header20190423

Företag i Nätverket: Tonys blommor

tonys-blommor
Ny ägare – gammalt framgångskoncept
Christel från Halmstad ska förvalta arvet hos Tonys Blommor
I många år har Tonys Blommor levererat fantastiska buketter till Nätverket Österlens frukostmöten.
Nya ägarinnan Christel Gustafsson vill ta medlemskapet ett steg längre.
– Jag ska vara aktiv och gå på mötena, träffa folk och försöka knyta nya värdefulla affärskontakter, säger hon.

 
Djupa fackkunskaper, förstklassig och personlig service – och ett utbud som slår de flesta konkurrenter med hästlängder.
Där har du några av de kvaliteter som har fått Ystadsborna att allt sedan 1963 handla sina blomster hos Tonys Blommor.
Konceptet har skapat framgångar i ett över ett halvt sekel och gjort Tonys Blommor till Ystads äldsta nu existerande blomsterhandel. Och så kommer det att förbli – även efter att unga Christel Gustafsson tagit över blomsterhandeln på Malmövägen 28.

Uppväxt i Halmstad
– Jag tror starkt på det koncept som gjort Tonys Blommor till en institution i Ystad. Visst kommer jag att sätta lite personlig prägel så småningom men mest handlar det om att förvalta arvet efter Tony och Anna, säger Christel som är uppväxt i Halmstad och som utbildade sig till florist på Munkagård i Halland.
Efter examen har hon jobbat i olika blomsterhandlar innan hon 2013 flyttade till sambons hemstad Ystad. Christel fick jobb på Tonys Blommor och sedan årsskiftet är hon alltså ensam ägare till butiken.
– Men jag är inte ensam som jobbar här. Jag har två fantastiska medarbetare i nyutexaminerade Linn och Elin som jobbat här i många år och som kan alla rutiner kring högtiderna, vilket är en trygghet för mig som fortfarande har en del att se och lära på den fronten, säger Christel.
Servicen viktigast
Linn och Elin är deltidsanställda medan Christel själv jobbar … ja, i princip jämt!
– Som egen företagare blir det ju gärna att man jobbar lite extra. Söndagarna är min vilodag, då försöker jag koppla bort jobbet.
Med ägarskapet följer hängiven kundkrets som lärt sig uppskatta den anrika blomsterhandelns stora utbud, vänliga service och breda utbud.
– Servicen är och kommer att förbli det viktigaste. Vi gör allt för att gå kunderna till mötes och det är egentligen bara fantasin som sätter gränser för vad vi kan göra, säger Christel.
Och visst finns det goda förutsättningar för att Christel ska upprätthålla det goda rykte Tonys Blommor byggt upp genom åren. För det borgar inte minst hennes egen starka passion för allt som har med blomster att göra.

Bra grund
Vidare har hon i sin floristutbildning genomgått specialkurser i exempelvis bröllops-, tävlings- och begravningsbinderi.
– Jag känner att jag har en bra grund att stå på och jag lärde mig även väldigt mycket under de sex månader jag gick bredvid Anna och Tony innan jag tog över. Christels företag heter Gustafssons Blommor men hon är medveten om att blomsterhandeln i folkmun även fortsättningsvis kommer att gå under namnet Tonys Blommor. Därmed inte sagt att allt kommer att vara som tidigare. Christel lanserar snart en ny hemsida där man bland annat ska kunna göra beställningar direkt online. Vidare kommer hon att försöka vara aktiv i sociala medier (Tonys Blommor finns både på Facebook och Instagram) och uppdatera nyheter så ofta hon kan.
01

Aktiv i Nätverket

När det gäller marknadsföring kommer Nätverket Österlen in i bilden.
– Tony har ju levererat blommor till Nätverket Österlens frukostmöten i flera år men jag har för avsikt att vara mer aktiv på frukostmötena. Det är nyttigt för mig som inflyttad att lära känna folk i regionen och vem vet, det kanske kan generera i nya affärskontakter också, säger Christel som är mycket förtjust i Nätverkets satsning på elitsatsande idrottstalanger. .

– Det är verkligen jättekul att vara med och stötta ungdomarna. De är ju vår framtid, oavsett om de blir stjärnor eller inte.
Själv säger hon sig inte vara någon tävlingsmänniska och när det gäller idrott förhåller hon sig neutral.
– Jag har förstått att man är antingen blå eller röd i Ystad men jag kommer nog inte att ta ställning där. Jag håller på Sverige när de spelar, det räcker.

Grön oas
Om handboll är religion i Ystad så är Tonys Blommor lite av en helig plats för stadens blomsterälskare. Det är en skön grön oas som myllrar av vackra växter, trevlig trädgårdsinredning och sittblommor färskare än en bebis med oklippt navelsträng. Och nog vårdar Christel och hennes anställda blommorna som om de vore deras egna barn alltid. Deras kärlek till hantverket är äkta och stark och innebär att de lägger ner sin själ såväl i arrangemangen i sig som i uppdraget att göra kunderna nöjda på varje punkt.
– Bara om kunden går härifrån och är nöjd så är jag nöjd, säger Christel medan hon piffar till det sista på morgonens första bukett. 
Bröllop, fest eller begravning – oavsett vad du vill säga är det rätt att säga det med blommor.
Christel sköter översättningen med bravur …
Text och foto: Kostas Foussianis
E-post: press@natverketosterlen.se
 
TONYS BLOMMOR
Malmövägen 28, Ystad.
Telefon: 0411-10052.
E-post: gustafssonsblommor@gmail.com
Hemsida: www.tonysblommor.se
Öppettider: Vardagar 10-18, lördagar 10-13.
02
Christel Gustafsson  - Tonys Blommor
 
– Jag fick jobb som marknadschef på Persöner i Ystad men startade så småningom en egen inredningsarkitekturbyrå med basen i Göteborg. Vi jobbade med objekt över hela skandinavien och affärerna gick strålande.
Ända fram till 1991.
Då kom den stora bankkrisen.
Den slog till lika oväntat som obarmhärtigt.
– I princip hela arkitektbranschen stod utan arbete men jag hade som tur var redan uppgraderat min kompetens genom att utbilda mig till fastighetsmäklare. Så jag sadlade om ganska snabbt, säger Hardy medan Waldy pockar på uppmärksamheten vid ett av bordsbenen.
Hardy grundade SMP – en traditionell mäklarbyrå med småhus och bostadsrätter till försäljning. Senare utvecklades verksamheten när fokus kom att riktas mot den tysktalande marknaden. I samverkan med ett antal andra mäklare tog Hardy fram en huskatalog med ett 80-tal objekt i södra Sverige.

REPORTAGE OM OCH MED MEDLEMMAR

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar