header-sommar-2022

03_larschrister_olsson
Lars-Christer Olsson, med toppnamn i UEFA.
 
BAKOM KULISSERNA PÅ UEFA
Fredagen den 4 augusti kl.08.00, 2006
Restaurang Rätt Vid Havet i Kåseberga
 
Idag var det åter dags för ett härligt frukostmöte. Denna gång för att ta del av två giganter inom fotboll och ishockey.

Först ut var generalsekreteraren i UEFA Lars-Christer Olsson, som bl a berättade mycket om UEFAs organisation. Det var en fascinerande "bakomkulisserna" berättelse. Han kom även in på UEFAs utveckling de senaste tio åren som har inneburit att UEFA idag är en väldigt stark och framgångsrik organisation med 22 miljoner licensierade spelare. Han framhöll också Lennart Johansson som en av arkitekterna bakom succén med Champions League.

Den sk fotbollsskandalen i Italien med Milan, Juventus och Inter fick också en förklaring från en väl insatt berättare. Vidare berättade han om kommande EM 2008 i Österrike/Schweiz och på frågan om Sverige skulle kunna samarrangera ett framtida EM svarade han ett klart ja.

Till sist kom Lars-Christer in på fotbollens behov av förändringar i framtiden, domarnas roll samt filmningar i senaste VM. Han konstaterade att fotbollen är väldigt konservativ vilket gör att ev ändringar tar tid, att domarna gör ett bra jobb under väldigt stor press samt att vissa spelare skulle vara mycket bättre om de ägnade sig åt själva spelet istället för att ligga ner och filma.

Stefan Svensson tackade Lars-Christer för en trevlig berättelse och bjöd alla närvarande att hugga för sig innan det var dags för en legend inom ishockeyn.

Om Lars-Christer Olsson
Född: 6 februari 1950 i skånska Lövestad i Sjöbo kommun.

Fotbollsadministratör. Började som kanslichef i Skånes Fotbollförbund. Avancerade 1990 till generalsekreterare i SEF, Svenska elitfotboll.
Erbjöds samma funktion i Svenska fotbollförbundet, där han stannade till 2000. Därefter bar det vidare till Schweiz och Uefa-kansliet.
Sedan 2004 generalsekreterare i UEFA.
Idrottsmeriter som spelare: Som bäst mittfältare i Nike, division 3. Moderklubb: Bjärred.
Fritidsintressen: golf, jogga och läsa.

Nätverket Österlen 2006

Nätverkskalender

Följ Teambloggen på Facebook

Gilla oss på Facebook

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar