och man kan rikta belastningen mot särskilda muskelgrupper genom att anpassa lutningen och motståndet. Även hållningen förbättras i den här träningen, säger Elin engagerat medan hästen Lindos drillas i vattenbassängen.

IMG 4968

Motverkar svullnader
På vibrationsplattan tränger IR-ljus ner 15 centimeter i hästens vävnader, vilket har flera positiva effekter.
– Värmen ger en cirkulationsökning hos hästen och kan motverka svullnader i benen. IR-värme är bra både som återhämtning efter hård träning och för att mjuka upp dåliga leder inför ett träningspass, säger Magnus.
Rehabcenter, träningsanläggning och solarium under ett och samma tak, alltså. Snacka om faciliteter i absolut toppklass!
– Hos oss kan man lämna hästen för träning och behandling eller bara för omvårdnad om man ska åka på semester i ett par veckor. Tidigare har vi oftast åkt ut till våra hästkunder och behandlat djuren på plats, men nu har vi ju alla faciliteter ”on site”.

Idrott på elitnivå
Med hans och Elins bakgrund i åtanke, är det inte särskilt förvånande att paret har höga ambitioner med sitt företag. Elin har varit med i ungdomslandslaget i dressyr och tävlat på Grand Prix-nivå, medan Magnus har spelat handboll på högsta nivå. De träffades när Elin var 25 år och hade återvänt hem efter en tid Belgien där hon tränade och tävlade i dressyr på hög nivå.
– Magnus fick jobb i Göteborg så vi flyttade dit och jag utbildade mig sedan till hästfysioterapeut. Under en period drev vi två olika företag parallellt, men när flyttlasset gick tillbaka till Ystad 2016 grundade vi Hx3 Ystad, säger Elin vars ridintresse föddes och frodades redan i tidig ålder.

Började i Borrby
Hon började rida som liten flicka i en ridklubb i Borrby och hon har genom åren utvecklat ett starkt intresse för hästarnas fysik och hälsa. Medan Magnus tar sig an både två- och fyrbenta klienter koncentrerar sig Elin på hästarna. Hon är även den som är ansvarig för dressyrträningarna i företaget.
– Vårt mål med behandlingarna är att hästen ska ha en symmetrisk rörelse genom kroppen, och att kvalitén i rörelsen ska vara så optimal som möjligt för individen. Beroende på syftet med behandlingen använder vi oss av olika verktyg att tillgå, som mobiliseringstekniker, artikulering, massage och stretching. Vid behov använder vi även laser och chockvåg, säger Elin.

Utbildad osteopat
Magnus å sin sida, är utbildad osteopat på Osteopathögskolan i Göteborg. Han har därefter fördjupat sina kunskaper genom att utbilda sig till häst- och hundkiropraktor på Backbone Academy i Tyskland. Intresset för hälsa och träning har anammat genom sin tids som elithandbollsspelare ibland annat Ystads IF och Redbergslid.
– Till människor erbjuder vi osteopatiska behandlingar som är uppbyggda på tre grenar; den strukturella, den funktionella och den viscerala. Beroende på individ och symptombild kombinerar vi i stor utsträckning de tre grenarna, förklarar Magnus.
Precis som vid djurbehandlingarna används laser och chockvåg även till människor.

Behandlas liggande
Hundar, slutligen, är liksom hästar duktiga på att kompensera rörelsestörningar som uppkommit genom exempelvis trauma eller repetitiv belastning.
– Våra behandlingar handlar om att befria hunden från rörelsestörningen och dess kompensationer. Därmed minskas också risken för större belastningsskador som annars kan uppkomma. Till skillnad från häst, behandlas hunden nästan alltid liggande, säger Magnus som fortfarande har kvar delar av sin kundkrets i västra Sverige.
– Det blir en del bilkörning i jobbet men målet är att förlägga så stor del av verksamheten till gården framöver.

IMG 5008

Hängivenhet och passion
Häst, Hund och Human alltså. Allt kombinerat under vinjetten Hälsa och – för att avsluta allitterationen – med Hängivenhet som ledord.
– Hästar har i hela mitt liv varit min passion. Jag har ridit, utbildat och tävlat hästar upp till Grand Prix-nivå i dressyr och det är verkligen spännande att fördjupa mina kunskaper ytterligare i hur hästen fungerar och hur jag kan hjälpa hästen att må ännu bättre för att prestera optimalt, säger Elin som sedan länge är ett välkänt ansikte i Nätverket Österlen.
Hon var en av de första stipendiaterna i Team Nätverket, för vilket hon numera axlar rollen som Team Manager. Genom Hx3 Ystad är Elin och Magnus även fullvärdiga medlemmar i Skånes bästa företagsnätverk.

Inspirerande miljö
– Personligen inspireras jag av att träffa företagare i andra branscher och det är alltid positivt att synas och visa upp sig i dessa sammanhang. Själva frukostmötena är trevliga tillställningar och förhoppningsvis kan vår engagemang resultera i en del nya kunder som bonus, säger Elin och får nickande medhåll av Magnus.
Sonen Hugo, som ivrigt påkallar uppmärksamheten ute på gården, ser dock inte ut att bry sig särskilt mycket om vare sig nätverk eller kunder. Den gröna plastgrävskopan räcker gott som underhållning för familjens yngste medlem.
– Pappa, kom nu, ropar han och Magnus lyder glatt den lilles uppmaning.
Se där, ännu ett H som grundpelare i familjeföretaget; Häst, Hund, Human, Hälsa, Hängivenhet – och Harmoni …

Text och foto: Kostas Foussianis
Pressansvarig Nätverket Österlen
press@natverketosterlen.se

Hx3YSTAD
Allmänt: Human- och hundkliniken är belägen på Björkvallsvägen 149-10 strax utanför Ystad. Vid hästbehandlingar kommer Elin och Magnus ut till kunden.
Hemsida: http://www.hx3ystad.se
Magnus Lindén: Telefon: 0706-24 24 91, e-post: magnus@hx3ystad.se
Elin Jeppsson Lindén: Telefon: 0708-75 05 24, e-post: elin@hx3ystad.se

 

REPORTAGE OM OCH MED MEDLEMMAR

17 juli - 2024

Företag i Nätverket: Dortek

Dortek gick från konkurs till branschvinnare på sju år Det här är berättelsen om ett företags korta resa från konkurs till succé…
DSC 2169
4 juni - 2024

Företag i Nätverket: Friskis&Svettis

Friskis&Svettis – en social mötesplats för bättre hälsa Nytt läge, nya lokaler och ett nytecknat medlemskap i Nätverket Österlen…
14 Maj - 2024

Företag i Nätverket: Room Expo

Hållbar inredning är RoomExpos vinnande koncept Med en brinnande passion för möbler och design som grundpelare har…
16 april - 2024

Företag i Nätverket: Bilmånsson

Hjärta och kompetens visar vägen för pigg 102-åring Med några av världens mest kända och respekterade bilmärken i sin portfölj…
5 april - 2024

Företag i Nätverket: Toyota Sydost

”The Toyota Way” är motorn bakom succén för lokala bilfirman Omsättningen stiger, vagnparken är under kraftig utveckling och…
7 december - 2023

Företag i Nätverket: Preem

Hos Preem kan du fylla på med mer än bara bensin …. Lyxkaffe från Espresso House, ett korvutbud i världsklass och en stabil lunch…
9 november - 2023

Företag i Nätverket: Talenom

Digital miljö och fysiska möten är Talenoms hybrida framgångsrecept Skräddarsydda lösningar för alla företag, stora som små, och…
18 augusti - 2023

Företag i Nätverket: InterMail

Med InterMail som spetshäst sitter DU i vinnarhålet! Tunga drakar eller nystartade småföretagare spelar ingen roll – InterMail är…
5 Maj - 2023

Företag i Nätverket: place2place

”Detta är bara början på vår tillväxtresa!” Det startade som ett embryo till affärsidé mellan två mångåriga kollegor, fortsatte…
23 januari - 2023

Företag i Nätverket: JHL i Tommarp

JHL – en 120-åring som växer så det knakar Förstklassig service, effektiv lagerhållning och hög tillgänglighet. Där har ni tre…
15 december - 2022

Företag i Nätverket: JL Fysiocenter

Från Jim Gottfridsson till ”gamla Asta” Såväl tillgängligheten som den samlade kompetensen är hög och ambitionen gentemot…
26 juli - 2022

Företag i Nätverket: Wikan Personal

Wikan Personal lever upp till sin slogan– nya lokaler möjliggör expansion Långsiktiga kundrelationer och korta beslutsvägar, men…
7 juli - 2022

Företag i Nätverket: Ocab Syd

Om olyckan är framme står Rickard Larsson och hans gäng beredda - Ringer man vår jour är vi på plats inom en timme! Och inte bara…
2 juni - 2022

Företag i Nätverket: Hemrex

I det egna kaoset fann Lars Larsson fröet till framgångssagan Hemrex. Efter drygt tio år kan han se tillbaka på en mycket fin…
16 mars - 2022

Företag i Nätverket: Citcop

Marcus Fridh och Michael Flodin har en klar ambitionen när det gäller att Citcop ska växa och menar att det finns potential att…
20 september - 2021

Företag i Nätverket: ECAB i Skåne

Anders Svensson driver det nya medlemsföretaget ECAB i Skåne – men han driver också på sig själv, bland annat med återkommande…
14 augusti - 2021

Företag i Nätverket: Bergkvarabuss

Jens Richard är trafikområdeschef för Bergkvarabuss i östra Skåne och ser att företaget går en ljus framtid till mötes inte minst…
22 mars - 2021

Företag i Nätverket: ICA Kvantum

Christian och Per-Anders Olofsson har full koll på sina ICA Kvantum-butiker i Ystad, Sjöbo och Tomelilla. Ett brett erbjudande –…
14 oktober - 2020

Företag i Nätverket: Radio Active

I studion hos Radio Active i Ystad lotsar Gustav Wennerholm med vana händer lyssnarna genom det populära programmet ActiveMorron.…
29 januari - 2020

Företag i Nätverket: Bravida

Jan Svensson är avdelningschef för Bravida Österlen med kontor och verksamheter i Tomelilla, Simrishamn och Ystad. Bravida ger…
22 januari - 2020

Företag i Nätverket: Adventura

– Vi har mycket att erbjuda de lokala företagen. Adventura är en personlig arrangör som hittar den bästa lösningen för varje kund…
21 oktober - 2019

Företag i Nätverket: P-Dyk

En miljökämpe som trivs bäst under ytan Övergödning, utfiskning, oljeutsläpp, miljögifter, plast, spökgarn … listan över de…
27 augusti - 2019

Företag i Nätverket: Kiviks Taxi

Ulf Hansson på platsen han ofta ses – beredd att ta hand om kunderna på en ny uppskattad resa med Kiviks Taxi. Kunglig kundvård…
10 juni - 2019

Företag i Nätverket: DC Syd

Johan Stolpe är vd och Johan Pagels är marknadschef hos DC Syd i Ystad. Båda ser en positiv utveckling för deras affärsidé att…
3 juni - 2019

Företag i Nätverket: Eventrace

En stark trio står bakom Eventrace på Svampabanan utanför Tomelilla, fr v mekanikern Kristian Gerdtsson tillsammans med ägarna…
12 april - 2019

Företag i Nätverket: Rikstolvan

Bea Tigerhielm och Staffan Julén är professionella artister inom två olika kultursegment – film och fotografi. Nu driver de sitt…
7 april - 2019

Företag i Nätverket: Skåne TV

Henrik Sonne Jörnelius på Skåne TV i Ystad. Här med en av företagets många modern tv-kameror – en Ipad med en riktad mikrofon på…
7 mars - 2019

Företag i Nätverket: Hx3 YSTAD

Unikt helhetskoncept med hälsa i fokus H som i hälsa, häst, hund och inte minst human – människa. Hx3 Ystad erbjuder ett…
13 februari - 2019

Företag i Nätverket: Lloyds Taxi

16 000 skäl att ringa en taxi … Trodde du det räckte med att kunna ratta en bil för att arbeta som taxiförare?Glöm det – i alla…
16 december - 2018

Företag i Nätverket: Cederblad & Co

”Byråns flesta kunder är ägarledda företag. Det är allt från enmansföretag till stora koncerner, men vi har också en del…
9 december - 2018

Företag i Nätverket: Printprofil

Hög servicenivå. Printprofils samlade styrka med från vänster ägaren Mattias Andersson, Robin Olsson, Martin Söderberg och…
27 november - 2018

Företag i Nätverket: Ystads Teater

Från stålbad till stordåd Ystads Teater lockar stora artister med liten ekonomi För 25 år sedan var byggnaden nära förfall. För…
1 november - 2018

Företag i Nätverket: Ystad Energi

Jessica Fredson på Ystad Energi ser en spännande framtid när det gäller utvecklingen på energiområdet. Energibolaget som är mer…
22 oktober - 2018

Företag i Nätverket: PMR Ystad

PMR har lagt in en ny växel Det började som ett enmansföretag 1992 – nu omsätter telekombolaget PMR över 50 miljoner kronor, har…
27 mars - 2018

Företag i Nätverket: Olof Viktors

Olof Viktors kavlar upp ärmarna Hjärtat finns på Österlen, men produkterna är eftertraktade över hela Sverige. Nu ska Olof…
30 januari - 2018

Företag i Nätverket: Kiviks Musteri

130 år med hjärtat på Österlen Den starka företagskulturen går i arv på Kiviks Musteri Stränderna, rapsfälten, konstnärerna,…
23 november - 2017

Företag i Nätverket: ICA Supermarket

Hård satsning på mjuka värden De öppnar först och stänger sist. Och bjuder däremellan på service i världsklass. Välkommen till…
12 oktober - 2017

Företag i Nätverket: YSTADappen

Upplev Ystad med mobilens knAPPar Är det verkligen möjligt att få tillgång till hela Ystad i mobilen? Appsolut!YSTADappen är här…
12 september - 2017

Företag i Nätverket: PG Etikett

Litet företag med stora visioner Det började som en hobby hemma på ägaren Per Grundströms gård i Skurup 2009. Idag har nyblivna…
11 april - 2017

Företag i Nätverket: Great Reklam

Från Good to Great! Kreativa Maria hjälper företag att nå mästarklass Text eller bild, digitalt eller analogt, helhet eller…
11 oktober - 2016

Företag i Nätverket: 4x4 EVENT

4x4 = 90 minuters spänning! Rivstarta konferensen med Jeep-körning på Österlen En konferens med företaget kan vara seg,…
23 september - 2016

Företag i Nätverket: Bleck & Plåt

Högt i tak när Bleck & Plåt nysatsar Ny ägare, nya visioner och snart också – nya lokaler. Med hjälp av Nätverket Österlen ska…
18 augusti - 2016

Företag i Nätverket: Guldkanalen

De gräver guld i musikarkivet Radiokanal för nostalgiker i gamla brandstationen Gamle schlagerkungen Johnny Logan stannade i fyra…
1 augusti - 2016

Företag i Nätverket: Gärsnäs Bil

Ronny Åkerlund, Bengt Malmkvist och PG Larsson ser till att kunderna blir väl mottagna hos Gärsnäs Bil. Bilhandlarna som gör…
1 september - 2015

Företag i Nätverket: Skånefrö

Skånefrö vill revolutionera fotbollen Rosenberg, Berget och de andra fotbollsstjärnorna i all ära.En viktig del av MFF:s succé i…
1 april - 2015

Företag i Nätverket: Bil Bengtsson

Passionen skapar framgång Människor och miljö i centrum hos Bil-Bengtsson Enkelhet, tillgänglighet, passion. Där har du de tre…
22 december - 2014

Företag i Nätverket: Hotel Svea

Störst, äldst – och bäst (?) på Österlen Hotel Svea vill bli en mötesplats för konst och kultur Hotel Svea är Österlens största…
19 september - 2014

Företag i Nätverket: Trycka.se

Tryckeri med höga ambitioner Trycka.se levererar till företag såväl i Sverige som Europa Det har kunder från sju olika länder och…
26 augusti - 2014

Företag i Nätverket: Team Sportia

Skoproffs med brett sortiment! Team Sportia går in i Nätverket och stöttar teamet Brett sortiment, kompetent personal och hög…
30 november - 2013

Företag i Nätverket: Ystad Kommun

"Vi har en fantastisk bredd på näringslivet!" Ystad Kommun äntligen medlemmar i Nätverket Österlen Plats 125 på svenskt…
23 september - 2013

Företag i Nätverket: LMcon

Tacka Rolf för tidningen! Leveranserna går till storföretag som Apoteket, Volvo, SAS och Kappahl. Och hans tidningsvagnar finns i…
12 augusti - 2013

I Wallanders spår – på segway!

I Wallanders spår – på segway! Från Solsidans idyll till mörka brottsplatser. Nu kan du hänga med på en guidad Wallander-tur –…
27 juni - 2013

Företag i Nätverket:Teleservice

Från enmansfirma till storföretag Teleservice expanderar i takt med teknikens utveckling Det började som ett enmansföretag för 40…
24 april - 2013

Företag i Nätverket:Vollsjötryck

Ett litet tryckeri med stort register! Slut på visitkort? Dags att trycka upp fler broschyrer till företaget? Eller vill du…
21 mars - 2013

Företag i Nätverket: Lalefa Segway

Från Solsidan till Industrivägen i Sjöbo– Lalefa ordnar företagsvent med segway som underhållning Känns den gamla vanliga…
13 september - 2012

Företag i Nätverket: McDonalds

McDonalds i Ystad lyssnar på kunderna Frukost i ottan eller färdkost vid midnatt. Tillgängligheten är a och o för McDonalds i…
15 januari - 2012

Företag i Nätverket: Mix Reklambar

Kreativt häng i nya reklambaren Österlen har fått en ny bar som har öppet dagtid och inte serverar alkohol. Låter det snurrigt?…
9 januari - 2012

Företag i Nätverket: Nordic Travel

Nordic Travel - mer är en resebyrå Det började med ett golfprojekt i Skåne – några år senare öppnar Nordic Travel dörren till en…
4 oktober - 2011

Företag i Nätverket: YstaGruppen

Snabbt och enkelt YstaGruppens motto Okomplicerade affärer och snabba lösningar. Där har ni grundpelarna i YstaGruppens…
14 september - 2011

Företag i Nätverket: Radio Active

Bredden är Radio Actives styrka 45 000 lyssnare. 30 proffsiga programledare. En briljant radiokanal. Radio Active har gått från…