header-sommar-2022

After work 2021

After work 2011
Renaida Braun och Mollie Minott bjöd tillsammans med Midas orkester på en oförglömlig show med några av de mest kända låtarna från Tina Turners och Whitney Houstons karriärer när Nätverket Österlen samlade en stor del av sina medlemmar till after work som en festlig slutpunkt på nätverksåret 2021.

Avslutning på ett mycket annorlunda år

What’s another year?
Titeln på Johnny Logans hit från 1980 känner många igen och efter ett drygt år med en global pandemi i ryggen kan vi fråga oss vad ett år egentligen betyder. Svaren är lika många som Nätverket Österlens medlemmar.

Det var höga förväntningar på avslutningskvällen på Ystad Teater och stämningen var på topp redan i foajén. Regn och rusk byttes mot bubblor i glaset, ljus och glittrande värme. På dubbla våningar väntade vackert dukade bord med höstliga smaker tillagade av skånska råvaror. I salongernas förgyllda miljö bjöd samtalsämnena på det mesta och många glada skratt klingade i sorlet.

Lite senare på kvällen när scenen intogs av Renaida Braun och Mollie Minott blev vi bjudna på en kanonkavalkad med de bästa hitsen från Whitney Houston och Tina Turner. Stjärnorna levererade toppkvalitet och paljetterna gnistrade ikapp med scenglädjen.

Fysiska möten behövs
Det märks tydligt att vi har saknat att träffa andra människor. Teams, Zoom och FaceTime har varit ovärderliga komplement i en isolerad vardag, men virtuella möten kan aldrig ersätta den interaktion som sker vid fysiska möten ansikte mot ansikte. Vi behöver kunna dela kunskaper, diskutera och se varandra i ögonen. Ta varandra i handen.

Något som visat direkt resultat har varit våra uppskattade frukostmöten. Enligt rådande restriktioner inledde vi i maj med den kvinnliga elitsoldaten Petra Malm. Gången därpå var det dags för bygdens son Oscar Hugosson från Polykemi, följd av hockeylegendaren Börje Salming och sist men inte minst Åsa Wikforss, professor och medlem av Svenska Akademien. Alla med intressanta historier om framgång men också hur livet fått sina törnar och hur man valt att ta till sig lärdomen, utnyttja den och vända till något än mer drivande.

Ett spännande 2022 väntar
Nya och roliga tillfällen för träffar kommer efter årsskiftet och vi inleder med Nätverket Open Bowling följt av nya fräscha frukostmöten. Vi fortsätter också självklart att följa våra unga stipendiater Elin, Didrik, Fredrik och William på deras resa mot förväntade resultat och glädjande segrar. Kämpa på!

Till sist vill vi rikta ett varmt tack till dig som medlem och det du tillför i Nätverket Österlen. Tack för en fantastisk avslutningskväll och väl mött 2022!

Text: Johanna Härd, johanna@natverketosterlen.se
Foto: Patrik Juhlin, pdyk.pj@gmail.com

Bilder
Här nedan finns fler bilder från festen på Ystads teater den 4 november 2021. Klicka på den första så kan du bläddra genom hela bildspelet!

AW videos

Nätverkskalender

teatern ystad 225px

Följ Teambloggen på Facebook

Gilla oss på Facebook

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar