header2021 höst

top
Från Solsidan till Industrivägen i Sjöbo
– Lalefa ordnar företagsvent med segway som underhållning
Känns den gamla vanliga golftävlingen utnött? Behöver ni lätta upp stämningen på konferensen med lite underhållning? Eller är ni trötta på att alltid åka till samma plats på företagets årliga kick-off? 
Kort sagt – been there, done that?
Då kan Nätverket Österlens nya medlem Lalefa vara precis det ni behöver …
Ni har säkert sett scenen, den ur tv-serien Solsidan där Fredde med intensiv besserwissermin kommer glidande på sin segway i villasamhället i Stockholm.
Lika säkert har ni känt en önskan att själv få uppleva hur det känns att färdas med detta udda transportmedel som är ett tvåhjuligt självbalanserande fordon drivet med el.
Nu finns chansen.
Sedan hösten 2011 existerar nämligen företaget Lalefa som är specialiserat på segway och som håller till i södra Sveriges enda inomhushall för segwayåkning på Industrigatan i Sjöbo.
– Alla som har testat segway här har lämnat lokalen med ett leende på läpparna. Och så kan det vara ett alternativ för de som inte kan springa, säger Lars Lundberg som tillsammans med sambon Antje driver Lalefa.
Att Lars kom i kontakt med segway berodde på den bilolycka han var med om för många år sedan. Lars tar sig fram på kryckor, i rullstol – och numera även med segway.
– Det känns lite som att man svävar, man blir liksom ett med maskinen och det är en härlig känsla, säger han.

Tre olika banor
En segway laddas i ett vanligt eluttag i cirka tre timmar och klarar då en rutt på 38 kilometer. Du kör fordonet genom att luta dig framåt eller bakåt, och svänger genom att peta till handtaget åt det håll du vill styra åt.
– Många upplever att det känns konstigt och lite läskigt i början men man lär sig väldigt snabbt de grundläggande manövrarna, säger Lars.
Segwayhallen i Sjöbo består av tre olika banor som alla kan bokas för olika event; en bana att bara köra runt på, en slät precisionsbana och en hinderbana. Det finns även möjlighet för allmänheten att prova på segway under torsdagseftermiddag/kvällar då det är drop-in i hallen.
– Vi kan ordna inomhusarrangemang för grupper
bild2
upp till cirka 30 personer och kan kombinera mat och mindre konferenser med segwayaktiviteter. Och kan inte ni komma till oss, så kommer vi till er och bygger upp en bana eller tar er med på en tur.

Kul konferensalternativ

Lalefas skräddarsyr upplägget som anpassas utifrån gruppens storlek, enskilda önskemål och vilken typ av arrangemang det handlar om. Kanske kan segway vara ett nytt kul alternativ för nästa konferens eller kick-off.
Eller varför inte bjuda in samarbetspartners och kunder och låta dem testa att åka segway? Segway passar till de flesta arrangemang; svensexa, möhippa, kill- eller tjejträff, kalas av olika slag, med mera ...
– Segway är förenat med nyfikenhet, effektivitet, miljötänk och framförallt glädje, säger Lars som även är återförsäljare av segway och har för avsikt att utveckla verksamheten genom samarbete med andra aktörer. Här är medlemskapet i Nätverket Österlen ett viktigt steg på vägen.
– Jag ser medlemskapet i Nätverket Österlen som ett led i min strävan efter att utveckla företaget. Förhoppningsvis kan jag få viktig feedback och kanske lite nya infallsvinklar och idéer från medlemmarna. Jag tror att jag kan tillföra en hel del samtidigt som jag kan få minst lika mycket tillbaka, säger Lars Lundberg.
I slutet av maj arrangerar Nätverket Österlen en träff med våra elitsatsande ungdomar i Team Nätverket hos Lalefa i Sjöbo.
– Det ser jag fram emot. Nätverkets satsning på lokala idrottstalanger är något jag ser mycket positivt på. Dessa ungdomar är ju vår framtid!

Inte bara leksak
Hur framtiden för segway i allmänhet och Lalefa i synnerhet ser ut står skrivet i stjärnorna, men prognosen är god om man får tro Lars själv.
– Segway är inte bara en leksak utan det finns många andra kostnadseffektiva möjligheter att utnyttja det som transportmedel för att förflytta sig över stora ytor, både inomhus och utomhus, säger Lars som ser en stor potential inom flera olika marknader.
Segway kan exempelvis användas i parkskötsel och bevakningsbranschen och är ett effektivt redskap för bland annat fotografer och golfare.
– Eftersom segway är relativt nytt och upplevs som spännande och väcker nyfikenhet är det också en gynnsam affärsidé ur marknadsföringssynpunkt. 
Vi välkomnar Lars och Lalefa till Nätverket Österlen och ser fram emot ett spännande – och inte minst roligt – samarbete.

Mer information om företaget och segway hittar du på:
http://www.lalefa.se/
Adress: Industrigatan 1
Telefon: 0733-50 52 55


Text: Konstantin Foussianis
Pressansvarig Nätverket Österlen
E-post: resereportern@gmail.com
 
– Jag fick jobb som marknadschef på Persöner i Ystad men startade så småningom en egen inredningsarkitekturbyrå med basen i Göteborg. Vi jobbade med objekt över hela skandinavien och affärerna gick strålande.
Ända fram till 1991.
Då kom den stora bankkrisen.
Den slog till lika oväntat som obarmhärtigt.
– I princip hela arkitektbranschen stod utan arbete men jag hade som tur var redan uppgraderat min kompetens genom att utbilda mig till fastighetsmäklare. Så jag sadlade om ganska snabbt, säger Hardy medan Waldy pockar på uppmärksamheten vid ett av bordsbenen.
Hardy grundade SMP – en traditionell mäklarbyrå med småhus och bostadsrätter till försäljning. Senare utvecklades verksamheten när fokus kom att riktas mot den tysktalande marknaden. I samverkan med ett antal andra mäklare tog Hardy fram en huskatalog med ett 80-tal objekt i södra Sverige.

Planerade frukostmöten

Nästa frukostmöte hålls på Ystads teater våren 2022.

AKTUELLA DATUM 2021

After work 2021
After work
4 november, Ystad

Det hände 2021
» Frukostmöte med Åsa Wikforss
» Frukostmöte med Börje Salming
» Frukostmöte med Oscar Hugoson
» Frukostmöte med Petra Malm

Det hände 2020
» Frukostmöte med Jessica Löfström
» Nätverket Open Bowling
» Nätverket Open Golf

Det hände 2019
» Frukost med Katarina Gospic
» Frukost med Therese Alshammar
» Frukost med Henri Reis
» Frukost med Albin Tingsvall
» Frukost med Janne Björge
» Nätverket Open Bowling
» Nätverket Open Golf
» Gåsamingel 2019

Det hände 2018
» Frukost med Kajsa Bergqvist
» Frukost med Ulrika Sandmark
» Frukost med Joakim Haeggman
» Frukost med Malin Tillmar
» Frukost med Olof Stenhammar
» Nätverket Open Golf
» Gåsamingel 2018

Det hände 2017
» Frukost med Anette Norberg
» Frukost med Anders Nilsson
» Frukost med Therese Sjögran
» Frukost med Fanny Sunesson
» Frukost med Lars Axelsson
» Nätverket Open Golf
» Gåsamiddag 2017

Det hände 2016
» Frukost med Nadja Casadei
» Frukost med ESS Lund
» Frukost med Anders Andersson
» Frukost med Eva-Lena Frick
» Frukost med Anna Bråkenhielm
» Nätverket Open Golf
» Gåsamiddag 2016

Det hände 2015
» Frukost med Emy Blixt
» Frukost med Anders Gärderud
» Frukost med Erik Hamrén
» Frukost med Helen Alfredsson
» Frukost med Daniel Berlin
» Nätverket Open Golf
» Jubileumsmiddagen 2015

Det hände 2014
» Frukost med Bert Karlsson
» Frukost med Ulrich Ammundsen
» Frukost med Helene Persson
» Frukost med Jan Sidemo
» Frukost med Johan Wester
» Nätverket Open Golf
» Gåsamiddag 2014

 

Följ Teambloggen på Facebook

Gilla oss på Facebook

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar