header_spring_2021

Nätverket Open 2007

070922_natverketopen
Timo Lahtinen (ovan)blev förste segraren. Lars Svensson (öth) stod för bedriften att på sitt livs första tävling slå hole-in-one på korthålsbanan. Sary Karanouh (nth) vann "amörtävlingen".
 
EN UNDERBAR DAG I GOLFENS TECKEN
Lördagen den 22 september, 2007
Tomelilla Golfbana
 
Äntligen dags för Nätverkets absolut första egna golftävling på Tomelilla Golfklubbs fantastiska anläggning.
Det var med viss bävan som de flesta vaknade upp inför dagens tävling och då var det inte tävlingsnerverna som spökade utan vädret. På morgonen formligen öste det ner och ingen vettig människa ville väl spela golf! Men som Tomelilla Golfklubbs Kökschef senare sa: - Med Nätverket Österlen kom det fina vädret! Och som det kom! Det blev nästan full sommarvärme när de första deltagarna samlades.

Proffsen startade
Vi var ett fyrtiotal som hade samlats för att avgöra två tävlingar denna dag. Först ut var "proffsen", dvs dom som redan hade grönt kort. Tävlingsformen för deras del bestod av 18 hål och 4 manna scramble. Ur det vinnande laget korades en vinnare genom individuellt spel på bana 10.
Det blev en fantastisk golfrunda för alla de deltagande och till sist hade ett lag korats som totala segrare. Det laget bestod av Timo Lahtinen (hcp 5), Pertii Kortalainen (hcp 9), Mattias Söderlindh (hcp 10) samt Kristina Bertilsson (hcp 26).

Mycket vatten
För att kora en totalvinnare så blev det särspel på det svåra hål 10 med bl a vattenhinder precis framför greenen. Första omgången hamnade alla snyggt på green och puttade bra, dock missade Kristina B sin putt och så var dom tre. Omspel nr:2. Timo får ett bra utslag som hamnar på green, Perti K och Mattias S hamnar båda i plurret. Båda "droppar" och Mattias får till ett kanonslag någon meter från hål, medan Perti hamnar i plurret igen! När så Timo L gör sig redo kan man nästan skönja ett litet segerleende och han gör inget misstag och blir totalsegrare i den första upplagan av Nätverket Österlen Open.

Amatörerna
Under tiden som "proffsen" tävlade så hade en förväntansfull skara prova-påare samlats för att de första stegen till det gröna kortet. Under ledningen av Tomelilla Golfklubbs Pro, Joakim Strandberg fick vi lektioner i hur man skulle hålla klubban, sätta fötterna, putta, chippa samt slå ut! Det gick överlag bra och vi var färdigutbildade(?) på ca en timme. Sen var det tävlingsdags!
På det första hålet och på sitt första slag fick en av deltagarna HOLE-IN-ONE, nämligen Nätverkets Lars Svensson, numera populärt kallad Lars "Holeinone" Svensson. FANTASTISKT!!!
I denna tävling var stilarna lika många som deltagarna. Bollarna for runt lite hit och dit och oftast inte dit de egentligen skulle. Till sist hade alla tagit sig runt de krävande nio hålen på uppemot 120 m långa (puh).
Joakim Strandberg tog hand om "scorekorten" för att räkna samman och resultatet skulle vi få reda på vid den efterföljande buffén.


Italienskt och priser
I klubbstugan högg vi in på den italienska buffén som nog smakade extra gott efter sådana mängder med frisk luft. Och efter maten var det dags för prisutdelning. Först ut var den individuelle totalsegraren Timo Lahtinen som förärades ett vandringspris i form av en träputter från St: Andrews, Skottland, på vilken vinnaren får sitt namn inristat. Efter detta var det dags för totalvinnaren i amatörtävlingen, Sary Karanouh, som med fantastiska 33 slag (tvåan hade 42) var överlägsen vinnare. Även Timos lagkompisar fick naturligtvis priser liksom tvåan och trean i amatörtävlingen.


Sammantaget var det en fantastisk dag i golfens tecken, i det vackra vädret som ramade in Tomelilla Golfklubbs underbara bana. En av de svåraste i Sverige säger många, men i ett lättsamt arrangemang som detta tänker man mer på själva upplevelsen än eventuella besvärligheter.

Om Tomelilla Golfklubb
Belägen i omedelbar anslutning till Tomelilla samhälle, inkörsporten till fagra Österlen i sydöstra Skåne. Området är enastående vackert och från de högst belägna punkterna, där även klubbhuset ligger, är utsikten magnifik över hela banan och det Österlenska landskapet.

Omfattning:
- 18 hålsbana
-  9 håls kortbana för nybörjare och träning.
-  drivingrange.
-  pro ( instruktör och shop ).
-  klubbhus med:
-  kansli för intern och extern service.
-  omklädningsrum med alla faciliteter.
-  klubbrum.
-  restaurang ( fullständiga rättigheter) med matsal inomhus för 80 gäster och stor utomhusaltan med  vidunderlig utsikt.

Nätverket Österlen 2008

Planerade frukostmöten

Nästa frukostmöte hålls på Tomelilla Golfklubb.

AKTUELLA DATUM 2021
- Frukostmöten -

28 maj, Tomelilla
3 september, Simrishamn
1 oktober, Ystad
29 oktober, Ystad

- Övriga aktiviteter -
28 maj, Nätverket Open Golf
28 oktober, Gåsamingel
Hösten, Nätverket Open Bowling

Det hände 2020
» Frukostmöte med Jessica Löfström
» Nätverket Open Bowling
» Nätverket Open Golf

Det hände 2019
» Frukost med Katarina Gospic
» Frukost med Therse Alshammar
» Frukost med Henri Reis
» Frukost med Albin Tingsvall
» Frukost med Janne Björge
» Nätverket Open Bowling
» Nätverket Open Golf
» Gåsamingel 2019

Det hände 2018
» Frukost med Kajsa Bergqvist
» Frukost med Ulrika Sandmark
» Frukost med Joakim Haeggman
» Frukost med Malin Tillmar
» Frukost med Olof Stenhammar
» Nätverket Open Golf
» Gåsamingel 2018

Det hände 2017
» Frukost med Anette Norberg
» Frukost med Anders Nilsson
» Frukost med Therese Sjögran
» Frukost med Fanny Sunesson
» Frukost med Lars Axelsson
» Nätverket Open Golf
» Gåsamiddag 2017

Det hände 2016
» Frukost med Nadja Casadei
» Frukost med ESS Lund
» Frukost med Anders Andersson
» Frukost med Eva-Lena Frick
» Frukost med Anna Bråkenhielm
» Nätverket Open Golf
» Gåsamiddag 2016

Det hände 2015
» Frukost med Emy Blixt
» Frukost med Anders Gärderud
» Frukost med Erik Hamrén
» Frukost med Helen Alfredsson
» Frukost med Daniel Berlin
» Nätverket Open Golf
» Jubileumsmiddagen 2015

Det hände 2014
» Frukost med Bert Karlsson
» Frukost med Ulrich Ammundsen
» Frukost med Helene Persson
» Frukost med Jan Sidemo
» Frukost med Johan Wester
» Nätverket Open Golf
» Gåsamiddag 2014

 

Följ Teambloggen på Facebook

Gilla oss på Facebook

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar