header20190423

Frukostmöte med Nätverket Österlen: Ulrich Ammundsen

ulrich-ammundsen

Schlageryra på årets andra frukostmöte!
Under en vecka i maj, från den 4:e till den 10:e kommer det att sjuda av liv och events i
den danska huvudstaden Köpenhamn. Då är världens största musiktävling Eurovision i
den kongelige byn. Detta berättade årets andra gäst, Ulrich Ammundsen, event director
på Wonderful Copenhagen
mycket om.
-Jag hoppas vi hinner bli färdiga. Jo, vi blir färdiga, sa Ulrich som håller i trådarna för evenemanget och som han hoppas
ska bli en gigantisk folkfest.


Ulrich hade kvällen innan frukostmötet varit på Schlageryran i Ystad och sett lokala förmågor underhålla. Ett arrangemang som han gillade. Däremot så tyckte Ulrich att det var lite väl tidigt att ha ett möte redan klocka halv åtta på morgonen efter.
-I Danmark startar vi inga möten förrän vid nio tiden, så lite tidigt är det.
Målbilden för Wonderful Copenhagen var inte Eurovision i första hand utan OS, men det lär nog inte hända i Öresundsregionen på många år, så de fick ”nöja” sig med Eurovision. Men de har flera större idrottsevenemang att ta sig an framöver EM i fotboll (i alla fall några matcher) och VM i handboll för att nämna ett par.

Själva Eurovision Contest kommer att genomföras i det gamla skeppsvarvet B&W Hallerne. Bara varvet i sig är en upplevelse och än mer blir det när besökaren kommer in i byggnaden lovar Ulrich. När festen är över är planerna, som de ser ut idag, att byggnaden ska återskapas. Byggnaden ligger också centrumnära. Från Nyhavn tar det cirka 5 minuter. Det planeras också en cykelbro ut till Hallerne.

02

Involverar hela Europa
– Vårt uppdrag är att involvera hela Öresundregionen, landet i övrigt och alla de besökare från Europa som kommer till Danmark. Vi kommer att skapa en Eurovision Fan Mile i centrum av Köpenhamn. Där blir det massor av musik, evenemang och anda festligheter under hela Eurovisionveckan, säger Ulrich Ammundsen.

Han betonar hur viktigt det är med samarbeten. Inte minst Köpenhamns kommun är en mycket viktig medspelare bland annat för avstängningar och andra praktiska delar under själva Eurovisionveckan. Malmö är också en viktig samarbetspartner som de haft kontakt med sen det blev klart att segern förra året gick till Danmark.
– Vi har till och med gått utanför Europa och bjudit in internationella partnerstäder, allt under devisen Come Join Us!

Utöver Malmö så är Hamburg och Peking partnerstäder.
-Båda dessa är också städer/områden där vi aktivt jobbar för att locka till oss turister. Den 4 maj är den röda mattan utrullad i centrala Köpenhamn och hela eventveckan öppnas. Barn, livsstil och det gröna Köpenhamn står i fokus.
-Även om känslan för Eurovision inte är lika stark i Danmark som i Sverige, så tror jag det kommer att bli en stor folkfest i dagarna sex, säger Ulrich Ammundsen.

02-isabella
Talang i fokus
Team Nätverkets ridsportlöfte Isabella Giegold berättade om sina planer för 2014. Det är hennes tredje år i teamet. Isabella berättade också om sina framgångar tillsammans med ponnyn Dimmans Eros. Numera rider hon på ”storhästarna” Ester, Selma, Quickborn Q, och Sabina. Hon motionerar av sina hästar varje dag efter skolan. Totalt lägger Isabella 5 timmar varje dag, även om det blir mer på helgerna.

 

Fler bilder från frukostmötet hittar du här under.
Klicka på bilden för att se en större version och för att bläddra.

FRUKOSTMÖTEN

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar