header20190423

NÄTVERKSAKTUELLT

Alshammar till Simrishamn
30 juli - 2019

Inför frukostmötet: Therese Alshammar

Simdrottningen Alshammar föreläser hos Nätverket Österlen på frukostmötet i Simrishamn den 30 augusti. Världsberömd vinnarskalle gästar vineriet 25 EM-guld, 10 VM-guld, 2 OS-silver och sammanlagt hela 71 (!) mästerskapsmedaljer. Nästa gästpratare har en…
26 juni - 2019

Företag i Nätverket: Svensk Bilprovning

Jonas Nilsson är stationschef hos Svensk Bilprovning i Simrishamn och Kristianstad-Wä. En positiv relation med kunderna är viktig för honom och möjligheten till drop-in-besiktningar är ett bra exempel på ambitionen att hålla en hög servicenivå. Drop-in och…
11 juni - 2019

Företag i Nätverket: Svaneholm Open

Mats Wilander och John McEnroe. Den 26 juni är de redo att utmana varandra och andra stjärnor som Henri Leconte och Goran Ivanisevic i den första historiska upplagan av Svaneholm Open. Tennisstjärnorna på slottet Snart belägras Svaneholms Slott av…
Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 
01
 
Flygande start för Friska Familjen!
Evenemang på Ystad Saltsjöbad
Mat, motion och mångkulturella möten med människor.
Att god hälsa består av så mycket mer än bara frånvaron av sjukdomar var huvudtemat vid evenemanget Friska Familjen som ägde rum på Ystads Saltsjöbad andra söndagen i advent.
 
I tider då influensa och vinterkräksjuka härjar, är friska familjer kanske mer undantag än regel. Inte desto mindre var just ”Friska familjen” etiketten på det evenemang som Piggehlin – Barnens resebyrå arrangerade på Ystads Saltsjöbad andra söndagen i advent.

Föredrag och brunch
Friska var även det rätta ordet för de vindar som piskade mot fasaden till ett av landets ledande SPA-hotell denna förmiddag. Innanför densamma spreds dock värmen i form av dynamiken mellan ett 40-tal vuxna och barn som samlats för att lyssna till intressanta föredrag och efteråt avnjuta en delikat brunch med färska bär och chokladfontän som grädde på moset.
– Det här var ett trevligt initiativ. Jag är själv väldigt intresserad av kostens betydelse för vårt välmående och hur viktigt det är vad vi stoppar i oss, sade Åsa Nyman som i likhet med flera av evenemangets andra deltagare är allergiker.
Åsas mjölkproteinallergi upptäcktes för 15 år sedan och sedan dess har oerhört mycket hänt när det gäller allergikers möjligheter att trots sin begränsning äta gott och nyttigt.

Socialt handikapp
Om detta och mycket annat kring just allergier pratade allergikonsulten Cecilia Brytmark.

Sia gav nyttiga tips för hur exempelvis mjölk, mjöl  och äggprodukter kan bytas ut i matlagningen och hon gav en intressant inblick i ämnet och vilka olika typer av allergier som finns.
– Att ha en allergi är även ett socialt handikapp eftersom det kan hindra den utsatte från att bevista vissa sammanhang. Det finns till exempel dem som är så känsliga mot nötter att de inte ens kan gå in i en mataffär, sade Sia som också betonade vikten av en korrekt terminologi och gav exempel på missförstånd som kan uppkomma när det brister i kommunikationen.

Att just allergi stod i fokus under temadagen var ingen tillfällighet. Arrangören Piggehlin – Barnens Resebyrå – är ett av få reseföretag som verkligen har gjort det till ett koncept att ta hänsyn till denna aspekt i paketeringen och planeringen av resor.
– Jag vill att alla ska kunna följa med och känna sig trygga på mina resor. Därför är jag oerhört noggrann och minutiös i planeringen av resorna och kan ta hänsyn till önskemål på individnivå, sade Ingrid Ehlin som driver Piggehlin vars koncept och utbud vi återkommer till senare i texten.

02
“Näringsnörd” väckte tankar
Innan Ingrid presenterade sina resor bjöds vi på en intressant halvtimme signerad den vid Karolinska Institutet utbildade nutritionisten – själv kallar han sig näringsnörd” – David Jonsson, som i sitt inledningsframförande summerade arrangemangets kärna.
– God hälsa består av så mycket mer än frånvaron av sjukdomar. Som fysisk träning, god mat och rika upplevelser, sade David.
Näringsfysiologen från Stockholm lyfte fram vikten av att inte hämma våra barns aktiva liv genom att begränsa dem för mycket.
– Människan är skapt för att röra på sig och för barn är det naturligt att utforska sin fysiska förmåga och testa nya saker. Ge dem fritt spelrum under trygghet så utvecklas de bättre, menade David som även uppmanade oss till att satsa på en mer långsiktig träning.

Träningen – en pensionsförsäkring
 – Lägg ner Beach 2014-projektet! Se träningen som en sorts pensionsförsäkring. Satsa på att vara fysiskt välmående när du är 70 år istället, som bonus kommer du att vara i form redan till sommaren.
Vidare beklagade David Jonsson den nedskärning av skolgymnastiken som den då sittande regeringen drev igenom under 1980- och 1990-talen.
– Det var inte särskilt smart. Tvärtemot deras teorier om att svenska barns prestationer i skolan skulle hämmas av fysisk aktivitet, så visar det så kallade Brunkefloprojektet att effekten på skolarbetet är positiv hos dem som får röra på sig mycket, sade David Jonsson.

Resor skapar samhörighet
Tränat och rört på sig har sannerligen Ingrid Ehlin gjort i sina dagar, såväl som barn och som vuxen.
Hon har varit skidåkare på toppnivå, klättrat i berg i alperna - och sprungit på Lidingöloppets erkänt tuffa bana. Nu vill hon berika familjers vardag med aktiva resor fokuserade på allergi- och barnvänlighet.
– Piggehlin är resebyrån för alla barn och vuxna med barnasinnet kvar. Jag arrangerar resor som är trygga för alla och som skapar samhörighet mellan flera generationer i familjen, säger Ingrid som redan skapat sig ett gott renommé för sin kvalitetssäkring kring resor med hänsyn till personer med allergier.
I utbudet hos Piggehlin – Barnens Resebyrå, finns bland annat resor till Astrid Lindgrens Värld, Legoland och Disneyland Paris. Just dessa resor lottades för övrigt ut under Friska Familjen-evenemanget, till tre lyckligt lottade familjers stora glädje.

Hittat rätt
Piggehlin arrangerar också skidresor till Zermatt, kryssningsresor och cityweekend till exempelvis London. Utbudet vidgas hela tiden och trots att hon bara är inne på sitt andra verksamhetsår känner Ingrid Ehlin att hon hittat rätt nisch.
– Jag brinner för att hjälpa andra att uppfylla sina mål och drömmar och hitta nya utmaningar i livet. För det är bland annat det resor handlar om.
– Inte minst känns det viktigt att berika våra barns liv med upplevelser och erfarenheter om andra länder och kulturer. Barn gör som bekant vad vi gör och inte vad vi säger, sade Ingrid.
Hos Piggehlin kan man också skapa sin önskeresa som Ingrid med hjälp av sitt nätverk skräddarsyr utifrån de önskemål som kunden ställer.
Kanske något att ha i åtanke så här när julklapparna ska inhandlas. För säg den julklapp som smäller högre än en resa?
God hälsa kanske, men i det begreppet är ju som vi just fått inpräntat upplevelser en viktig beståndsdel.
Nästa evenemang i Piggehlins regi går under namnet ”Leva gott med allergier” och äger rum på Örums Nygård den 1-2 februari.

För mer information om Piggehlin – Barnens Resebyrå, kontakta Ingrid Ehlin på 0411-55 05 55 eller surfa in på www.piggehlin.se

Text och foto: Kostas Foussianis
E-post: resereportern@gmail.com
 
– Jag fick jobb som marknadschef på Persöner i Ystad men startade så småningom en egen inredningsarkitekturbyrå med basen i Göteborg. Vi jobbade med objekt över hela skandinavien och affärerna gick strålande.
Ända fram till 1991.
Då kom den stora bankkrisen.
Den slog till lika oväntat som obarmhärtigt.
– I princip hela arkitektbranschen stod utan arbete men jag hade som tur var redan uppgraderat min kompetens genom att utbilda mig till fastighetsmäklare. Så jag sadlade om ganska snabbt, säger Hardy medan Waldy pockar på uppmärksamheten vid ett av bordsbenen.
Hardy grundade SMP – en traditionell mäklarbyrå med småhus och bostadsrätter till försäljning. Senare utvecklades verksamheten när fokus kom att riktas mot den tysktalande marknaden. I samverkan med ett antal andra mäklare tog Hardy fram en huskatalog med ett 80-tal objekt i södra Sverige.

alshammar 225px
Simdrottningen Alshammar gästar fjärde frukostmötet!
Medlemmarna är inbjudna till frukostmöte på Nordic Sea Winery i Simrishamn den 30:e augusti kl 07:30.
Läs mer »

 

AKTUELLA DATUM 2019

- Frukostmöten -
22 mars, Ystad
18 april, Ystad
24 maj, Tomelilla

30 augusti, Simrishamn
27 september, Ystad

 - Övrigt -
28 februari Nätverket Open Bowling Ystad
24 maj Nätverket Open Golf Tomelilla

24 okt Gåsamiddag

Vad hände 2019
» Frukost med Henri Reis
» Frukost med Albin Tingsvall
» Frukost med Janne Björge
» Nätverket Open Bowling Ystad
» Nätverket Open 2019 - Golftävling

Vad hände 2018
» Frukost med Kajsa Bergqvist
» Frukost med Ulrika Sandmark
» Frukost med Joakim Haeggman
» Frukost med Malin Tillmar
» Frukost med Olof Stenhammar
» Nätverket Open 2018 - Golftävling
» Gåsamingel 2018

Vad hände 2017
» Frukost med Anette Norberg
» Frukost med ESS Group
» Frukost med Therese Sjögran
» Frukost med Fanny Sunesson
» Frukost med Lars Axelsson
» Nätverket Open 2017 - Golftävling
» Gåsamiddag 2017

Vad hände 2016
» Frukost med Nadja Casadei
» Frukost med ESS
» Frukost med Anders Andersson
» Frukost med Eva-Lena Frick
» Frukost med Anna Bråkenhielm
» Nätverket Open 2016 - Golftävling
» Gåsamiddag 2016

Vad hände 2015
» Frukost med Emy Blixt
» Frukost med Anders Gärderud
» Frukost med Erik Hamrén
» Frukost med Helen Alfredsson
» Frukost med Daniel Berlin
» Nätverket Open 2015 - Golftävling
» Jubileumsmiddagen 2015

Vad hände 2014
» Frukost med Bert Karlsson
» Frukost med Ulrich Ammundsen
» Frukost med Helene Persson
» Frukost med Jan Sidemo
» Frukost med Johan Wester
» Nätverket Open 2014 - Golftävling
» Gåsamiddag 2014

 

Följ Teambloggen på Facebook

Gilla oss på Facebook

Antal besökare just nu

Vi har 123 besökare och inga medlemmar online

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar