header20250425

Företag i Nätverket: MindLife Sverige

6 Maj - 2025
Idrottspsykologen som utmanar samhällsidealen Prestationsångest, svagt självförtroende och andra former av mentala blockeringar kan göra tävlandet till en mardröm för den som håller på med sport. I arbetet med att ta sig ur eller allra helst undvika att hamna…

Företag i Nätverket: FR Spel & Tobak

28 april - 2025
Delad glädje är dubbel glädje för Filip och Richard Filip Fransson och Richard Nilsson är tobakshandlarna som var konkurrenter men hittade ett vinnande koncept genom att slå sina påsar ihop. Nu vill de hjälpa företagarna i Nätverket Österlen på traven med…

Företag i Nätverket: AO Marketing

22 april - 2025
AO Marketing vill växa stort med små steg Han är den idésprutande tekniknörden från Ystad, som skolat om sig från bilmekaniker och älskar att starta nya projekt. Hon är jämtländskan som brinner för att utveckla och förvalta och som håller järnkoll på…

Inför After work 2021

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv

NÖ after work

Mat, mingel och massor av hits på Ystads teater

Den 4 november är det dags för Nätverket Österlens årsavslutning. Medlemmarna bjuds in till en after work på Ystads teater med mat, mingel och massor av hits ur Tina Turners och Whitney Houstons repertoar framförda av våra inhemska superartister Mollie Minott och Renaida Braun.

Kvällen startar med mat och mingel i teaterrestaurangen klockan 18:30. Köket komponerar en smakfull anrättning på skånska råvaror och med höstens smaker.

Turner och Houston
Kvällen fortsätter klockan 20:00 i teatersalongen med en specialkomponerad meny även där. Sångerskorna Mollie Minott och Renaida Braun kommer tillsammans med Midas orkester att bjuda på en oförglömlig show med några av de mest kända låtarna från Tina Turners och Whitney Houstons karriärer. Dessutom kryddar de anrättningen med nummer ur deras egna repertoarer.

Särskilt glada är vi att kunna hälsa Renaida Braun välkommen till teatern i Ystad. För två år sedan tvingades hon ställa in sitt deltagande i vår gåsamingelshow på grund av sjukdom. Nu är hon frisk och hjärtligt välkommen till oss.

Och inte minst är du som är medlem i Nätverket Österlens hjärtligt välkommen. Medlemmarna bjuds in via mejlutskick. 

För medlemmar och gäster
Tillställningen är kostnadsfri (exklusive dryck) för Nätverket Österlens medlemmar samt en medföljande gäst. Den som vill ta med fler gäster betalar 495 kronor exklusive dryck per person.

Biljetter till själva showen släpps även till allmänheten och kan bokas på Ystads teaters bokningssida

Gåsamingel 2019

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv

 PDK7270

Nätverkets gåsamingel tar höjd!

Jag har precis hämtat mig efter torsdagens gåsamingel med Nätverket Österlen! Vilken höjdare!

Denna gråtrista torsdag levde verkligen upp när 130 Nätverksgäster intog hotell Continental du Syds på kvällen.

En halvtrappa upp från den belysta entrén möts vi av välkomstkommittén, Lasse, Ronny och Jessica. I brasseriet samlades alltfler nätverkare. Ljudnivån steg allt mer. Det hejades och man presenterade sig för varandra. Samtalsämnena ljöd genom luften, precis som det ska vara vid ett gåsamingel i Nätverkets regi. 

Jessica försökte ta till orda och med lite hjälp från någon busvissling, kunde hon få tyst på oss. Hon hälsade alla välkomna och presenterade sen kökschefen och hans mingelmeny som bestod av:

Blodplätt med kräm på gåslever, äppelkompott och rått äpple

Krokett på gås smaksatt med gåslever, äpple och silverlök
med plommon & timjankräm samt syrad råhyvlad kål

Frasig brysselkål med emulsion på gås, rökt äggula och krasse

Bakad vaniljkräm med jäst äppelkräm och smörstekt kavring

Smaka på den ni – det gjorde jag!

Vid 20-tiden bröts taffeln för en kort promenad bort till Ystad teater och där väntade tre skönsjungande damer Hazel Fernandez, Molly Minott och Sara Li. Sara tolkade Céline Dion låtar, Molly Tina Turners och Hazel Whitney Houstons. De backades upp av de eminenta, fantastiska musikerna i gruppen Midas. Vilket drag det blev och publiken hängde med så gott de kunde när de tre tjejerna framförde flera av Dions, Turners och Houstons örhängen. Uppbackade också av två duktiga körsångare.

Nätverkets driftchef Lasse lämnade över blommor och vände sig till musikerna: Ta nu i så att fogarna spricker på teatern. Trots bra tryck så klarade sig nog fogarna och vi kunde njuta av Sara, Hazel och Molly samtidigt på scen i slutnumret.

Det var en kväll att minnas!
En bild kan säga mer än tusen ord, så jag Hanseric Jonsgården lämnar över till Patrik Juhlins bilder från gåsamingelkvällen tillsammans med Nätverket Österlen.

 

Inför Gåsamingel 2019

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv

Gåsamingel pdf 19 454

Hotell Continental du Sud och Ystads Teater

Den 24 oktober är det dags för Nätverket Österlens årliga gåsamingel.
Kvällen bjuder på mingelmat och de bästa hitsen från Tina, Whitney och Céline.

Kvällen startar på Hotell Continental du Sud klockan kl.18.30 till kl.20.00. Där serveras mingelmat som kökschef Joakim Johansson har komponerat. Det blir bland annat blodplätt, krokett på gås och äppelkräm till dessert.

Kvällen fortsätter på Ystads Teater klockan 20.30. Då är det dags för underhållning och inte i år heller tummas det på kvaliteten. Tempot på konserten kommer att bli högt. Vi får där njuta av hits från Tina Turner, Whitney Houston och Céline Dion framförda av Renaida Braun, Molly Minott och Sara Li. Musiken framförs av bandet Midas.
Frågan blir nog om taket och golvet kommer att hålla i år när stjärnorna Renaida, Molly och Sara intar scenen …
Hjärtligt välkommen till Nätverket Österlens Gåsamingel 2019! Först till kvarn…

Som vanligt är tillställningen gratis för alla Nätverkets medlemmar samt en medföljande gäst. Vill du ta med fler gäster är anmälan bindande (om platser finns kvar) kostar det 700:- per person.

Sista anmälningsdag 14 oktober, sen släpp kvarvarande biljetter till allmänheten.

OBS! Dryck ingår ej utan köps separat, mer information vid ankomst.
Biljetter till showen har släpps även till allmänheten.

Kökschefen Joakim Johanssons mingelmeny består av:

- Blodplätt med äppelkompott, rått äpple och gåsleverkräm

- Krokett på gås med plommon & timjankräm och råhyvlad & syrad kål

- Frasig brysselkål med emulsion på gås, rökt äggula och krasse

- Bakad vaniljkräm med smörstekt kavring och jäst äppelkräm

 

VIKTIG NYHET

Världsartisten Hazel Fernandez ersätter Renaida

En tråkig nyhet och en glad nyhet inför Nätverket Österlens gåsamiddag 24 oktober.
Den tråkiga är att Renaida ställer in sin spelning på Ystads Teater på grund av sjukdom. Den glada att hon ersätts av världsartisten Hazel Fernandez!

Bara 22 år ung har artisten Renaida tyvärr drabbats av cancer. Renaida lämnade själv det trista beskedet på Instagram under måndagen samtidigt som hon också meddelade att hon ställer in sin planerade spelning i Ystad den 24/10. Tillsammans Mollie Minott och Sara Li skulle hon där ha framfört hits från Tina Turner, Whitney Houston och Céline Dion.

Nätverket Österlen önskar Renaida all lycka i sin kamp mot sjukdomen och vi hoppas att vi får möjlighet att se henne framträda i Ystad vid ett annat tillfälle. Renaidas ersättare är emellertid inte vem som helst – vi har nämligen lyckats hämta in den internationellt meriterade artisten Hazel Fernandez från England.

hazelHazel är ett välkänt namn i musikvärlden och har medverkat i flera West End-musikaler i London. Hon har bland annat sjungit duett med Tom Jones och turnerat världen runt med artister som Jamiroquai, Tina Turner, Celine Dion, Kylie Minogue, Robbie Williams och Sinead O'Connor. Senast Hazel var i Ystad uppträdde hon i Musikalyran tillsammans med sin man, musikalstjärnan Fred Johansson. 

 

 

Gåsamingel 2018

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv

Perikles orkester

Perikles fick Nätverket att rocka loss - och njuta gås på nytt sätt

Det fanns de i publiken som sa att de såg fullmånen inifrån salongen när de blickade uppåt. Några tolkade det som att taket faktiskt lyfte sig en aning på Ystads Teater när dansbandet Perikles gjorde sin scenshow inför entusiastiska fans.

Det var minst sagt fullt ös när Nätverket Österlen bjöd sina medlemmar och stipendiater på gåsamingel och underhållning samt övrig publik på den unika scenshowen.

DSC_53456.jpg
Förväntansfulla gäster smakar av äppelcidern från Skepparps Vingård.

För det var första gången sedan 1974 som Perikles stod på Ystads Teaters scen. Med över 5 000 spelningar bakom sig (och sju avverkade turnébussar) var dansbandet nu tillbaka och bjöd på scenshow inför en fullsatt teatersalong.

Inte nog med det. Bandet hade dessutom två fullfjädrade gästartister med sig på scenen – den rutinerade Elvis-tolkaren Glenn Wish och en av Österlens mest lovande scenartister, Anna Hanna Rosengren. Den gamla teaterbyggnadens takstolar tycktes nästa knaka och publiken ömsom rös, ömsom mös.

Glenn Wish
Glenn Wish i stilfull aktion.

Anna HAnna Rosengren
Anna Hanna Rosengren sjöng bland annat Abba.

Spännande och annorlunda gåsamiddag

Manuel Diaz
Kocken Manuel Diaz lägger upp aftonens anrättning.

För Nätverkets medlemmar började kvällen med ett för året helt nytt koncept när det gäller hur en gåsamiddag ska anrättas. Skepparps Vingård och kocken Manuel Diaz hade skapat en meny som togs emot med både nyfikenhet och positiv överraskning. Smaka på den här menyn:

Uppdukat

- Smak av svartsoppa i form av en korv med en touch av äpple och plommon.
- Spränggås med pepparotsgrädde.
- Stekt gås med tillbehör i form av picklad rödkål, brysselkål och äppelkompott.
- Desserten var en krämig skånsk äppelkaka under ett täcke av grädde.

Smaklökarna fick sitt och stämningen var hög vid alla borden i Ystads Teaters foajéer. 

middag 1

Middag 2

Middag 3 

Teamet
Fem av Team Nätverkets sju elitsatsande stipendiater fanns också på plats. På övre raden Calle Strandberg (golf), Elin Jeppsson Lindén (Nätverkets teamledare), Emma Elgemark (hästhoppning) och på nedre raden Joel Eriksson (bilracing), Kornelia Jönsson (bordtennis) och Olivia Hansson (simning).

Lasse Nilsson
En av Nätverket Österlens grundare och den drivande kraften bakom verksamheten, Lasse Nilsson, tackade alla inblandade för en fantastisk afton och lirkade ur Perikles ett extranummer innan kvällen rundades av i Ystads Teaters café.

2018 års gåsamingel var ett samarrangemang signerat Nätverket Österlen, Skepparps Vingård och Ystads Teater.

Nu säger Nätverket tack för i år och laddar för ett nytt spännande nätverksår 2019.

Middagsbilder: Hanseric Jonsgården
Scenbilder: Lars Fredell

 

 

Inför Gåsamingel 2018

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv

gasamingel.jpg

Nytt koncept byggt på gamla traditioner

Gås i modern tappning, läckra drycker från Skepparps Vingård och förstklassig underhållning med toppartisterna Perikles, Glenn Wish och Anna Hanna Rosengren. Där har du huvudkomponenterna på menyn under årets Gåsamingel hos Nätverket Österlen.

Utveckling, nytänk och förädling är ledord hos Nätverket Österlen och inget undantag görs för den lika traditionsenliga som uppskattade epilogen på nätverksåret. Gåsamiddagen byts ut mot Gåsamingel och vi är helt övertygade om att ni kommer att älska det nya konceptet!

18.30 öppnas portarna på Ystads Teater och efter en stunds mingel njuter vi av ”god mad, möen mad och mad i rädan tid”. Särskilt höga förväntningar har vi på just den smakmässiga biten. Ansvarig för den gastronomiska delen av årets gåsamingel är nämligen välkände kocken Manuel Diaz i samarbete med Skepparps Vingård.

gasamingel2.jpg

Den i Galicien bördige krögaren har en diger meritlista och gott renommé, inte minst när det handlar om skånsk matlagning. Han har nu komponerat ihop en fyra rätters meny med alla traditionella smaker på plats, men i moderniserad form. Diaz älskar skånsk mat samtidigt som man nog kan säga att han har en gås oplockad med den …

– Det skånska köket är bra på många sätt. Vi har fantastiska råvaror och stolta traditioner men skånsk matlagning behöver förnyas, säger Diaz som bidrar till att försöka uppfylla sin egen profetia genom att sätta sin prägel på menyn till årets gåsamingel hos Nätverket.

Det blir smak av svartsoppa i form av en korv med touch av äpple och plommon, spränggås med pepparrotsgrädde och stekt gås x 2 med tillbehör som picklad rödkål, brysselkål och äppelkompott. Allt avrundas som traditionen bjuder med skånsk äppelkaka. Även den sistnämnda rätten lär dock få någon form av spännande twist …

Maten serveras vid fyra olika stationer och drycken levereras av Bengt Åkesson och Eva Bergqvist på Skepparps Vingård. Från gården kommer såväl ett delikat mousserande vin, som en till gåsen perfekt matchande äppelcider. Ett trevligt rödvin kompletterar dryckesmenyn denna kväll.
– Jag tycker att det här nya konceptet med gåsamingel är väldigt kul och spännande, säger Bengt som hyser stark tilltro till att nämnde Diaz levererar en minnesvärd kulinarisk upplevelse.

20.30 är det dags för underhållning och inte heller där tummas det på kvaliteten. Det är högt till tak på Sveriges vackraste teater och högt lär även tempot på konserten bli. Lokala superstjärnorna Perikles ställer som vanligt frågan ”Var ska vi sova i natt?” och nästa fråga blir nog om taket kommer att hålla när Glenn Wish och Anna Hanna Rosengren intar scenen …

Hjärtligt välkommen till Nätverket Österlens Gåsamingel 2018! Anmäl dig redan idag så riskerar du inte att gå miste om en av årets verkliga höjdpunkter på Ystads Teater.

Som vanligt är tillställningen gratis för alla Nätverkets medlemmar samt en medföljande gäst. Vill du ta med fler gäster kostar det 595:- per person.
OBS! Dryck ingår ej! Dryckesbiljett köps separat, mer information vid ankomst.

Biljetter till showen släpps även till allmänheten.

 

Gåsamiddag 2017

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv

Gåsamiddag 2017

Vilken fest det blev!

Den 20 oktober samlades Nätverket Österlens medlemmar till traditionsenlig gåsamiddag på restaurang Litemer i Ystad.

Sara Li Llarsson

”Välkommen, välkommen hit …” Precis som i Sara Li Larssons välkomstsång slog regnet mot rutorna – men i festsalen var det värme och ljus precis som det ska vara när Nätverket Österlen dukar upp till den årliga gåsamiddagen.

Sara Li och Jesper

Mellan den mustiga svartsoppan (eller den delikata hummersoppan som många av gästerna föredrog) och gåsen var det lite rivigare tongångar när Sara Li och hennes scenpartner Jesper Sjöberg skötte underhållningen med sin breda musikaliska repertoar.

Teamets ungdomar hyllades

Kvällens värdinnor, Carina och Elin, tog tillfället i akt före äppelkakan att presentera och berömma Team Nätverkets idrottsungdomar för deras utomordentligt fina framgångar under året.

Jimmie Ahl

Sedan kom de tillbaka med ännu ett uppskattat inslag – utlottningen av priser skänkta av några av medlemsföretagen. Jimmie Ahl från Kåseberga Fisk gjorde ett tappert försök att presentera det läckra innehållet i de båda presentlådor som han hade med sig till utlottningen. Det löste sig med viss hjälp av gästerna i salen.

Buss Persson

Roger Ivarsson från Buss Persson hade däremot full koll på innehållet i sina tre kuvert (bussresor till julmarknaden i Köpenhamn) och den goda smaken att låta tre damer bli vinnare.

Tack till artisterna

När kvällen gick mot natt blev det tacktal och blommor till aftonens alla välförtjänta aktörer och självklart då till Sara Li och Jesper, som avslutade underhållningen med ett bejublat extranummer.

André Svensson

Som traditionen bjöd uppvaktades också kvällens – och nästa alla tidigare gåsamiddagars – kock, André Svensson för en superb måltid.

Nu säger Nätverket Österlen tack för i år och laddar för ett nytt spännande nätverksår 2018.

Inför Gåsamiddagen 2017

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv

gasamiddag_inbjudan_2017-454px.jpg

Nu är dags att lysa upp höstmörkret!

Den 20 oktober fyller vi våra hjärtan med sång, våra lungor med skratt och våra magar med svartsoppa, gås och äppelkaka. Platsen är restaurang Litemer på Regementet i Ystad och kl 19:00 är tiden att komma ihåg!
Välkomna till Nätverket Österlens gåsamiddag för våra medlemmar!

Nätverket Österlens gåsamiddag på restaurang Litemer blir som vanligt ett arrangemang under lättsamma förhållanden med god mat, mycket mat och mat i rättan tid. Årets middag blir något alldeles speciellt, med alldeles speciella gäster, som har en alldeles speciell hög kompetens.

Sara Li Larsson & Jesper Sjöberg tillsammans som toastmaster står för musikunderhållningen till årets kanske viktigaste (och utan tvekan mest skånska) mathögtid.

Sara & Jesper har en bred repertoar från solonummer till fartfyllda popnummer med humorinslag och levererar alltid fullt ös med klockrena stämmor. Tillsammans med NÖ:s gäster skall de skapa en unik upplevelse för kvällen.

Sara har bl.a. deltagit i Melodifestivalen 2012 tillsammans med Björn Ranelid med låten Mirakel, i tv-program som Allsång på Skansen, Sommarkrysset och Så skall det låta. Nu turnerar Sara Sverige runt med Wallmans on tour.

Jesper har bl.a. medverkat i musikaler som My Fair Lady, West Side Stoy, Jesus Christ Superstar, Buddy Holly samt Flashdance & Jersey Boys. Som skådespelare sågs Jesper i humorserien Högklackat i SVT. 2016 gav Jesper ut albumet The Journey under artistnamnet Jesper S.

Även i år ska den delikata menyn avnjutas i en fantastisk atmosfär på Restaurang Litemer med Carina Hane som hovmästare. Snapsen, gåsen och svartsoppan är förstås obligatoriska huvudkomponenter som inte förbigås och detsamma gäller den avslutande äppelkakan med vaniljsås.

Välkomna till en trevlig kväll tillsammans med Nätverket Österlen och Sara Li Larsson & Jesper Sjöberg.

MENY

Förrätt 
Svartsoppa med krås alternativt Hummersoppa spetsad med cognac 


Varmrätt 
Helstekt Gås serveras på fat med klassiska tillbehör; rödkål, brysselkål, stekt äpple, äppelmos, gräddsås samt sockerstekt potatis. 


Dessert 
Äppelkaka med vaniljsås 
Kaffe

 

Gåsamiddag 2016

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv

2016-gasamiddag.jpg

Å vilken fest, vilken fest!

Kanske inte klackarna i taket, men i alla fall händerna i luften och spontan dans när coverbandet Phix spelade flera gamla, gungande örhängen.

Nätverket Österlens gåsamiddag på restaurang Litemer blev som vanligt ett arrangemang under lättsamma förhållanden med go mat.

Våra värdinnor för kvällen, Carina och Elin skötte uppgiften med bravur. Liksom Gustaf Brandt som toastmaster. Det blev högt tempo ända in mot midnatt denna höstkväll. Carina o Elin bjöd också på en snabb resumé av året som gått i Nätverket och vilka framgångar ungdomarna i Team Nätverket lyckats uppnå under året.

Restaurang Lite Mer med Carina Hane som hovmästare bjöd som det ska en Gåsamiddagskväll. Svartsoppa, fast de flesta valde nog Hummersoppa, gås med alla tillbehör och förstås den avslutande äppelkakan med vaniljsås. Därtill destillerade drycker för den som ville det.

Tacktal och blommor till välförtjänta aktörer avslutade denna underbara kväll på slottet, hmm jag menar på krogen Litemer.

Text o foto
Hanseric Jonsgården

Klicka på bilden nedan för att se bilderna i större format.

Inför Gåsamiddagen 2016

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv

2016-gasamiddag.jpg

Nu är snart dags att lysa upp höstmörkret igen!

Den 28 oktober fyller vi våra hjärtan med sång, våra lungor med skratt och våra magar med svartsoppa, gås och äppelkaka. Platsen är restaurang Litemer på Regementet i Ystad och kl.19.00 är tiden att komma ihåg!
Välkomna till Nätverket Österlens gåsamiddag för våra medlemmar!

Nätverket Österlens gåsamiddag på restaurang Litemer blir som vanligt ett arrangemang under lättsamma förhållanden med go mad, möen mad å mad i rättan tid. Men årets middag blir något alldeles speciellt, med alldeles speciella gäster, som har en alldeles speciell kompetens.

Coverbandet Phix med Gustaf Brandt som toastmaster står för musikunderhållningen till årets kanske viktigaste (och utan tvekan mest skånska) mathögtid. Phix har en bred repertoar och levererar alltid fullt ös med klockrena stämmor och mycket humor.

Phix och Gustaf är dock inte de enda celebriteterna på scen denna kväll. Coverbandet har också bjudit in ett par mycket kända gäster till denna kväll, så räkna med bra tempo hela vägen in i mål.

Innan vi når dit ska den delikata menyn avnjutas i en fantastisk atmosfär på Restaurang Lite Mer med Carina Hane som hovmästare.

Snapsen, gåsen och svartsoppan är förstås obligatoriska huvudkomponenter som inte förbigås och detsamma gäller den avslutande äppelkakan med vaniljsås.

Välkomna till en trevlig kväll tillsammans med Nätverket Österlen.

 

MENY

Förrätt
Svartsoppa med krås alternativt Hummersoppa spetsad med cognac

Varmrätt
Helstekt Gås serveras på fat med klassiska tillbehör; rödkål, brysselkål, stekt äpple, äppelmos, gräddsås samt sockerstekt potatis.

Dessert
Äppelkaka med vaniljsås
Kaffe

 

 

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv

151106_DSC4131.jpg

Jubileumsmiddagen 2015

Vi får tacka alla för en lyckad och god jubileumsmiddag med gås på restaurang Litemer i Ystad. Sanna "Jolanta" Persson Halapi stod för underhållningen. Lars Halapi och Gustaf Brandt för musiken. Systrarna Sara och Anna Larsson för sången.

Klicka på bilden nedan för att se bilderna i större format.

Inför Jubileumsmiddagen 2015

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv

2015-jubileumsmiddagen.jpg

HippHipp hurra för Nätverket!

Sanna “Jolanta” Persson Halapi underhåller och Lars Halapi tillsammans med pianovirtuosen Gustaf Brandt spelar, allt medan vi smörjer kråset med svartsoppa och helstekt gås.
Och stämmer in i ett rungande HippHipp Hurra för 10-årsjubilaren. Den 6 november är det dags för Nätverket Österlens Jubileumsmiddag.

Det som en gång – på Trettondagsafton 2005 för att vara exakt – började som en nyskapande sponsormodell för en lokal idrottsförening har idag växt till ett av Skånes största och mest attraktiva företagsnätverk.

Jubileumsmiddag med gås
I 10 år har Nätverket Österlen arrangerat frukostmöten av hög klass, oftast med rikskända föreläsare som dragplåster. Och år efter år har vi satt punkt med en festlig middag. Så blir det förstås också i år. La Grand Finale 2015 blir med anledning av jubileet lite extra speciell. 10-årsfirandet till ära har vi valt att kalla tillställningen för Jubileumsmiddag. Alla gåsälskare kan dock andas ut för gåsamiddag blir det, bara under en annan etikett.

Sanna leder middagen
Kvällen inleds med välkomstdrink i form av ett glas mousserande vin (alkoholfritt alternativ finns) och mingel i sann nätverksanda. Sedan är det gås för hela slanten som gäller och givetvis finns alla traditionella tillbehör som svartsoppa och äppelkaka på plats. Som vanligt kan vi presentera ett känt och rutinerat namn som toastmaster – i år går stafettpinnen vidare till komikern Sanna Persson Halapi.

Känd från HippHipp
Sanna började sin komikerbana inom Lunds studentliv. Hon har skrivit manus, regisserat, spelat teater och gjort både TV och film. Sanna sjunger och turnerar men allra mest känd, i alla fall på riksplanet, är hon nog från TV-serierna HippHipp där hon bland annat spelade litauiskan Jolanta. Vid sin sida som toastmaster på Jubileumsmiddagen får hon maken Lars Halapi, musiker som bland annat varit producent åt Peter Jöback, Sophie Zelmani, Loa Falkman och Ulf Lundell.

Musik och historia
Samtidigt som vi njuter av den delikata menyn i en fantastisk atmosfär på Restaurang Lite Mer, bjuds vi under kvällens gång på en del historiska tillbakablickar från de 10 år Nätverket Österlen varit verksamt. Musikunderhållningen står nämnde Lars Halapi samt Österlens egen pianovirtuos Gustaf Brandt för.

Hjärtligt välkomna till en magisk kväll med Nätverket Österlen!

Text: Kostas Foussianis
Pressansvarig Nätverket Österlen

 

OM TRADITIONEN
Traditionen att äta gåsamiddag är inte skånsk från början, den har faktiskt inte ens svenskt ursprung. Seden härstammar istället från Frankrike varifrån den först kom till Tyskland innan den spreds vidare norrut till Norden. Först på 1800-talet blev det vanligt att äta gås i Skåne men när traditionen väl kom gjorde den det för att stanna. Numera är gåsamiddagen en institution i skånsk matkultur. Vanligtvis äter man på en gåsamiddag svartsoppa som förrätt och äpplekaka till dessert. Inte heller svartsoppan är en skånsk tradition från början - utan en uppfinning från den berömda krogen "Piperska muren" i Stockholm.

 

MENY NÄTVERKETS GÅSAMIDDAG 2015
Vid ankomst serveras ett glas mousserande vin alternativ alkoholfritt

Förrätt
Svartsoppa med krås alternativt Fisksoppa med lax och torsk med stänk av vin

Varmrätt
Helstekt Gås serveras på fat med klassiska tillbehör; rödkål, brysselkål, stekt äpple, äppelmos, gräddsås samt sockerstekt potatis. Vegetariskt alternativ finns.

Dessert
Äppelkaka med vaniljsås
Kaffe med chokladpralin

Alla råvaror och drycker kommer givetvis från Österlen!

 

 

Gåsamiddag 2014

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv

Gåsamiddag med Nätverket Österlen 2014

Gåsamiddagen 2014

Redan vid minglet i nedre plan på restaurang Lite Mer i Ystad kändes att det skulle bli en kväll utöver det vanliga. Något som jag är säker på att de 80 gästerna kan stryka under på. Mycket tack vare kvällens toastmaster magikerna, trollkarlen och allkonstnären Malin Nilsson. Hon lyckades med sina konster och sin personlighet höja stämningen till taknivå. Och inte blev det sämre av att gästerna Leif, Claes och Arne gjorde sitt till för att alla skulle trivas!

Reptrick, kortlekar for genom rummet, metallringar runt hals och armar, hatt i taket inför förundrade gäster. Leif fick under hela huvudrätten blanda, blanda och återigen blanda kortleken, som sedan Arne presenterade för Malin. På ett listigt sätt plockade givetvis Malin fram rätt tänkta kort.

Något som också imponerade på oss var Malins skicklighet, att med sina händer i skuggspel åskådliggöra historien om varför vi firar Mårten gås. På duken skapades kaniner, katter, hundar, gäss, älgar, hjortar, rådjur och en kamel!

Så om inte det räckte så var ju, som traditionen säger, Glenn Wish och Helene Persson på plats med sin skönsång och sitt uppsluppna sätt. Mycke skratt blev det!

Stefan Svensson berättade lite om händelserna 2014 i Nätverket. Populära frukostmöten och givetvis Nätverkets viktigaste personer - våra stipendiater. Ungdomar alla på elitnivå i olika idrotter/sporter som vi stöttar på olika sätt. Allt överskott från Nätverket går till dessa ungdomar.

Ett syfte med Nätverket är förstås också att de företagare som är medlemmar passar på att nyttja tillfällena som ges att utbyta tjänster och göra affärer!

Själva menyn var också en riktig höjdare. Krögaren André presenterade menyn. Den startade som sig bör med svartsoppan och dess tillbehör, vissa föredrog hummersoppa istället, inget dumt val det heller. Gåsen hade tilllagats enligt egen touch berättade krögaren och visst var den välsmakande! Så är förstås ingen riktig gåsamiddag utan äpplekaka med vaniljsås. Så stort tack till Lite Mer och dess trevliga personal med Carina i spetsen. Sen blev det blommor, blommor, blommor!

M som i mingel, musik och mättade magar!
M som i magi
Mmmm som i Malin, Glenn, Helene och Gustaf

Tack till alla som förgyllde kvällen!

Text och foto: Hanseric Jonsgården, medlemsambassadör i Nätverket.

Klicka på bilden nedan för att se bilderna i större format

 

Inför Gåsamiddagen 2014

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv

2014-gasamiddagen

Nu är snart dags att lysa upp höstmörkret igen.
Den 31 oktober fyller vi våra hjärtan med sång, våra lungor med skratt och våra magar med svartsoppa, gås och äppelkaka.
Platsen är restaurang Litemer på regementsområdet i Ystad och tiden är kl.19.00

Välkomna till Nätverket Österlens gåsamiddag 2014 för medlemmar!

M som i mingel, musik och mättade magar.
M som i magi.
Och M som i Malin.

Nätverket Österlens gåsamiddag på Restaurang Litemer, på Regementsområdet i Ystad, blir något alldeles speciellt, med en alldeles speciell gäst, som har en alldeles speciell kompetens.
Vi har nämligen lyckats trolla fram en äkta magiker som toastmaster till årets kanske viktigaste (och utan tvekan mest skånska) mathögtid.
Trollkarlen Malin Nilsson får uppdraget att ta oss genom en afton som lär innehålla allt från magi och mingel till mat och musik.

Malin är den första kvinnan någonsin som blivit både svensk och nordisk mästare i Magi. Hon är en av landets mest anlitade artister och är känd för sin varietébetonade stil och sitt coola sätt att framföra klassiska trick. Med imponerande fingerfärdighet och snabb replikföring har Malin hela Europa som sitt arbetsfält.

Bland annat har hon stått på den världsberömda kabaréscenen Chat Noir i Oslo, varit på turné i Portugal, gästat Dramaten under Stockholms Poesifestival, framträtt i New York och Las Vegas, samt gett nästan 70 shower på The Magic Castle i Hollywood!

Med Skillinge Teater som bas producerar Malin föreställningar under sommarsäsongen, shower som sedan går på turné under resten av året. Hon ger också soloshower på beställning och medverkar i varietéer, galor och TV-program. Det är således en mycket spännande och meriterad toastmaster som gästar Nätverket Österlens sista sammankomst för året.

Men Malin Nilsson är inte den enda celebriteten på scen denna kväll. Precis som förra året står Glenn Wish och Helen Persson för musikunderhållningen, så räkna med bra tempo hela vägen in i mål.

Innan vi når dit ska den delikata menyn avnjutas i en fantastisk atmosfär på Restaurang Lite Mer. Snapsen, gåsen och svartsoppan är förstås obligatoriska huvudkomponenter som inte förbigås och detsamma gäller den avslutande äppelkakan med vaniljsås.

Välkomna till en magisk kväll med Nätverket Österlen!

Text: Kostas Foussianis
resereportern@gmail.com


OM TRADITIONEN
Traditionen att äta gåsamiddag är inte skånsk från början, den har faktiskt inte ens svenskt ursprung. Seden härstammar istället från Frankrike varifrån den först kom till Tyskland innan den spreds vidare norrut till Norden. Först på 1800-talet blev det vanligt att äta gås i Skåne men när traditionen väl kom gjorde den det för att stanna. Numera är gåsamiddagen en institution i skånsk matkultur. Vanligtvis äter man på en gåsamiddag svartsoppa som förrätt och äpplekaka till dessert.

 
MENY NÄTVERKETS GÅSAMIDDAG 2014
Vid ankomst serveras ett glas mousserande vin alternativ alkoholfritt
 
Förrätt
Svartsoppa med krås alternativt Hummersoppa spetsad med cognac
 
Varmrätt
Helstekt Gås serveras på fat med klassiska tillbehör; rödkål, brysselkål, stekt äpple, äppelmos, gräddsås samt sockerstekt potatis.
 
Dessert
Äppelkaka med vaniljsås
Kaffe

 

Anmälan!
Anmäl er på länken nedan eller ring direkt till Lasse!
Anmäl om du kommer på denna länk
Lasse Nilsson /Nätverket Österlen/ 0705-924248

Till sist
Detta arrangemang är kostnadsfritt (exklusive dryck) för våra medlemmar + en egen gäst.
Om ni är fler tillkommer en avgift på 495:-/pers inkl.moms.

 

Nätverkskalender

Det händer 2025
» 23/5 Frukostmöte Tomelilla
» 23/5 Nätverket Open Golf
» 29/8 Frukostmöte Simrishamn
» 26/9 Frukostmöte Ystad
» 7/11 Magisk AfterWork

Det hände 2025
» Frukostmöte med SaraClaes
» Lunchmöte med Jonas Von Essen
» Nätverket Open Bowling
 

Det hände 2024
» Frukost med Håkan Wifvesson
» Frukost med systrarna Salming
» Frukost med Marlene Hedblom
» Frukost med Staffan Olsson
» Frukost med Björn Hellberg
» Nätverket Open Bowling
» Nätverket Open Golf
» After Work, Ystad

» Se alla aktiviteter

Gilla oss på Facebook

Frukostmöte: SaraClaes

17 april - 2025
Positiv energi på laddat frukostmöte hos Nätverket Österlen Ute blåste det kallt men innanför väggarna till Sveriges vackraste teater värmdes våra…

Företag i Nätverket: Bilia Xpeng

9 april - 2025
Säljaren Felix Holm har satt sig bekvämt i Xpeng-suven G9 inför satsningen på den intressanta marknaden i sydöstra Skåne. Ny elbil i Sverige hos ny…

Företag i Nätverket: Min Andelshäst

2 april - 2025
Jessica delar sin dröm – och får andra att fatta galoppen Drömmar föds, frodas och förädlas. För att till slut antingen krossas – eller förverkligas.…

Företag i Nätverket: Österlengruppen

20 mars - 2025
Österlengruppen – en liten koncern med stora ambitioner Det började med en rostig skåpbil och en vilja av stål hos en envis yngling med visionen om…

Lunchmöte: Jonas Von Essen

17 mars - 2025
Minnesvärd och historisk årspremiär hos Nätverket Österlen Du behöver inte heta Jonas von Essen och vara bäst i världen på att komma ihåg saker för…
DSC 0068

Nätverket Open Bowling 2025

10 mars - 2025
Nätverket Open i Bowling vanns av Otto Olssons Bil 2:a blev Däckcenter Ystad som även kammade hem lite "grenpriser" som bl a flest strikes. Team Otto…

Teamträff 2025

25 februari - 2025
Kick off med späckat program för Nätverkets nya Dream Team Tack för allt Hannes, Jacob, Julia, Mathilda och Tova!Välkomna till Team Nätverket…

Företag i Nätverket: Flexergi AB

24 februari - 2025
Flexergi – det lilla företaget som kapar de stora kostnaderna Noggrann kartläggning, personlig service och smart styrning av det installerade…

Historiskt ledarskifte hos Nätverket Österlen

17 januari - 2025
Historiskt ledarskifte hos Nätverket Österlen En epok är över. En annan tar vid. Efter två decennier som driftschef lämnar grundaren Lasse Nilsson nu…

Företag i Nätverket: Carpro Center

17 december - 2024
Ismet kämpar och sliter – för att få andra att glänsa Vill du imponera på dina kollegor och partners med en skinande ren bil? Eller bara känna…

Företag i Nätverket: Säkra AB

5 december - 2024
Lokal närvaro är SÄKRAste framgångskonceptet De är nummer två i Sverige på skade- och företagsförsäkringar och trea i landet när det gäller liv- och…

Företag i Nätverket: Ocab Ystad

25 november - 2024
Ocab räddar värden och månar om världen Ibland händer saker som inte får hända. Du drabbas av en brand eller en akut vattenskada eller upptäcker att…