header20190423

Företag i Nätverket: Sahlins Kläder

Sahlins kläder - Medlemmar i Nätverket Österlen
Sahlins växer så det knakar
Från 600 000 till 21 miljoner kronor i omsättning.
Från 60 till 2200 kvadratmeter lokalyta.
Nätverksföretaget Sahlins Kläder i Tomelilla är nu en av Skånes största butiker för yrkeskläder.
 
Allt sedan företaget grundades 1982 har familjeföretaget Sahlins Kläder i Tomelilla växt ur sin kostym flera gånger.
I begynnelsen låg butiken inne i själva tätorten, i en liten lokal på endast 60 kvadratmeter. Antalet anställda var tre och den årliga omsättningen någonstans runt 600 000 kronor.
Detta är siffror som ter sig synnerligen blygsamma i jämförelse med Sahlin Kläder årgång 2014

Stor satsning
Den nuvarande lokalen vid Svamparondellen, dit man flyttade 2006, omfattar just nu 1000 kvadratmeter. Den nybyggda delen som ska tas i bruk i början av nästa år ger ytterligare 1200 kvadratmeter.
– Det är en stor satsning som det ligger mycket jobb bakom, säger Per Sahlin som äger företaget tillsammans med hustrun Gertrud samt sönerna Arne och Tore
Den nya ytan är försedd med Tomelillas största solcellsanläggning och ska bland annat användas som lager, kontor och arkiv men också till förädling och uppackning.

Ny industritvätt
Framför allt ska här rymmas ett helt nytt tvätteri, en tjänst som Sahlins beslutat att bredda sitt utbud med på efterfrågan från kunderna. Den kontinuerliga expansionen har inte bara gett omsättningen en rejäl skjuts – ifjol låg den på 21 000 000 kronor – utan också ställt krav på större personalstyrka. Just nu har Sahlins ett tiotal anställda men i och med tillkomsten av tvätteriet lär även den siffran öka inom den närmaste framtiden.

Brett utbud
– Det är dock viktigt för oss att trots utvecklingen upprätthålla den höga servicegraden och kvaliteten i allt vi gör.

02-2
Vårt varumärke är förknippat med ett brett utbud av yrkes- och profilkläder.
Vi har också mycket bra tillgänglighet med stor parkering och ett utmärkt läge vid infarten till Tomelilla.
Sahlins hämtar större delen av sina kunder från sydöstra Skåne men har också en del beställningar från Lund- och Kristianstad-området och även från andra delar av landet.

Kan skapa logga
Så vilken typ av kläder kan man då handla och trycka hos Sahlins? Här finns framför allt ett fullsortiment av skydds-, yrkes och profilkläder som t-shirts, kepsar och jackor. I butiken finns ett stort utbud av giveaways som kan ges bort till medarbetare och kunder med företagets logotyp. Sahlins trycker också beachflaggor, vimplar, visitkort och broschyrer, med mera.
– Vi profilerar själva plaggen med transfertryck, etiketter eller brodyr. Och vi kan hjälpa till att ta fram logotyper till kunderna om de så önskar, säger Per Sahlin.
När Nätverket Österlen besöker Sahlins Kläder lägger vi märke till ett snyggt matlagningsset med produkter framtagna av kocken Leif Mannerström.
– En perfekt julklapp till företagets anställda – eller till matlagningsintresserade privatpersoner.

Trevlig stämning
Sedan en tid tillbaka är Sahlins Kläder medlem i Nätverket Österlen.
– Det ska bli spännande att träffa andra företag från regionen. Vi hade ju ett ganska stort nätverk redan tidigare men hoppas att vi genom medlemskapet kan nå ännu fler kunder. Stämningen på frukostmötena verkar trevlig och det är ett bra forum för affärer.
Och affärer är Sahlins Kläder onekligen bra på.
För två år sedan utsågs Sahlins till Årets företagare i Tomelilla – ett erkännande som ytterligare understryker att Nätverket Österlens senaste medlem inte bara blir större och större, utan även starkare och starkare ...
Text och foto: Kostas Foussianis
E-post: resereportern@gmail.com
 
FAKTA SAHLINS KLÄDER

Svamparondellen, 273 97 Tomelilla
Telefon: 0417-10500
E-post: kontakt@sahlins-tomelilla.se
Öppettider: vardagar 9.00 - 18.00, lördagar 9.00 - 13.00.
Hemsida: www.sahlins-tomelilla.se

03
 
– Jag fick jobb som marknadschef på Persöner i Ystad men startade så småningom en egen inredningsarkitekturbyrå med basen i Göteborg. Vi jobbade med objekt över hela skandinavien och affärerna gick strålande.
Ända fram till 1991.
Då kom den stora bankkrisen.
Den slog till lika oväntat som obarmhärtigt.
– I princip hela arkitektbranschen stod utan arbete men jag hade som tur var redan uppgraderat min kompetens genom att utbilda mig till fastighetsmäklare. Så jag sadlade om ganska snabbt, säger Hardy medan Waldy pockar på uppmärksamheten vid ett av bordsbenen.
Hardy grundade SMP – en traditionell mäklarbyrå med småhus och bostadsrätter till försäljning. Senare utvecklades verksamheten när fokus kom att riktas mot den tysktalande marknaden. I samverkan med ett antal andra mäklare tog Hardy fram en huskatalog med ett 80-tal objekt i södra Sverige.

REPORTAGE OM OCH MED MEDLEMMAR

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar