header20190423

Företag i Nätverket: Ruuthsbo Form & Design

bild01
För oss är ingenting omöjligt
Nya konceptet Ruuthsbo Form & Design satsar
på skräddarsydda lösningar för personliga behov

Med sitt nya koncept Ruuthsbo Form & Design tar SPI med sig de industriella materialen och erbjuder även privatpersoner och mindre företag produkter med detaljerad design.

Det är rått, robust, rustikt och framför allt – unikt.

 
Den 9 mars – samma dag som Nätverket Österlen för första gången någonsin arrangerar ett frukostmöte på Ystads Teater – skriver på sätt och vis även medlemsföretaget SPI historia.

Då lanseras nämligen Ruuthsbo Form & Design, en ny satsning som växt fram genom ambitionen att med utgångspunkt ur redan befintlig produktion skapa ett nytt koncept med starkare inriktning på design.

– Vi tar industriell produktion in i hemmet. Genom Ruuthsbo Form & Design vill vi ge både privatkunder & företag chansen att tillsammans med oss skapa en mer detaljerad design på inredningen, säger Annica Wulff, som varit ledande i uppbyggnaden av det nya konceptet.

Ruuthsbo Form & Design sammanför kompetensen hos SPI (som är specialiserade inom gas-, vatten- och plasmaskärning) Bleck & Plåt i Ystad AB och Byggmontörer AB, som allt sedan hösten 2007 håller till i gemensamma lokaler ett stenkast från korsningen Ruuthsbovägen – Västra Kustvägen.

De tre bolagen sysselsätter totalt 25 personer och har en omsättning på drygt 30 miljoner kronor om året (SPI är störst med 17 miljoner). Med satsningen på Ruuthsbo Form & Design lär åtminstone omsättningen öka ytterligare.

– Målet är att etablera företaget och få det att växa och bli något alla snackar om. Vi ska bland annat synas på Pågatågens tv-skärmar runt om i Skåne, säger Annica medan hon ger Nätverket Österlen en rundtur i lokalerna.

I anslutning till kontorslokalerna färdigställs en butik dit besökare kan komma för att få inspiration och handla ur den egna kollektion som företaget tagit fram.

På sikt är det meningen att denna även ska finnas tillgänglig online.

Annica visar upp en läcker cirkulär vedhylla och en solstol i minst sagt unik design. I produktutbudet finns också ljusstakar, diverse olika förvaringsmöbler, specialdesignade skyltar, brunnslock, tavellister, segway-delar (!)… you name it.

– Ingenting är omöjligt för oss. Det
bild02
unika med oss är att vi skräddarsyrdesignen för egna behov och gerprodukterna en personlig touch. Vi kan tillgodose alla önskemål. Det är bara kreativiteten som sätter gränser, säger Annica.

Att döma av den inspirerande hemsidan är just kreativiteten emellertid ett adelsmärke hos Annica och hennes kollegor. Alla produkter är dessutom tillverkade för att kunna användas i både inne- och utemiljö.

– Och så har vi nära till hela produktionen vilket innebär att man kan följa hela händelseförloppet från början till slut, säger SPI-ägaren Mikael Nilsson som är en flitig gäst på Nätverket Österlens frukostmöten.

– Nätverkets verksamhet håller hög klass och hela upplägget känns professionellt. Det finns en bra bredd på föreläsarna som är både kompetenta och intressanta. Att pengarna går till idrottstalangerna är dessutom mycket positivt.

Mikael tycker att medlemskapet gett en del även rent affärsmässigt.
– Ja, absolut. Men där finns mer att hämta. Det är ju mycket upp till oss själva hur mycket vi vill profilera oss. Det gäller att ta chansen när tillfället ges under frukostmötena, säger Mikael som för övrigt är med och sponsrar Loa Falkmans konsert på teatern den 9 mars.

Som är en dag full av premiärer:
•    Årspremiär för Nätverket Österlens frukostträffar och dessutom den första sammankomsten någonsin på Ystads Teater.
•    Loa Falkmans första framträdande på samma scen.
•    Och alltså lansering av Ruuthsbo Form & Design.

Fler anledningar att komma på frukostmötet behövs väl knappast …?

Text: Konstantin Foussianis
 
Hemsida: www.ruuthsboformdesign.com
0411–24 80 00

REPORTAGE OM OCH MED MEDLEMMAR

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar